Akomulator, alternator ali?
Akomulator, alternator ali?
Zdravo
Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe.
Dva dni nazaj, zjutraj avto vžge iz prve, se peljem cca 1 km in avto ugasnem. Čez cca 20 minut avto ne prižge (števci se premikajo, resetira mi uro, pot. računalnik). Priklopim kable, vžge takoj. Se peljem cca 5 km, ugasnem, čez 5 minut prižge iz prve. Se zopet peljem cca 2 km, ugasnem, čez eno uro spet prižge iz prve. Potem se peljem 45 km, parkiram in čez 20 minut avto ne prižge.
Kaj ga daje? Avto Megan 2.0 16v 2004. Aku nisem menjal še nikoli (tudi alternatorja ne).
lp
Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe.
Dva dni nazaj, zjutraj avto vžge iz prve, se peljem cca 1 km in avto ugasnem. Čez cca 20 minut avto ne prižge (števci se premikajo, resetira mi uro, pot. računalnik). Priklopim kable, vžge takoj. Se peljem cca 5 km, ugasnem, čez 5 minut prižge iz prve. Se zopet peljem cca 2 km, ugasnem, čez eno uro spet prižge iz prve. Potem se peljem 45 km, parkiram in čez 20 minut avto ne prižge.
Kaj ga daje? Avto Megan 2.0 16v 2004. Aku nisem menjal še nikoli (tudi alternatorja ne).
lp
- R19-racing
- Kraj: koper
js vem da ko mi je sel alternator na 19tki je uzgal normalno vozim in opazim da ne dela radio,niti hupa ne zmigavci,ce si ga pustil po 2000 rpm je hotu ugasnit.Probaj ce mas moznost nekje si izposodit novo baterijo za 1-2 dni pa bos videl....da ce je recimo alternator ne das brezveze 70 e +za baterijo...
Ko sem se vozil tisti dan po krajših relacijah nisem imel prižganega radia. Ko sem se peljal tistih cca 40 km pa sem imel prižgan radio, z njim skupaj pa še tri ojačevalce, dva nizkotonca in zvočnike. Pa je vse delalo kot ponavadi.
Kako se lahko "pomeri" akumulator? Imajo to napravo na večini servisov?
lp
Kako se lahko "pomeri" akumulator? Imajo to napravo na večini servisov?
lp
- R19-racing
- R19-racing
Imaš 7 let star akumulator, nanj priklopljene 3 ojačevalce...ti pa sprašuješ če ti je šel alternator???
Znaki, da ti je šel alternator so pa takile:
1. Če ti lučka za akumulator sveti ko je avto prižgan, potem ne fila, takrat men se zdi da so prolem krtačke al kaj je tisto kar se vrti.
2. Če se ti lučka za AKU sploh ne prižge, ko daš kontakt...
Torej, če se ti lučka za AKU prižge, ko daš kontakt in ugasne ko zalaufa motor, potem je alternator uredu.
Ti kr pejt po nov akumulator.
Znaki, da ti je šel alternator so pa takile:
1. Če ti lučka za akumulator sveti ko je avto prižgan, potem ne fila, takrat men se zdi da so prolem krtačke al kaj je tisto kar se vrti.
2. Če se ti lučka za AKU sploh ne prižge, ko daš kontakt...
Torej, če se ti lučka za AKU prižge, ko daš kontakt in ugasne ko zalaufa motor, potem je alternator uredu.
Ti kr pejt po nov akumulator.