Kolk časa sama stvar traja,kolk varna je sama zadeva in kolk hitr pridš na vrsto ko pošlješ prijavnico.......no vglavnem me zanimajo vaše izkušnje s tega tečaja
tečaj varne vožnje (Vransko)
tečaj varne vožnje (Vransko)
že nekaj časa razmišljam da bi se prjavla na tečaj varne vožnje pri AMZS-ju,ampak še vedno ne zberem dovolj poguma,pa me zanima če je kdo od vas že bil in kakšne ima izkušnje.......vem da košta 160eur to je pa tud vse.
Kolk časa sama stvar traja,kolk varna je sama zadeva in kolk hitr pridš na vrsto ko pošlješ prijavnico.......no vglavnem me zanimajo vaše izkušnje s tega tečaja
Glede poguma nimaš kaj razmišljati, saj je zadeva popolnoma varna in zelo zanimiva/poučna.
Glede stroškov se ti mogoče splača malo počakati in včlaniti v naš klub, saj bodo člani (upam, da kmalu) deležni dodatnega popusta.
Sicer sem jaz bil na tem tečaju z zavarovalnico Triglav pred dvema letoma, ampak tečaj se ne razlikuje veliko od tega tečaja, le da je nekoliko krajši in cenejši (manj ponovitev vsake vaje in ni vključenega kosila).
Moja izkušnja:
- zbor
- eno uro predavanj v predavalnici
- pravilna namestitev sedeža, volana, vzglavnika
- ogrevanje: slalom med stožci
- vaja 1: zaviranje na mokri gladki podlagi
- vaja 2: zaviranje na mešani mokri podlagi (asfalt, "sneg")
- vaja 3: zaviranjem in izogib vodni oviri navzdol po klancu
- vaja 4: vožnja v krogu pol kroga sneg, pol kroga moker asfalt (cilj čim hitreje odpeljati krog in se naučiti obvladati avto v primeru zdrsa prvih koles)
- vaja 5: "lovljenje" zadnjega dela avtomobila (ko pripelješ skozi eno posebno podlago, ti naprava spodmakne zadnji del avtomobila v naključno stran, potem pa je potrebno pravilno z manevriranjem volana avto poravnati, seveda na snežno spolzki podlagi)
- zaključek in podelitev diplom
Vsak dobi svojo radijsko postajo v avto, torej si vseskozi na vezi z inštruktorjem, točno pove kaj je bilo storjeno narobe in tako dalje.
Pred vsako vajo se vse razloži tudi pokaže, ravno tako po koncu vaje sledi skupni zbor in pogovor.
Toliko o moji izkušnji.
Zadeva je popolnoma varna in zelo zanimiva, adrenalinska. Odlična priložnost za test pnevmatik in vseh varnostnih sistemov avtomobila.
Še glede prijave. Odvisno verjetno od sezonskega navala, jaz sem od prijave do tečaja čakal približno dva tedna.
Glede stroškov se ti mogoče splača malo počakati in včlaniti v naš klub, saj bodo člani (upam, da kmalu) deležni dodatnega popusta.
Sicer sem jaz bil na tem tečaju z zavarovalnico Triglav pred dvema letoma, ampak tečaj se ne razlikuje veliko od tega tečaja, le da je nekoliko krajši in cenejši (manj ponovitev vsake vaje in ni vključenega kosila).
Moja izkušnja:
- zbor
- eno uro predavanj v predavalnici
- pravilna namestitev sedeža, volana, vzglavnika
- ogrevanje: slalom med stožci
- vaja 1: zaviranje na mokri gladki podlagi
- vaja 2: zaviranje na mešani mokri podlagi (asfalt, "sneg")
- vaja 3: zaviranjem in izogib vodni oviri navzdol po klancu
- vaja 4: vožnja v krogu pol kroga sneg, pol kroga moker asfalt (cilj čim hitreje odpeljati krog in se naučiti obvladati avto v primeru zdrsa prvih koles)
- vaja 5: "lovljenje" zadnjega dela avtomobila (ko pripelješ skozi eno posebno podlago, ti naprava spodmakne zadnji del avtomobila v naključno stran, potem pa je potrebno pravilno z manevriranjem volana avto poravnati, seveda na snežno spolzki podlagi)
- zaključek in podelitev diplom
Vsak dobi svojo radijsko postajo v avto, torej si vseskozi na vezi z inštruktorjem, točno pove kaj je bilo storjeno narobe in tako dalje.
Pred vsako vajo se vse razloži tudi pokaže, ravno tako po koncu vaje sledi skupni zbor in pogovor.
Toliko o moji izkušnji.
Zadeva je popolnoma varna in zelo zanimiva, adrenalinska. Odlična priložnost za test pnevmatik in vseh varnostnih sistemov avtomobila.
Še glede prijave. Odvisno verjetno od sezonskega navala, jaz sem od prijave do tečaja čakal približno dva tedna.
Re: teèaj varne vožnje (Vransko)
Da še jaz opišem svoje izkušnje.
Prvič sem zadel na Valu202, drugič je pa punca opravljala preko evropskih skladov, da ji nebi bilo treba doplačati za mlado voznico, čeprav so po novem spremenili zakonodajo in moraš kljub tečaju vseeno doplačati.
Drugače pa odvisno od programa, najprej je dobro uro predavanj o varnosti in dejavnikih v cestnem prometu.
Potem se prične z vajami na poligonu, najprej je pravilna nastavitev sedeža, volana, varnostnega pasu, potem sledi slalom med stožci, opravljajo se pa še naslednje vaje:
- vožnja v polkrogu na spolski podlaki (podkrmarjenje in prekrmarjenje vozila)
- zaviranje, ko je pol avta na spolzki podlagi
- hidravljična plošča, ki premakne zadnji del vozila
- vožnja po spolzki podlagi po klancu navzdol in umikanje oviri
- varnostna razdalja (ti si na enem pasu, inštruktor na drugem - ko zavira, ga ne smeš prehiteti)
To je bilo več ali manj vse, pripada ti pa še kosilo.
Prvič sem zadel na Valu202, drugič je pa punca opravljala preko evropskih skladov, da ji nebi bilo treba doplačati za mlado voznico, čeprav so po novem spremenili zakonodajo in moraš kljub tečaju vseeno doplačati.
Drugače pa odvisno od programa, najprej je dobro uro predavanj o varnosti in dejavnikih v cestnem prometu.
Potem se prične z vajami na poligonu, najprej je pravilna nastavitev sedeža, volana, varnostnega pasu, potem sledi slalom med stožci, opravljajo se pa še naslednje vaje:
- vožnja v polkrogu na spolski podlaki (podkrmarjenje in prekrmarjenje vozila)
- zaviranje, ko je pol avta na spolzki podlagi
- hidravljična plošča, ki premakne zadnji del vozila
- vožnja po spolzki podlagi po klancu navzdol in umikanje oviri
- varnostna razdalja (ti si na enem pasu, inštruktor na drugem - ko zavira, ga ne smeš prehiteti)
To je bilo več ali manj vse, pripada ti pa še kosilo.
Re: tečaj varne vožnje (Vransko)
Osnovni in nadaljevalni tečaj. Osnovni opravljen pozimi, nadaljevalni spomladi. Ker so že vsi opisali kako izgleda osnovni, ti opišem kako izgleda nadaljevalni...nina25 napisal/-a:že nekaj časa razmišljam da bi se prjavla na tečaj varne vožnje pri AMZS-ju,ampak še vedno ne zberem dovolj poguma,pa me zanima če je kdo od vas že bil in kakšne ima izkušnje.......vem da košta 160eur to je pa tud vse.
-poglobljena teorijqa (1 ura)
-slalom med stožci z hitrostjo 40km/h in več za ogrevanje gum. Predpostavlja se, da obvladaš položaj za volanom in samo držo ter sukanje volana. Drugače ni nič...
-zaviranje na spolzki površini s hitrostmi med 50 in 80 km/h
-izogibanje oviri na mokrem cestišču in na koncu zaviranje s hitrostmi med 60 in 80 km/h (lososov test)
-hidravlična plošča (močnejši udarec)
-zaviranje na polno v ovinku z ABS, kjer ugotoviš da ti avto lahko zelo lepo odnese iz ovinka. Zavirati začneš v sredini ovinka... hitrosti od 60 km/h naprej
-zaviranje na polno z ABS in izogibanje oviri na suhem asfaltu s hitrostmi med 60 in 100km/h
-zaviranje na spolzki podlagi z izogibanjem oviram na klancu
-vaja varnostne razdalje (min. 80km/h pa tja do 100, 110 km/h)
Vmes je ena ura prosto in kosilo... Za nadaljevalni tečaj moraš obvezno opraviti osnovni celodnevni tečaj na Vranskem in 6 mesecev presledka...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Mogoče je imel v mislih vprašanje v stilu: Ali se tečaja lahko udeležei oseba brez izpita, katera ni polnoletna?nina25 napisal/-a:nism blond,ampak vseen ne razumm kaj si hotu s tem povedat....skopusnik napisal/-a:A je mogoče kakšen pogoj da si polnoleten oz. imaš izpit za avto?
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
če je to letel name (ker sm tud jst tko najprej prebrala) sm že krepko polnoletnamiko 55 napisal/-a:Mogoče je imel v mislih vprašanje v stilu: Ali se tečaja lahko udeležei oseba brez izpita, katera ni polnoletna?nina25 napisal/-a:nism blond,ampak vseen ne razumm kaj si hotu s tem povedat....skopusnik napisal/-a:A je mogoče kakšen pogoj da si polnoleten oz. imaš izpit za avto?
@ za skopušnika: ko boš imel veljavno vozniško dovoljenje, boš moral v roku 2 let opraviti tudi tečaj varne vožnje. Obvezno.Aless8 napisal/-a:Drži, samo ne v celoti. ''Vrnejo'' ti mislim da 3 ali 4 smrečice.bam88 napisal/-a:kako pa je s kazenskim tockam?
enkrat sm slisal, da ce pri polcajih naberes pike zvestobe (kazenske tocke za prekrske) da jih lahko z varno voznjo odpravis... to drzi?
@ bam88: na tak tečaj te napoti prekrškovni organ, traja 4 dni in stane med 250 in 300 EUR. Udeležba je obvezna, če ne sledi kazen in opravljanje tečaja. 3 dni teorije oz. pranja možganov in 1 dan poligona. Napoti te, ko dosežeš 17 točk zvestobe, unovčijo ti jih potem 4.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Jaz tudi priporočam. Baje še ni bilo nobene nesreče tam, tudi nisem dobil občutka da bi bilo to mogoče, v kolikor upoštevaš navodila inštruktorja.
Mogoče se komu zdi zadeva draga, glede na to da če ne bi bilo skupin po 8-10 avtov končaš vaje v kaki urci, dveh, vendar sem sam od tečaja odnesel še največ v smislu tega, da med normalno vožnjo začneš razmišljat "kako bi pa zdaj reagiral, če bi se zgodilo to in to..." in v mislih tako večkrat "ponoviš" vajo, kar se mi zdi veliko vredno. Če bi se to šel sam na parkirišču, dvomim da bi mi toliko ostalo v glavi.
lp
Mogoče se komu zdi zadeva draga, glede na to da če ne bi bilo skupin po 8-10 avtov končaš vaje v kaki urci, dveh, vendar sem sam od tečaja odnesel še največ v smislu tega, da med normalno vožnjo začneš razmišljat "kako bi pa zdaj reagiral, če bi se zgodilo to in to..." in v mislih tako večkrat "ponoviš" vajo, kar se mi zdi veliko vredno. Če bi se to šel sam na parkirišču, dvomim da bi mi toliko ostalo v glavi.
lp