nihanje temperature vode megane scenik
nihanje temperature vode megane scenik
Pred parimi meseci se mi je temperatura vode v avtu precej dvigovala skoraj zakuhal. Peljem na servis in mi zamenjajo termostat. No od takrat mi avto ne kuha ampak se mi temperatura skoraj nedvigne do sredine če se peljem. Razen v kaki koloni v mestu. Čeprav sem potem še enkrat zamenjal termostat, vse prezračil,vseeno to nedela tako kot bi moralo. Tud v kabino slabo greje. Avto sm dal še k drugemu mehaniku pogledati pa tudi sam neve kaj bi bilo narobe. Ima kdo kako idejo kaj bi lako bilo narobe?
Simptomi so taki kot da je termostat skos odprt. Se pravi al ga ni, al pa ne deluje kot je treba. Prej je pa zablokiral zablokiral (ko ti je skoraj zakuhal).
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Re: nihanje temperature vode megane scenik
Jaz sem pri Cliotu tudi 2x menjal termostat, ker so mi prvič dali napačnega (čeprav je bil na pogled enak prejšnemu).igiiii napisal/-a:Pred parimi meseci se mi je temperatura vode v avtu precej dvigovala skoraj zakuhal. Peljem na servis in mi zamenjajo termostat. No od takrat mi avto ne kuha ampak se mi temperatura skoraj nedvigne do sredine èe se peljem. Razen v kaki koloni v mestu. Èeprav sem potem še enkrat zamenjal termostat, vse prezraèil,vseeno to nedela tako kot bi moralo. Tud v kabino slabo greje. Avto sm dal še k drugemu mehaniku pogledati pa tudi sam neve kaj bi bilo narobe. Ima kdo kako idejo kaj bi lako bilo narobe?
Ne more biti drugega kot termostat, ali pa pokvarjen senzor za temperaturo.
Obstaja nek coolant cleaner al nekaj takega. Ponavadi ne sme bit noter več kot cca. 30 km da parkrat prekroži. Pol je pa treba zamenjat hladilno.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Ker mam podoben problem, bom kr tlele vprašal.In sicer megane 1.6 16v l2000, temperatura vode mi vedno kaže eno ali 2črtici pod polovico, avto pa grejeje glih tolk da ne zmrznem. Približno 2 meseca nazaj, ko je bil orng -, se mi je avto začel pregrevat(največkrat na atocesti) užgala se je lučka stop za temperaturo, števec za temperaturo je bil pa še vedno eno črtico pol polovico, avto ni grel pa skoraj popolnoma nič. šel sem do najbližje trgovine in kupil 100% antifriz, ker sem sumil da mi je voda zmrznila v hladilniku, tudi prodajalec mi je rekel, da voda zmrzne pri veliki hitrosti. od takrat naprej, ko sem nalil antifriz je blo pregrevanja konec, do danes(ko je spet pritisnil mraz), ko se mi je spet pregrel, in celo števec za temperaturo je pravilno kazal, in je bil skoz eno črtico pod rdečim in ko se je pregrel, je prišel na rdeče. Mislite da je tle problem sam mraz(zmrzovanje vode), al zna bit tudi problem termostat?
lp Sašo
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Kot prvo je odvisno kakšen termostat imaš notri, oziroma pri kateri temperaturi odpre (temp. kdaj odpre je vtisnjena na samem termostatu), kot drugo preveri ali je cev (zgornja), ki gre od termostata proti hladilniku topla, ker če je, potem termostat ni zaprt, kot bi moral biti, kadar je motor hladen (npr.zjutraj) in če je vse ok se mora, ko pride kazalec za temperaturo okoli sredine oziroma malo čez, ta termostat odpreti in v trenutku cev postane vroča (zgornja) in po določenem času se prižge še ventilator na samem hladilniku, vendar v tem mrzlem vremenu to ne bo tako kmalu, ker se sproti ohlaja. Kar se pa antifriza tiče je nemogoče, da bi ti karkoli zmrznilo razen, če nisi imel samo vodo notri, pa še nekaj, če mešaš antifriz (koncentrat) ga zmešaj po navodilih, ponavadi v razmerju 1:1, ne dajaj premočnega v sistem, predlagam pa ti, da daš rumeno-zelen antifriz notri (kot je original), dobiš ga poceni v trgovinah z avtodeli Tapos 5.50€ za liter koncentrata, če vzameš 3.litre ga imač več kot dovolj.
ja čiste vode nisem mel notr, sem pa poleti dodajal samo vodo, nazadnje sem dal notr pa 1l koncentrata (zeleni). Je pa tko, ko se mi avto pregreje (rdeča lučka), je hladilnik popolnoma mrzel, ko odprem pa posodo za vodo, pa voda vre in to orng vre, to pomen da vode ne zakroži čez hladilnik, zato tudi avto ne greje tako kot bi mogu najbrž. Zdej res al je termostat, al pa je zamrznilo.
lp Sašo
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Glede na to kar si napisal ti predlagam, da najprej pomeriš koliko močan je tvoj antifriz v sistemu, to da ne greje sedaj nima termostat nobene veze, tebi avto kuha in bi moglo biti v kabini vroče, poglej še cevi, ki grejo na ta notranji grelec v kabini ali so vroče ali mrzle, da ti ni slučajno vse zmrznilo, ker potem tudi gretje ne dela. Zakaj si pa sploh dolival vodo čez poletje, če sistem drži ne rabiš dolivati ničesar.