Laguna 2. pokanje pri volanu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
King1
Kraj: okolica Domžal

Laguna 2. pokanje pri volanu

Odgovor Napisal/-a King1 »

Lep pozdrav vsem skupaj. Seveda sem si zaradi potrebe po večjem avtu nabavil rabljeno laguno dve in imam en mali problem. Ko sem avto kupoval sem ga seveda dal res natančno pregledati pri svojem mehaniku ampak takrat tega ni bilo slišati oz. čutiti.

Opazil sem, da ko na mestu obračam mi spredaj nekaj poka. Kaj vam ne znam opisat ampak čutim in slišim. Ko speljem tega zvoka ni slišat. Zdej ali izgine ali pa se ga ne sliši ne vem. Če je kdo imel podobne probleme naj mi prosim pove kaj bi lahko bilo, da vem kako naprej. Res je, da avto gre v torek na velik servis ( jermeni .....) ampak vseeno bi rad tudi od vas ( izkušnje ) izvedel kaj bi lahko bilo. Je zelo moteče saj se zdi, da bo avto razpadel. :lol: Do sedaj tega udobja in tihosti nisem bil navajen saj imam še astro g diesel in tam je vse glasnejše in bolj trdo vse skupaj.

Z avtom je drugače vse cool razen male malenkosti, ki pa niso sploh pomembne ( nedelujoče žarnice na desnih stikalih za pomik stekl,
polomljen notranji predalček pri naslonu za roko in še kaka malenkost).

Res pa je da prov šparoven ni ( 1.8 16v) zato mi je čudno kao, da nekaterim ( tudi na tem forumu ) jim lagune z istim motorjem pije manj oz. veliko manj.
Gledal temo od uporabnika @ Godward. :shock: :shock:

Za odgovore se vem že vnaprej zahvaljujem jo pa ob priliki predstavim. Sicer pa je ista kot od uporabnika @miko 55. ( identična) samo leto sta narazen.

Hvala :wink: :wink:

lp
Zakaj je opel v dežju tako hiter? Ker beži pred rjo.
Uporabniški avatar
flashridr
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a flashridr »

Če se ti to dogaja samo na mestu ko obračaš volan potem je skoraj sigurno ležaj amortizerja.

Lahko pa tudi v volanski letvi poka (premalo olja ali pa zanič letev)

Kako se pa sliši ta zvok (pok) kot da nekaj preskakuje ali kako drugače

LP Flash
Državni prvak EMMA ESPL Expirienced 2 Woofer 2011
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
King1

flashridr napisal/-a:Če se ti to dogaja samo na mestu ko obračaš volan potem je skoraj sigurno ležaj amortizerja.

LP Flash
Ja na mestu se to dogaja in zvok se sliši kot, da nekaj preskakuje oz. poka. Ne vem pa zakaj tega ni slišati pri vožnji. Ali bi zaradi tega avto kaj v eno ali drugo stran vleklo?

Hvala za odgovore.

lp
Uporabniški avatar
Edoedo

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

... preveri samo če feder med obračanjem volana preskakuje in se ne obrača lepo (trokera) kok ma pa prevožnih auto?

Kar se tiče motorja 1.8 16V nč ni požrešn .. ker je auto težak.. na tvojem mestu bi si kupu 3.0 V6.. moja prihodnost =).. Kok teb pije? kakšn stil vožnje in kakšne relacije maš?
Drgač pa čestitam da nisi kupu dizla... bencinar zakon .. to bo delal... servise redne i to je to...

LP
King1

Edoedo napisal/-a:... preveri samo če feder med obračanjem volana preskakuje in se ne obrača lepo (trokera) kok ma pa prevožnih auto?

Kar se tiče motorja 1.8 16V nč ni požrešn .. ker je auto težak.. na tvojem mestu bi si kupu 3.0 V6.. moja prihodnost =).. Kok teb pije? kakšn stil vožnje in kakšne relacije maš?
Drgač pa čestitam da nisi kupu dizla... bencinar zakon .. to bo delal... servise redne i to je to...

LP
Bom jutri. Hvala.

Ja kar se tiče vožnje se vozim lepo in umirjeno. Malo sem si računal po računalniku, potem preveril koliko litrov sem porabil za prevožene kilometre in po približno stotih kilometrih sem šel tankat. V vseh treh primerih je poraba različna. Od 8.2 l/100km do 10.9 l/100km. Kar pa se tiče V6? Mi je mal preveč. Ja diesela pa za tak denar, ki sem ga namenil ni bilo oz. bi pomoje bil zj..... do amena. In nisem si upal raskirat. Tako, da je padla umesna varianta.

Ne vem bom videl kako bo.

Če pa ima še kdo kako idejo oz. nasvet pa kar na dan z njimi. :lol: :lol:

lp
kamal

Odgovor Napisal/-a kamal »

King1 napisal/-a:
flashridr napisal/-a:Če se ti to dogaja samo na mestu ko obračaš volan potem je skoraj sigurno ležaj amortizerja.

LP Flash
Ja na mestu se to dogaja in zvok se sliši kot, da nekaj preskakuje oz. poka. Ne vem pa zakaj tega ni slišati pri vožnji. Ali bi zaradi tega avto kaj v eno ali drugo stran vleklo?

Hvala za odgovore.

lp
Če je zanič ležaj amortizerja potem poka samo na mestu in vzmet preskakuje. Avto se vozi normalno in ga nič ne vleče. Ležaj je okol 20 eur lahko pa menjaš še udarno gumo, ki je ravno tako enih 20 eur.
Uporabniški avatar
seba

Odgovor Napisal/-a seba »

skor sigurn sta končnika potrebna menjave, zato tud ta grozn zvok. To je klasika pri lagunah.
Lp
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Nisem bral vseh odgovorov, pri meni na Meganu je bila volankska letev. Pa so zategnili en vijak in je bilo bolje.
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
Edoedo

če bi bla končina bi se slišal med vožnjo.. po kšni lukni zapeleš, a se sliš tak top zvok..
King1

Fantje hvala za pomoč. Jutri gre avto na servis pa da vidimo kaj je narobe. Bom poročal jutri.

lp
King1

bam88 napisal/-a:poročaj mam isti problem.
Evo avto je iz servisa in fuč sta bila ležaja amortizerja. Eden že nagrižen drugi še nekako ampak smo menjali oba. Razlika kot noč in dan.

Res se splača, ker jest sem dal za njih 14 evričev po komadu tako, da je res praktično zastonj.

Vseeno hvala za pomoč in se slišimo ob kakšni drugi napaki oz. problemu.

@bam88 upam, da sem ti pomagal?

lp
Uporabniški avatar
Edoedo

kok ma auto prevoženih?
King1

Edoedo napisal/-a:kok ma auto prevoženih?
Jutri bo 170.000. Zakaj?

lp
Uporabniški avatar
Edoedo

no sej .. takrt enkrat naj bi se menjal ležaji... a si menju samo ležaje al use komplet(gumici, noslca, ležaja), kašni so bli pa kej fedri?
King1

Edoedo napisal/-a:no sej .. takrt enkrat naj bi se menjal ležaji... a si menju samo ležaje al use komplet(gumici, noslca, ležaja), kašni so bli pa kej fedri?
Zaenkrat samo tele zadevice, ker je mehanik rekel, da je ostalo v dobrem stanju. Je pa res razlika očitna. Tudi ostalo je pregledal in zaenkrat ni pripomb na avto. Bomo videli kako bo naprej.
Ma da dela ko urca.

lp
Odgovori