Poraba laguna 3

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Uporabniški avatar
Marlboro

Poraba laguna 3

Odgovor Napisal/-a Marlboro »

Pozdravljeni,

na vas se obračam v zvezi s porabo avta. Gre za laguno 3, letnik 2008, motor 1.5 DCI. In sicer stvar je sledeča, avto ima porabo med 6.5 do 6.9, vozimo se samo in izključno na relacijah. Prodajalec je zatrdil da bo imel avto cca 5.5 porabo, kar se je zdelo sprejemljivo, ker smo prej imeli megana isto 1.5 dci in je imel porabo 5.3. Takšna poraba se mi zdi mal čudna, sam furam passata s 140KM in imam porabo 5.4 avto pa je od lagune težji za 200 kg.

Je možno, da s tem avtom kaj ni dobro glede na to da ima porabo kot da bi fural bencinarja?

Če ima kdo kakšno informacijo je bom zelo vesel.

Hvala, lep pozdrav!
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

No, poraba ni lih taka k pr bencinarju.

Sicer na testu:
Vožnja je vsebovala različne načine vožnje in razgiban relief poti, poprečje pa je po par sto kilometrih znašalo 5,9 l/100 km.
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Jst mam daleč manjšo porabo z 1.9 :shock:

Mogoče mal zima, način vožnje (130+ km/h) ipd, sam vseeno se mi zdi poraba hudo visoka za tak mlinček neglede na to, da je Laguna velika krava...
Uporabniški avatar
slovenc

Jaz na moji trenutno 6.5/100...
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Včeraj sem na AC držal do 120 km/h (svež tank), pa je kazalo 5.7l, danes pa je z gužvo na AC in dr*anjem po mestu zrastla na 6.0l...
Uporabniški avatar
slovenc

drhouse napisal/-a:Včeraj sem na AC držal do 120 km/h (svež tank), pa je kazalo 5.7l, danes pa je z gužvo na AC in dr*anjem po mestu zrastla na 6.0l...
Hja vidš, problem pr men je ta, da sem iz dolenskega konca, hribi in doline in zelo malo konstantne hitrosti
Slika
Uporabniški avatar
gasperg

Odgovor Napisal/-a gasperg »

Meni se zdi da s to porabo vsi pretiravate, oz. moje mnenje je, da s tem ubijate motor avtomobila. Boli me kur... če mi potroši liter več kot piše v knjigi ali kot je povedal prodajalec. Oče vozi scenica 2 1.9dCi 96kw in tudi non stop gleda na to porabo in če se mu poveča za 5dcl je takoj problem. Pa se vozi in jajca in gleda koliko troši... potem pa sledi zapacan egr, saje v izpuhu da bok pomagaj, lenobnost ipd. Sem ga prejšnjič dobil v roke za eno daljšo pot v budimpešto. Sem mu sčistil pljuča, poraba pa tudi ni bila tako enormno večja, poskočila je cca. za 1,5 litra pa ga pod 150 na AC nisem nikoli pustil. Zdaj pa pravi, kako lepo potegne....
Sam vozim laguno coupe gt 2.0t, kjer se že po konjih sliši, da ni ravno šparoven motor. Dnevno delam 80km. Ne divjam, vozim normalno po predpisih, poraba 8.4 (kar je za 205 konjev meni malo). Rad pa ima da ga včasih tudi "našeškam", tako da se prebudi iz tega zimskega spanja pa poskoči poraba tudi na 9 ali pa 10, pa se ne sekiram.
Jaz bi dal te števce s porabo ukinit:)
pa pardon, če sem se komu zameril
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

gasperg se popolnoma strinajm s tabo
Marlboro samo nekaj si pa zamolčal, da maš na pasatu 1.9 motor na laguni pa 1.5, jaz ne vem kaj je tu čudnega, po moji nori logiki boš najverjetneje mogo laguno tolko več gnat da se boš pelo isto kot v pasatu
Po drugi strani pa bi radi meli na n-to poteco konjev pije pa vam naj koren iz 9, mislim kaj je vam to logično?
Malo ste mi smešni s takimi izjavami
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
gasperg

Pa še nekaj. Omenil si, da imaš porabo med 6.5 do 6.9 in da je poraba podobna bencinskim motorjem. Roko na srce. Noben bencinski motor v laguni ne bo imel porabe 6,5.
Kolikor vem 1,6 motorja v lagunah več pri nas ni naprodaj. Torej ostane 2.0 F4R v več izvedbah (140, turbo 170 avtomatik, 205 turbo gt) 3,5v6 si pa pri nas tudi ni več mogoče omisliti. Vsi ti motorji ne morejo imeti porabe 6,5l, ni šans.
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Dajte malo glavo uporabit. Če 100 kil avta vleče 15 konj pije 14 litrov. Po drugi strani če 100 avta vleče 20 konj bi moral piti 25 litrov. Narobe. Ker je po drugi strani ugodnejše razmerje v navoru in moči je drugi primer porabil 10 in ne 25 litrov
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
Marlboro

Odgovor Napisal/-a Marlboro »

Mal off topic, prosil sem za predloge in ne za kritiziranje, vprašal sem če se vam takšna poraba zdi normalna ali ne.

Nehajte se pizdit in pametovat, vprašam zgolj zato, ker se z avtom dela dnevno 150km +, zato se liter na sto km zdi veliko, če preračunaš kolk km je to na leto in kolk keša to znese.

Zanimale so me predvsem vaše izkušnje s temi motorji in njihovo porabo.

Očitno ta forum ni v pomoč uporabnikov ampak za njih kritiziranje!

LP!
Uporabniški avatar
morph

Odgovor Napisal/-a morph »

malo poglej na spletno stran www.poraba.com in primerjaj tvojo porabo z drugimi, ki imajo isti avtobmobil.
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.

---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
zuzic22
Kraj: kras

Odgovor Napisal/-a zuzic22 »

pomoje je to uredu poraba za zimo,ko se bo otoplilo bo ziher za pol litra padla,če ne več.
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

1. VW ma porabo samo kot trenutno (ko avto stoji 3 ure se števec resetira), zaradi tega imajo vedno prikazano nižjo porabo kot pa Renaulti!

2. Majhna mašina pa težek avto ne greta skupej, ker jo je treba bolj priganjat pa v obrate gnat. 100% sem, da 1.9 dci laguno bolj eekonomično vozi kot pa 1.5!!!

Kolega ima 1.4 bencinerja in pa 1.6 benvcinerja enaka megana 2 in on 1.4 žre več kot pa 1.6! Ni navora pa ga je treba višje spravit.

3. Predlagam čip, in bo poraba padla za 0,5 litra!
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
gasperg

Nihče te ne kritizira:) se mi zdi, da so forumi za izmenjavo mnenj in debatiranje. Kratko napisano... meni se zdi tvoja poraba ok... je tudi meganeman dobro povedal.
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Renault Clio IV 0,9tCE Dynamique
Odgovori