SERV lučka pri vžigu clio 1.5dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bandedos

SERV lučka pri vžigu clio 1.5dci

Odgovor Napisal/-a bandedos »

Pozdravljeni!

Zanima me če je kdo imel že podobno težavo kot jaz.
In sicer, avto sem imel na testerju kjer je pokazalo da imam zanič grelene svečke.....le te sem zamenjal(vse 4 nove) in avto normalno vžiga. Težava je le v tem da kadar je zunaj malo hladneje se mi pri zagonu zraven prižge SERV lučka le ta pa potem ko avto vžge ugasne.

Ima kdo kakšen praktičen nasvet preden ga peljem na tester

Hvala :)
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Meni se prižgejo vse lučke ko dam kontakt potem pa ugasnejo!
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

Mogoče začetek konca za akumulator
Slika http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;
bandedos

Odgovor Napisal/-a bandedos »

Zdravo!

Akumulator upam da ni no....ker je šele dobro leto star, pomoje je še vedno neka težava s strani grelnih svečk....

LP
Uporabniški avatar
euro3000

Odgovor Napisal/-a euro3000 »

Ja, ni nujno, da akumulator ni vzrok. Letošnje nizke temperature so močen dejavnik, poskusi izmerit akumulator pa ga daj napolnit. Če pa so svečke nove in ti dajo lepo iskro (če jih testiraš na + od baterije) so ok.
Drugače, če vžge je to to, ostalo je mraz. poleti ziher serv ne bo več svetil.
Uporabniški avatar
[KEKEC]

euro3000 napisal/-a:Ja, ni nujno, da akumulator ni vzrok. Letošnje nizke temperature so močen dejavnik, poskusi izmerit akumulator pa ga daj napolnit. Če pa so svečke nove in ti dajo lepo iskro (če jih testiraš na + od baterije) so ok.
Pri dizlu ti svečka neda nobene iskre! Ker ma grelne svečke ne vžigalne!
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

bandedos napisal/-a:Zdravo!

Akumulator upam da ni no....ker je šele dobro leto star, pomoje je še vedno neka težava s strani grelnih svečk....

LP
Na tvojem mestu bi bil kar po pravici povedano vesel, da bi bil le akumulator, ker je v vsakem primeru cenejši kot bo popravilo oziroma menjava kakega kosa...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
euro3000

Odgovor Napisal/-a euro3000 »

[KEKEC] napisal/-a:
euro3000 napisal/-a:Ja, ni nujno, da akumulator ni vzrok. Letošnje nizke temperature so močen dejavnik, poskusi izmerit akumulator pa ga daj napolnit. Če pa so svečke nove in ti dajo lepo iskro (če jih testiraš na + od baterije) so ok.
Glej, sveča se ogreje z el. tokom. Torej vrh sveče pri dizlu ima konektor, ki tok prevaja; jaz, ki sem laik pa dosežem, da iskra preskoči. Nekoč na nekem starem passatu, ki je tako težko vžigal, da so sosedje zahtevali njegovo razgradnjo sem se tega naučil: ko je pristopil tip, je odklopil kabel s sveče in k sveči približal direkten +. Ena ni dala iskre, smo jo menjali in passat je vžgal bp. Enako dela marsikdo...
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Meni se tudi prižge, ko pritisnem knof...za tko 1/10s. Sej to ni nič narobe...
Slika
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

euro3000 napisal/-a:
[KEKEC] napisal/-a:
Glej, sveča se ogreje z el. tokom. Torej vrh sveče pri dizlu ima konektor, ki tok prevaja; jaz, ki sem laik pa dosežem, da iskra preskoči. Nekoč na nekem starem passatu, ki je tako težko vžigal, da so sosedje zahtevali njegovo razgradnjo sem se tega naučil: ko je pristopil tip, je odklopil kabel s sveče in k sveči približal direkten +. Ena ni dala iskre, smo jo menjali in passat je vžgal bp. Enako dela marsikdo...
:lol: vsa čast za tole razlago :lol:
Uporabniški avatar
[KEKEC]

CliYo II napisal/-a:
euro3000 napisal/-a:
[KEKEC] napisal/-a: Pri dizlu ti svečka neda nobene iskre! Ker ma grelne svečke ne vžigalne!
:lol: vsa čast za tole razlago :lol:
:)
Odgovori