Pioneer CA-D-PI.180 adapter v SCENIC II l.2004

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Uporabniški avatar
centaur

Pioneer CA-D-PI.180 adapter v SCENIC II l.2004

Odgovor Napisal/-a centaur »

Pozdravljeni!

V avtu imam pioneerjev avtoradio in adapter Pioneer CA-D-PI.180 za prikaz informacij avtoradia na ekranu vozila (le za to, ker komand pri volanu avto žal originalno ni imel zraven).

Gre se za avto letnik 2004, Renault Scenic II.

Adapter Pioneer CA-D-PI.180 je original in vsi konektorji pašejo skupaj. Prikaz na ekranu avtomobila deluje.

Problem je ta, da včasih, ob vžigu avtomobila, ostane ekran od avtomobila, kjer bi morale biti informacije od radia, ugasnjen. To se zgodi zaradi... predvidevam... , ker pride napajanje prepozno do enote Pioneer CA-D-PI.180 in jo ekran avtomobila ne detektira. Zato bi rad do te enote speljal stalno napajanje, se pravi, da je enota vseskozi pod napetostjo, avtoradio naj se pa le ugasne, ko odprem vrata. Predvidevam, da bi bil s tem problem rešen, ... ali pa tudi ne.

Ali ima mogoče kdo kak nasvet? Ali pa če mogoče kdo ve od kod bi napeljal stalnih 12V na adapter, da ne bi drote prikljapljal direkt na akumulator, saj je ta naprava pomojem zelo majhen porabnik toka.
:?:
Uporabniški avatar
centaur

Za silo sem našel rešitev. Display avotomobila, ob vklopu avtomobila, spravim v akcijo tako, da ko pritisnem tipko start (zagon avtomobila) obenem držim tudi tipko za vklop avtoradia. Očitno tako avtomobil zazna, da mora vklopiti ekran za radio.
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Bom malo off, ker kar se tiče tvojga problema bi ti težko pomagal... Mene pa zanima kje si staknil adapter za zaslon? Ker men so pravili (sicer za alpine), da adapterja za zaslon ni, sem pa dobil adapter za obvolanske komande...

Kje so ti to montiral? Al si sam?

Hvala..
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
centaur

Zmontiral sem sam. Kupil sem rabljen adapter za Renault za avtoradio Pioneer. Iskal sem namreč samo adapter za display, pa ga zgleda samega ni. Zato sem vzel tega, ki ima prenos na display in še upravljanje s komandami (če jih imaš, jaz jih nimam).
Odgovori