xenon in pranje žarometov

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
cliodynamic
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a cliodynamic »

Kupil sem original xenon luči in komplet za nastavitev višine snopa luči.Sedaj me pa zanima ali ima original clio večjo posodo za pranje stekel z dodatnim izhodom za pranje xenon luči ali pride posoda posebej ali ima pumpica dva izhoda,enga za šipe in enga za za luči.Slišal sem več varijant,pa ne vem katera je prava oz. kako je original.Kakšma slikca tud nebi bla odveč :)
Hvala za odgovore.
---?®e ne bo dala,si bo sama kriva
Uporabniški avatar
Draganche
Kraj: Postojna

Odgovor Napisal/-a Draganche »

kokr jz vem imaš pri original posodi za tekočino ( za pranje stekel in žarometov ) 2-e "črpalki". ena je za pranje sprednjega in zadnjega stekla, druga je pa za pranje žarometov. Drugače si pa lahko tukaj več o tem prebereš Naprava za pranje žarometov... upam da kaj pomaga :)
Renault Clio 1.5 dCi Billabong
Slika

Ponosni clan Reno kluba Slovenija

Draganche™
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

jaz imam original - vecja posoda je (nekje 5l) in notri sta 2 motorcka, eden za luci drugi za sipe.
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Koliko si dal za senzor za nastavljanje višine snopa?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Nekje sem zasledil je en vezal sprednje luči kar na cevko od pranja zadnjega stekla ker je več pritiska.
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

To nebo držalo oz. vsaj v mojem primeru ni. Tak sem mel jaz tudi, ampak je blo samo za silo, ker se mi ni dalo kupovat nove črpalke. Pritiska je blo ful malo, toliko, da je teklo :)
Deniss

Odgovor Napisal/-a Deniss »

schik napisal/-a:Nekje sem zasledil je en vezal sprednje luči kar na cevko od pranja zadnjega stekla ker je več pritiska.
na avtomobilzmu je en v storio tako vgradil
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

To sigurno nebo vredu, ker že na zadnjo šipo glih tolk da neki priteče :) Sej se kupi ena pumpica od kakega razbitega avta za par € pa maš mir ;)
Ko sem že pri pumpicah.. kaj pa enaka pumpa kot je že za vetrobransko steklo, s tistim bi šlo verjetno?
Uporabniški avatar
cliodynamic

Za senzor nastavitve višine sm dal 150e.Zraven je še centralna enota,dva motorčka,ki jih ne rabim,jih mam že na lučeh in kabli za priklop.
Danes bil pri renault minutki in mi je tam možakar pokazal original zadevo.Torej: v kompletu pride posebej posoda za pranje,dve šobi in en motorček,ki se ga veže na stikalo za pranje sprednje šipe.Tale komplet ,original renault,pa pride malo manj kot 200 evrov.
Ko sem mu pa omenu za ta fuknjen zakon,da mora xenon met pranje žarometov,me je pa sam debelo gledal.Je pa še reku,da ene serije cliotov,ki so mele že original vgrajene xenon luči,pranja niso mele.Torej?
Kaj zdej?Ali rabiš ali ne?
Uporabniški avatar
cliodynamic

jurre napisal/-a:jaz imam original - vecja posoda je (nekje 5l) in notri sta 2 motorcka, eden za luci drugi za sipe.

Maš prav.Original je res tako.Bi te pa prosil,če mi lahko pošleš kako sliko,kam se namontira ta posoda.
Hvala.
Uporabniški avatar
cliodynamic

Draganche napisal/-a:kokr jz vem imaš pri original posodi za tekočino ( za pranje stekel in žarometov ) 2-e "črpalki". ena je za pranje sprednjega in zadnjega stekla, druga je pa za pranje žarometov. Drugače si pa lahko tukaj več o tem prebereš Naprava za pranje žarometov... upam da kaj pomaga :)

Ful ti hvala za ta pdf.Mi bo zlo pršlo prav.Če se kje vidmo,me spomn,da ti dam za pir,dva,tri... :)
Uporabniški avatar
jurre

Odgovor Napisal/-a jurre »

hm, posoda je na istem mestu kot pri vseh cliotih. Kaj drugega pa bolj tezko slikam, ker se samo tisti pokrovcek za nalivat vidi na vrhu :lol:
Uporabniški avatar
cliodynamic

jurre napisal/-a:hm, posoda je na istem mestu kot pri vseh cliotih. Kaj drugega pa bolj tezko slikam, ker se samo tisti pokrovcek za nalivat vidi na vrhu :lol:
Dans bil pri renault hiši Volk in mi je majster razložu zadevo.
Posoda pride druga,z dvema izhodoma in je malo večja.En izhod je za šipe,drugi pa za žaromete.Zraven pride še motorček,šobe,cev,tesnilo med motorčkom in posodo.Pranje žarometov je vezano na pranje prve šipe.Ko pereš prvo šipo,pereš tudi luči.In kaj čm druzga,sem zadevo naročil in pride okrog 180 evrov pa maska od rs-a 76 evrov.....Ko je zadeva končana,glede xenona,je pa treba še na servis,da nastavijo luči.Pa še tam bo par 10 evrov.
Drag je ta šport.
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

in kje boš homologacijo dobil?
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

sinko napisal/-a:in kje boš homologacijo dobil?
to je pa že druga zgodba :lol: :lol: :lol:
najbrž težko :?
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Odgovori