Pečka dela zelo slabo - rešitev!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
jerinm
Kraj: Mokronog

Pečka dela zelo slabo - rešitev!

Odgovor Napisal/-a jerinm »

LP!

Ker mi pečka dela zelo slabo v teh mrzlih dneh, in ker zamenjava ne pride v poštev, saj mislim imeti avto še največ 3 mesece sem prišel na idejo, da bi si kupil keramični grelnik za v avto! Gledam po vseh spletnih trgovinah a ga ni več na zalogi, sedaj me pa zanima če ve kdo kakšno trgovino na dolenjskem (Novo mesto-Trebnje), kjer bi lahko kupil tak keramični grelnik : http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_ ... avtomobile

Hvala lepa za odgovor!
Dokler nisem kupu renaulta sploh nisem vedu kolkšn strošek je lahko avto!!! :)
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

Čiščenje hladilnega sistema oz. pečke na pride v poštev? Cenovno ugodno ni pa 100%.

http://www.enaa.com/oddelki/mojAvto/izd ... NIKA_300ml
We are forced to act as if we are free...
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

exr napisal/-a:Čiščenje hladilnega sistema oz. pečke na pride v poštev? Cenovno ugodno ni pa 100%.

http://www.enaa.com/oddelki/mojAvto/izd ... NIKA_300ml
Si bom malo sposodil temo....a tole deluje? Pečka ne deluje sploh, pa je lažje sam to notr zlit, kot pa odklaplat vse in pečko na vrtno cev natikat.

To nalijem noter in kaj potem?
Slika
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

Jaz bom ta teden poizkusil to zadevo. Naliješ in pustiš v sistemu (navzgor časovno po moje ni omejeno, sicer pa piše v navodilih kako in kaj). Si predstavljam, da mora nekaj časa krožiti z odprtim termostatom. Potem spustiš in naliješ novo hladilno tekočino in prezračiš. Bom pa mogoče poleg tega dodal še kis, da bo večji efekt. :lol:
Uporabniški avatar
slovenc

aha, potem sam zamenjaš in je to to...kako je pa s prezračevanjem, je to kaka umetnost:D?
Slika
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Vlijte not žvepleno kislino in zakrožiš enih 20min ampak samo v pečki.Se pravi treba napravit en zaprti krog,čez pečko.To bi moralo spucat,če so vsaj malo prehodni kanali.
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

slovenc napisal/-a:kako je pa s prezračevanjem, je to kaka umetnost:D?
Nič posebnega. Na čepih se odzrači in je to to.

Je za to vredu ta žveplena kislina, ki se uporablja v vinarstvu (33%)?
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Mislim da bi bil dovolj močen .Probaj,saj nimaš kaj zgubit.Mi v službi v farmaciji uporabljamo dušikovo kislino,ko peremo hladilnike.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Vem da so se glede teh pečk na 12V pojavili tudi problemi, ker je skurilo napeljavo do vtičnice 12V. Če ti slučajno rukne varovalko ven pol daj nazaj tako kot je predpisana.
Uporabniški avatar
slovenc

exr napisal/-a:Jaz bom ta teden poizkusil to zadevo. Naliješ in pustiš v sistemu (navzgor časovno po moje ni omejeno, sicer pa piše v navodilih kako in kaj). Si predstavljam, da mora nekaj časa krožiti z odprtim termostatom. Potem spustiš in naliješ novo hladilno tekočino in prezračiš. Bom pa mogoče poleg tega dodal še kis, da bo večji efekt. :lol:
si kaj probal že :wink: ?

Zdaj se s tamalo vozva s tem avtom in je glupo bit zadekan notr, k je tak minus zunej :D
Slika
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

Ja je v postopku. Nalil STP v sistem. V navodilih piše, da je potebno peljat 30km s to zadevo, je pa bilo narejeno cca 100km. Sedaj je potrebno spustit hladilno, sprat z vodo in nalit novo hladilno. To bo narejeno tekom videnda. Sporočim rezultat.
Uporabniški avatar
slovenc

exr napisal/-a:Ja je v postopku. Nalil STP v sistem. V navodilih piše, da je potebno peljat 30km s to zadevo, je pa bilo narejeno cca 100km. Sedaj je potrebno spustit hladilno, sprat z vodo in nalit novo hladilno. To bo narejeno tekom videnda. Sporočim rezultat.
Pa je kaj več gretja, sej če je spucalo, bi moralo že gret?
Slika
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

Radiator flush je uspešno očistil pečko in gretje normalno deluje. Vsem, ki vam ne greje priporočam, da najprej poizkusite s tem. Je pa bila zadeva cca 150km v sistemu in ne samo 30 kot piše v navodilih. :wink:
Uporabniški avatar
slovenc

jaz mam kupljeno, ni sicer čist ista stvar...je pa podobna. Samo hudič, ne vem kk naj pol vn spustim vodo, bo treba avto dvignt verjetno?
Slika
Uporabniški avatar
jerinm
Kraj: Mokronog

Odgovor Napisal/-a jerinm »

slovenc napisal/-a:jaz mam kupljeno, ni sicer čist ista stvar...je pa podobna. Samo hudič, ne vem kk naj pol vn spustim vodo, bo treba avto dvignt verjetno?
nč ni treba dvignt! samo cev spulš dol iz bloka motorja, pa namontiraš gor šlauf pa pipo odpreš :lol: ko začne voda čista tečt pa sestav nazaj in to ti je to :lol:
Dokler nisem kupu renaulta sploh nisem vedu kolkšn strošek je lahko avto!!! :)
Odgovori