Pozdrav!
Danes sem opazil, da mi pod avtom čudno ropota. Zvok je tak plehnat, sprva sem mislil, da je preluknjan auspuh, vendar ko sem pogledal pod avto, sem videl, da polek auspuha visi ven nek del, ki zgleda kot nekakšna zaščita za auspuh. No vsaj meni se zdi, da tisto nebi smelo viset ven.
Sumim, da je to nastalo, ko sem se peljal prek visokega nespluženega snega.
Torej, kaj menite vi, je kdo imel kakšne podobne težave?
Kaj drugega bi lahko bilo in kako nevarno je lahko to vse skupaj(če se lahko še peljem 200km do avtomehanika domov?)
Megane 2009 ropotanje pod avtom
To se ti je najbrž snela termična zaščita za izpuh. Kritično ni, edino poglej če še vedno dobro stoji da se ne kje iztakne in prileti komu v avto. Drugače se pa samo nazaj pritisne gor in pričvrsti s takimi posebnimi sponkami. Če maš možnost avto kje dvignit lahko tudi sam popraviš samo si moraš te sponke prej nabavit al kk se temu reče.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
-
bluerunner
Re: Megane 2009 ropotanje pod avtom
Mah jst imam tudi problem s to zaščito. Pa nevem al nej jo dol vzamem, ker sem jo pozimi čist uničil in mi nad 2000 rpm ful kovinski zvok prenaša v kabino. Pa sem jo pritrdil pa še vedno se jo sliši. Krneki. Nova je pa draga
. Oziroma, ko sem zamenjal zadnja dva nosilca zadnjega lonca se zvok prenasa
. Prej ko sta bila slaba nosilca se je kompletni izpuh rukal levo desno, zdj pa je namiru in prenasa zvok nevem kam
?
. Pa še to sem doživel, da ga je s slabimi nosilci tolk zje*al, da se mi je odtrgal pred zadnjim loncem, pa sem dal popravit. No od takrat se mi to dogaja
. Pa seveda čez trd sneg srm parkrat parkirov, pa sem poglihov zaščito in je bilo malenkost bolje.
Re: Megane 2009 ropotanje pod avtom
pri kolegu ni bila zaščita ampak je roptal katalizator. ni se še čisto sesipal je pa začel popuščat, plini pa na tehničnem ok.
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD