pokanje v predelu ventilacije

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
rider626

pokanje v predelu ventilacije

Odgovor Napisal/-a rider626 »

Kupil sem megana z manjšo napako oz. vsaj upam da je manjša :lol:

In sicer stvar je sledeča, avto je r. megane l.2001 in ob kontaktu začne pokati v predelu motorja/armaturke, težko določim kje. Tako poka cca pol minute, nakar preneha in normalno vžgem motor. Potem je tiho oz. ob določenih nastavitvah ventilacije občasno spet pokne. Pravtako se sliši pok ko nekoliko močneje zaprem vrata.

Je imel kdo podobno težavo oz. kdo ve v čemu bi bila težava? Strošek popravila? lahko sam popravim?
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

polomljen zobnik lopute za kroženje zraka v kabini :wink: Potrebno je to loputo odlomiti ali zamenjati celotno enoto ventilacije.
Uporabniški avatar
Morphy

Odgovor Napisal/-a Morphy »

Jap imam isti problem, s časoma se navadiš :) ne uporabljaš kroženja notranjega zraka, in poizkušaš čim manj luputat z vrati. je pa zanimivo, da poka tudi med vožnjo, če se nasproti pelje tovornjak, ki ustvari veter :)

Popravilo je pa precej drago v primerjavi s tem, da bi se splačalo.
Uporabniški avatar
Ziiga

Vbistvu za odpravo tega pokanja je cirka ena delovna ura. :wink: Samo cirkulacija po kabini potem ne dela.
rider626

Ok če sem prav razumel se je zlomila nekakšna loputa in ta sedaj poka. In najceneje bom to odpravil če to loputo odstranim(pač to plastiko) in potem nebo več pokalo, mi pa nebo več delovala cirkulacija zraka v kabini, bo samo klasična ventilacija?

Kje se sploh nahaja ta loputa? Bi lahko sam odstranil ali bolje da zapeljem k mehaniku?
Uporabniški avatar
Ziiga

tudi mehanik če ne ve kje točno je bo težko videl, razen če si naredi 3x več dela in vse razdre... Sam dvomim, da bi lahko to uštimal
Uporabniški avatar
Morphy

Odgovor Napisal/-a Morphy »

Jaz sem šel par let nazaj vprašat na Renault servis, pa so mi neko bolano ceno rekl, ker je kao ogromno dela, da prideš do tja pa menjaš... polomi se pa u bistvu zobnik, pač zgleda da slaba plastika.... tak da pokanja se sčasoma navadiš :)
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

si bom malo sposodil temo...

imam dokaj podoben problem - pokanje v armaturki, podobno ne vem, ropotu ventilatorja in cviljenju. Dogaja se samo v mrazu (ko je nekje +5 stopinj ali manj) in pri mrzlem motorju. Pokati zacne nekaj sekund po vzigu motorja.
To ropotanje se slisi samo v kabini, zunaj ne (tudi ce odprem havbo). Ce vklopim/izklopim ventilacijo/klimo, spreminjam smer pihanja, dodam mal gasa, se pocasi peljem, stojim na miru nima veze....

Pojavlja se pa to nekje 200, 300m. Recimo zjutraj zalaufam, zacne ropotat, se peljem 200m skoraj preneha, ustavim na semaforju spet zacne, potem cez ene 100m cisto neha (zgleda da se mora nekaj malo ogreje).

Ima kdo kaksno idejo? Enako se mi je dogajalo celo zimo lani, zdaj mi pa spet zacenja najedat. :D
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Tole smo že enkrat premleval v eni isti temi. Tisti ki vam pri maganu I (ph1 ali ph2) poka ob kontaktu imate pokvarjeno loputo za kroženje zraka. Sam sem doma to rešil tako da se iztakne kabel ki se nahaja v prostoru na voznikovi strani pod brisalci pa ne bo nobenega pokanja več. Edina stvar ki bo je ta da ne bo delovalo kroženje zraka ki pa ga tako ali tako nihče ne rabi. Najbols da tisti ki mate te težave najdete tisto temo v kateri smo se o tem že zgovarjal pa mislem da je clo slika ker kabel se stakne.

To popravljat pa je neracionalno saj je strošek prevelik. Je pa to hiba teh meganov.

Kle mate staro temo
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... ght=megane
rider626

Hvala vam fantje za podrobno razlago, sem takoj našel konektor in ga izklopil.....in glej ga zlomka, nadležnega pokanja ni več :D :D :D
Uporabniški avatar
matey18

Sam da je rešeno ,)
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

meni tud neki ropota pri sovoznikovem delu armaturke :? oz. neki brenči na intervale...
sem pa našel rešitev... sam radio dam bolj naglas pa neha :idea: :lol: :lol:
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
matey18

Če ti brenči ni isto. To imaš drug problem pri meganu še sliši tktktktktk zlo naglas pol pa utihne. Lahko da maš kej v zračnikih mal razpihej.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

matey18 napisal/-a:Če ti brenči ni isto. To imaš drug problem pri meganu še sliši tktktktktk zlo naglas pol pa utihne. Lahko da maš kej v zračnikih mal razpihej.
tak zvok je pr men, ko da kak motorček mal ropota... bzz bzzz nardi na vsake tolko časa... tam nekje, ko je predal pri sovoznikovi strani. od kraja me je motilo... zdej sem se že navadu :?
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Odgovori