Ko je mokra cesta bremze čudno primejo,kar na enkrat zagrabi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Renaultek

Ko je mokra cesta bremze čudno primejo,kar na enkrat zagrabi

Odgovor Napisal/-a Renaultek »

Torej na meganu2 1.5dci imam problem, ampak samo ko je cesta mokra. Ko pritisnem pedalo bremze, ni nekaj časa nič, potem pa kar na enkrat močno zagrabi da te kar iz zica vrže naprej. Pa tudi če lepo počasi enakomerni pritiskam, ni nič boljše.

Torej nekako: začnem pritiskat, nič, enakomerno vedno bolj pritiskam na pedalo, nič, nato akr na enkrat prime ko hudič.

Kaj bi to bilo? Naj še enkrat povem, to se dogaja samo ko je dež in je cesta mokra. Že ko je vlažna tega ni več. Pravtako je po suhem OK.

Kateri diski/ploščice so gor nimam pojma.

Hvala za nasvet.
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Verjetno ko maš na začetku zaviranja še mokre in hladne ploščice ne zagrabijo dovolj,ko se pa enkrat posušijo pa zagrabi.Meni se to tudi zna dogajat,posebej z temi Lukas zavornimi oblogami, ki jih mam zdaj gor.Ali pa ti šteka vodilo na čeljustih.
Uporabniški avatar
Edoedo

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

probi zabremzat enkrat da prime.. pa pol čez 5 sec spet.. če bojo bremze normalno prijele je to kar je reku "zizek"
Zadnjič spremenil Edoedo, dne 11 Nov 2010, 11:31, skupaj popravljeno 1 krat.
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Čisto normalna zadeva, ko voziš po mokri cesti, kjer je polno vode se seveda zmočijo tudi diski. Ko pohodiš po bremzi potrebujejo zavore cca. 1/4 do 1/2 sekunde da se posušijo oz. da postane dovolj vroče da voda izpari, nato pa šele zagrabi. Če nočeš da se to dogaja kupi za avto diske, pri katerih so žlebovi po površini diska. Te diski odrinejo vodo iz površine diska in zagrabijo takoj.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Renaultek

Odgovor Napisal/-a Renaultek »

Zakaj pa se mi to na BMWju v 12 letih ni zgodilo niti enkrat, pa nikoli nisem imel rebrastih diskov gor? A pri meganu lažje voda pride do diskov al kaj?
Uporabniški avatar
Edoedo

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

Sprijazni se .. kupu si RENAULTA =)))))
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Edoedo napisal/-a:Sprijazni se .. kupu si RENAULTA =)))))
:) he, he, verjetno res edini možen pravilen odgovor....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Renaultek napisal/-a:Zakaj pa se mi to na BMWju v 12 letih ni zgodilo niti enkrat, pa nikoli nisem imel rebrastih diskov gor? A pri meganu lažje voda pride do diskov al kaj?
Nič se ne sekiraj pri audiju a4(sem ga tudi sam mel) in VW pasatu so tudi meli serijsko ta problem.
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Čisto normaln zadeva pri vseh avtih tudi na BMW-ju. Se pa še bolj opazi če gredo zavore proti koncu. Na laguni sem zamenjal diske lansko leto in problema ni več. Prijatelj je imel isto težavo na Vectri (2004 l.).
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Odgovori