Tempomat

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Nejko

Tempomat

Odgovor Napisal/-a Nejko »

A je mogoce na novejsa Renaultova vozila montirati tempomak. Neke bistvene filozovije verjetno ne more biti, zanima me samo ali lahko menjam samo volanski obroc ali je potrebno storiti se kaj vec.
Uporabniški avatar
SpEkTr
Kraj: Dvorje

Re: Tempomat

Odgovor Napisal/-a SpEkTr »

Nejko napisal/-a:A je mogoce na novejsa Renaultova vozila montirati tempomak. Neke bistvene filozovije verjetno ne more biti, zanima me samo ali lahko menjam samo volanski obroc ali je potrebno storiti se kaj vec.
Ja to tudi mene zanima. Na servisu so rekli, da ne gre :)
lp Dejan
Uporabniški avatar
Nejko

To kar pravjo na servisu jim ni njabolj za verjet. Men so tudi rekli, da na Twinga ne morem vgraditi centralnega zaklepanja, ki bi zaklepalo vse tri vrate, pa se je z malo iznajdljivosti tudi to dalo.

LP
skeey

Odgovor Napisal/-a skeey »

Hmm za vgraditev tempomata je potrebno marsikaj vec kot menjava volanskega obroca.
Potrebno je vgraditi el. motor oz nekaj podobnega da regulira plin, ter ga dodaja, potem je potrebno se dodati element ki meri hitrost vozila, no potem pa se neko krmilno enoto ki vse to belezi in uravnava tako kot je potrebno.

Mislim da se da naknadno vgradit je pa to kar precej drago...tako da raje premisli!!!
Uporabniški avatar
SpEkTr
Kraj: Dvorje

Odgovor Napisal/-a SpEkTr »

skeey napisal/-a:Hmm za vgraditev tempomata je potrebno marsikaj vec kot menjava volanskega obroca.
Potrebno je vgraditi el. motor oz nekaj podobnega da regulira plin, ter ga dodaja, potem je potrebno se dodati element ki meri hitrost vozila, no potem pa se neko krmilno enoto ki vse to belezi in uravnava tako kot je potrebno.

Mislim da se da naknadno vgradit je pa to kar precej drago...tako da raje premisli!!!
A se zadeva (rocka, ali tipke) ne prikljuci samo na racunalnik (elektroniko) v avtu, pa potem ta naprej regulira vse ostalo. Tako se mi zdi da funkcionira pri VW-jih...
lp Dejan
Yacksy
Kraj: Okolica Novega mesta

Odgovor Napisal/-a Yacksy »

Sam moras met elektroniko, ki ti to regulira. Po mojem je niso kar za dzabe not dal pa je ne uporabil :D
Z malo iznajdljivosti se pa da vse nardit. Ce se da od Volvota masino v twingaca se po mojem da tut tempomat zrihtat :D
Shit happens
Pudl
Kraj: Velenje - Dražgoše

Odgovor Napisal/-a Pudl »

skeey napisal/-a:Hmm za vgraditev tempomata je potrebno marsikaj vec kot menjava volanskega obroca.

Zdravo.
Novejsi Clioti (za ostale ne vem) ze imajo elektronski pedal za plin tako da najbrz ni potrebno vgrajevati motorcka. Bi rekel, da kaksnega vecjega posega ni treba, najbrz samo menjava volana.

Lp, Ales
BadBoy
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BadBoy »

POmoje je tudi tako kot pravi Pudl.

Sem slisal da pride temopamt "nadgradnja" za VW 15ksit
Megane 1.9 dci 2003
kljukec_
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a kljukec_ »

Superca, bom tole jst pogledal pri svojem meganu, staremu 2 meseca ce imam tudi kable notri :lol:
kljukec_
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a kljukec_ »

Moj Megane nima kablov, to se pravi da novi Megani nimajo polozene instalacije za tempomat :mad:
Uporabniški avatar
Foe
Kraj: Kotlje

Odgovor Napisal/-a Foe »

Kaj pa tempomat v Clio letnik 2002 1.4 16v ?
Slika
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Jaz sem v nemciji videl nekaj Cliotov s Tempomatom, samo so bli ful drazji :?
Uporabniški avatar
Nejko

Tudi sam mislim, da njiamam kablov, sicer nisem stromar, ampak tako alicna ocena. Kar pa se tice tempomata v Cliu... stvar ni tako draga... ob nakupu novega Clia je cena tempomata okoli 35.000 tako, da kaksne posebne filozofije ni.

LP
J
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
BadBoy
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BadBoy »

Jaz mam novega megana pa ima tam en kabl viska pod stikali za luci in osvetlitev amaturke mozno da je to to.
Megane 1.9 dci 2003
Uporabniški avatar
markob

Odgovor Napisal/-a markob »

Ali ima to megan 2000 letnik?Ker v dialogysu nekako ne morem najti nic v zvezi z tempomatom.

Ali ima tak megan ze elektronski gas?
Odgovori