Clio 1.5 dci 82 km

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
mare08

Clio 1.5 dci 82 km

Odgovor Napisal/-a mare08 »

Pozdravljeni,

pravkar sem kupil Renault Clia 1.5 dci z 82 km, letnik 2003.
Avto ima 160.000 prevoženih kilometrov in je bil redno servisiran. Pri 150.000 je imel menjan EGR ventil in jermen.

Ima kdo izkušnje z temi avtomobili; motorji? Vzdržljivost, zanesljivost, stroški, katere morebitna težave lahko pričakujem,....

Tudi sam lepo ravnam z avtomobilom in redno servisiram. Z opel astro sem naredil 280.000km brez problemov, škoda ker jo je doletela nesreča :(

Hvala za odgovore
Marko
prvic lastnik Renaulta,...
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

Zdravo! Sam sem imel enak avto. Kupil sem ga z 98k km in vozil do 137k km. Z avtom sem bil zadovoljen, razen tega da se mi je skoraj alternator vžgal in da je ena šoba nagajala malo :)

Zdaj ta tvoj avto z temi kilometri pa zna bit malo kritičn.
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Sej pa nima še nič kilometrov..
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Evo moj dCi65 ma 161000km redno servisiran pa še kar dela k urca(tkrkam v les)... Sam morem zamenjat kost (nosilec) motorja...
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Pojdi v temo Kupovanje avtomobilov in temo Okvare in pomoč, je ogromno že napisanega.

Na kratko, največ problemov pri teh motorjih so zapacane šobe in EGR ventil. Če jih pravočasno spucaš še gre, če ne sledi menjava. Cena novih mislim da je dobrih 250€/kom. Egr je bil pa že menjan praviš, torej ga mogoče 1x letno pregledaš in spucaš in bi moral delat še kar nekaj časa.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
mare08

Hvala za odgovore in nasvete. Avto zares lepo teče in motor lepo deluje. Kaj šobe se čisti z tistimi aditivi (ne spomnem se imena), ki jih dodamo gorivu, če se ne motim? Ali mehansko?

Bom pogledal še po forumu, če kaj piše,..
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Kent - diesel one shot 2; pride nekaj drobiža pod 10e pri pooblaščencu.

http://kenteurope.com/uk/datasheets/83410.pdf
http://www.kenteurope.com/de/industrial ... agents.php
Tole mi je priporočal uporabnik JaaN

Naliješ celo flaško u 15l nafte pa maš za 15000km dost, potem pa spet ponoviš...
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Deniss napisal/-a:
Kent - diesel one shot 2; pride nekaj drobiža pod 10e pri pooblaščencu.

http://kenteurope.com/uk/datasheets/83410.pdf
http://www.kenteurope.com/de/industrial ... agents.php
Tole mi je priporočal uporabnik JaaN

Naliješ celo flaško u 15l nafte pa maš za 15000km dost, potem pa spet ponoviš...
Tako je. Ta aditiv dobiš na R servisu (vsaj jaz sem ga).

Sicer če si naletel na servisiran in ok (nezgonjen) primerek, te načeloma nima kaj skrbeti. Na 15000 menjaj olje + filtre, ter na vsakih 30000 filter goriva-nafte in te nima kaj skrbeti.
Predvidevam, da že veš da se ne tera mrzlega, ter da pred ugašanjem počakaš par sekund (lahko tudi več :lol: )

Pa srečno 8)
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
đaba

Odgovor Napisal/-a đaba »

kok je pa kej zdravo devat te aditive notr za pucanje šob? da ni potem mogoče še slabše? so bili zarad tega še kak problemi?
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

đaba napisal/-a:kok je pa kej zdravo devat te aditive notr za pucanje šob? da ni potem mogoče še slabše? so bili zarad tega še kak problemi?
Ja saj ravno iz tega razloga je priporočiljivo, da ko enkrat vliješ aditiv, ga potem ne smeš (vsaj!) 15k km. Če bi pa rad pokuril šobe, ga zaradi mene lahko vlivaš dnevno :D

In če je kaj šlo narobe tistim, ki so uporabljali aditive, je bil vzrok v 95% pretiravanje.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
đaba

Odgovor Napisal/-a đaba »

ma sprašujem zato ker še nikoli nism nič notr vlil razen nafte :P bom vlil pa čaku na čudež :P
Uporabniški avatar
mare08

bom šel kar danes to kupit. Res je, to se dodaja na cca 15.000 km,... če podaljša življensko dobo šob, se sigurno izplača.
Odgovori