Moteče premikanje xenon luči (Laguna II)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Fantocci

Moteče premikanje xenon luči (Laguna II)

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

Imam originalne xenonke, ki mi med vožnjo včasih ponorijo, vrtijo - premikajo snop gor dol kar same od sebe. Nasproti vozeči ali tisti pred mano potem verjetno mislijo, da jim ablendam in se večinoma umikajo :lol: ali pa si mislijo, lej ga idiota :mad:

Verjetno je kaj narobe s tistim senzorjem za višino ali pa z motorčki. Prej bi rekel da s senzorjem, ker se mi zdi, da se premikata oba snopa vzporedno.

Zanima me, če je to že kdo rihtal in koliko bi to koštalo. Ima smisel, da sam iščem ta senzor okoli (rabljen)? Ga je težko zamenjat?
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Nazaj natakni povezavo, ki ti maha v prazno pri enem od senzorjev, ponavadi levo kolo zadaj.
Fantocci

Kakšno povezavo misliš? Tisti vzvod, na katerega je pritrjen potenciometer notri?
Bom dvignil avto za vikend in pogledal, če se kaj vidi... Pa je senzor viden ali je kje skrit?
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Ponavadi ga sneg v koloteku skrivi, sname, ali kaj drugega. Je pa pripet na zadnjo obeso, ki ga z nihanjem gor-dol premika.
Fantocci

Ko sem vodila in pritrditve senzorjev izdatno našprical z WD40, se je zadeva umirila.

Očitno je bil problem v zatikanju zaradi umazanije ali rje, sneto vodilo pa ni bilo.
Odgovori