Pa imam še jaz en manjši problemček.
Odkar sem na Racelandu pripeljal na bankino mi sprednje desno kolo tuli, najbolj opazno je med 100 in 120km/h, še bolj pa v levih ovinkih, ko se avto nagne na sprednjo desno stran. Avto nič ne trese, samo čuden zvok je - kot da bi vozil po "glasnih" črtah na cestišču.
Guma ni videti nič poškodovana - kaj bi to lahko bilo? Ležaj?
Glasno podvozje - guma
Ležaj ja. In vse bolj bo tulilo.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
ko smo že pri tej temi...jaz imam podoben problem, vendar se moj zvok sliši nekonstantno, sepravi da zgleda nekako tako, kot če bi zapeljal na ''glasno'' črto, nato bi zapeljal dol z nje, spet na črto, dol z nje, gor, dol,...
imel sem že informacije da naj bi šlo za menjalnik, da piska menjalnik...nekateri pravijo da je ležaj v gumi...
nevem...pomoje ležaj nemora bit, zato ker če bi piskal ležaj, bi bil glas konstanten...?? zvok je isti že 1,5 let, ko sem zabil iz cca 25km/h z gumo v robnik ( poledica in nisem zvozil ovinka ). avto je laguna II letnik 02
imel sem že informacije da naj bi šlo za menjalnik, da piska menjalnik...nekateri pravijo da je ležaj v gumi...
nevem...pomoje ležaj nemora bit, zato ker če bi piskal ležaj, bi bil glas konstanten...?? zvok je isti že 1,5 let, ko sem zabil iz cca 25km/h z gumo v robnik ( poledica in nisem zvozil ovinka ). avto je laguna II letnik 02
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Kdo pravi da mora biti piskajoč glas konstanten, če bi brcnil z desno nogo v robnik in bi polno težo obremenil na njo bi stokal ko stara mama, ko obremeniš obe nogi je obtežitev posledično manjša kar pomeni da ne boš stokal kot stara mama, get it?!? Tako ko ti obremeniš eno kolo več oz manj se bolj čuje oz manj...
Če bi bil menjalnik hm...mislim da je ležaj.
hvala za inforamcijo ter pojasnilo=)Primož Five napisal/-a:Kdo pravi da mora biti piskajoč glas konstanten, če bi brcnil z desno nogo v robnik in bi polno težo obremenil na njo bi stokal ko stara mama, ko obremeniš obe nogi je obtežitev posledično manjša kar pomeni da ne boš stokal kot stara mama, get it?!? Tako ko ti obremeniš eno kolo več oz manj se bolj čuje oz manj...