Pozdravljeni mehaniki!
Saj že naslov nekaj pove, ampak vseeno bom malo še pojasnil. Ob hitrem pritisku na gas se začuje "klok" in če spustim gas enako "klok". Zamenjal sem že stabilizatorja, volanska končnika, kugli na vilicah, "aksa" nima zraka, amortizerji so trdi ampak še vredu (AMZS test). Sedaj sumim samo še nosilce motorja. Pred zimo je bil menjan zgornji, ki bojda največkrat crkne. Od vas, bi rad informacijo, kako naj preverim posamezni nosilec, ne da bi jih odstranjeval od mašine. En drug simptom je tudi, da mi avto tu pa tam prične cukat in ne kadi.
Za vse informacije se vam vnaprej zahvaljujem.
p.s.: Mogoče imate kakšno idejo kaj bi še razen nosilcev lahko bilo.
Kako ugotoviti kateri nosilec mašine je pokvarjen?
Se pravi nekdo gleda v kanalu na nosilec, drugi ga pa prestavi nazaj.Doctor DJ napisal/-a:nosilec, spodnji ko veže menjalnik in karoserijo, preveriš pr vzvratni vožnji
In kaj se naredi pri tem poizkusu z nosilcem?
Kakšno je normalno nagibanje oz tresenje mašine?Doctor DJ napisal/-a:ostalo, kako se nagiba, trese mašina
Sedaj se mi naredi, da stojim na mestu in se avto zaganja.
Tankal sem že na vseh možnih pumpah, filter goriva je bil zamenjan pred 8000 km, svečke-avto je dizel in tudi dize sem stestiral.Doctor DJ napisal/-a:cukanje,gorivo- probaj tankat drugje, filter goriva, svečke, kabli do svečk (če je vlaga - dež in podobno)
Sedaj ugotavljam, da bi za ugotovitev malenkostnih napak na Renaultu moral biti skoraj doktor
Ali pa imeti na zalogi drug avto s katerega bi dele jemal in poizkušal.
Doctor DJ: Hvala za predloge.