Čipanje SCENIC 1.9, 96kw 130 KM letnik 2007

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
za

Čipanje SCENIC 1.9, 96kw 130 KM letnik 2007

Odgovor Napisal/-a za »

Pozdravljeni,

zanima me, če je kdo že čipal, ta motor in posledice. nikjer jamreč nisem zasledil kaj o teh motorjih in čipanje.
Namen imam dati pri RSR-ju, na cca 150KM, predvidevam da to nebi smelo preobremeniti turbine, sklopke, menjalnika (6 prestav).., saj vendar nebo preobremenjeno ali se motim?

prosim za nasvet in izkušnje.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Če nisi še zasledil nič o tem, potem nisi iskanju namenil niti 5s! Ker je tega na forumu ogromno.

Na kratko, če je z motorjem vse ok, ga voziš kot ga treba (paziš ko je mrzel in ko je pregret), redno servisiraš, potem ne rabiš nič iskat, pojdi čipat. Pa ne kupit "čipa". Daj narest nekomu ti bo VSAJ že narejeno mapo prilagodil tvojem motorju in tvojem načinu vožnje, saj boš s tem max. izkoristil pridobljeno moč in na račun tega motor nebo trpel.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
za

Odgovor Napisal/-a za »

sem zasledil okoli čipanja ogromno ampak konkretno za ta motor pa ne, da bi kdo napisal izkušnje.

saj imam namen dati kot rečejo optimirat vozilo in ne nekih Box naprav.
mašina mi lepo teče delam cca 10 k kilometrov na leto in menjujem olje in filter tudi na takšne intervale.
- avto ima sedaj 40.000km

- sem pa tudi bral da je nekdo po 10k kilometrih skuril sklopko itd. (to mi ni ravno jasno
:?
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

za napisal/-a:sem zasledil okoli čipanja ogromno ampak konkretno za ta motor pa ne, da bi kdo napisal izkušnje.

saj imam namen dati kot rečejo optimirat vozilo in ne nekih Box naprav.
mašina mi lepo teče delam cca 10 k kilometrov na leto in menjujem olje in filter tudi na takšne intervale.
- avto ima sedaj 40.000km

- sem pa tudi bral da je nekdo po 10k kilometrih skuril sklopko itd. (to mi ni ravno jasno
:?
Nisem imel ravno 1.9dci 130hp, sem pa imel čipanega cliota 1.5dci iz 65hp(160nm) na 97hp (250nm) pa je sklopka začela spuščati duša, tako da sem jo zamenjal. Pri 1.9dci motorju tega problema mogoče ni ker ni takšne razlike v navoru oz. ima sklopka več rezerve?
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Je bilo tudi o konkretno tej mašini v tem avtu že kar nekaj napisanega :wink:

Zdaj če je sklopka že načeta, potem prav dolgo verjetno res ne bo, pri 40k km pa bi mogla bit še dobra in brez problema zdržat še kar neki cajta s povečanjo močjo motorja. Je pa razlika pri polno naloženem avtu v klanec pred in po čipanju precejšnja.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

kmetek napisal/-a:Je bilo tudi o konkretno tej mašini v tem avtu že kar nekaj napisanega :wink:

Zdaj če je sklopka že načeta, potem prav dolgo verjetno res ne bo, pri 40k km pa bi mogla bit še dobra in brez problema zdržat še kar neki cajta s povečanjo močjo motorja. Je pa razlika pri polno naloženem avtu v klanec pred in po čipanju precejšnja.
Moj je imel cca 50k km ko se ga je čipalo, avto je bil pa od novega pri bajti.
Pri cca 70k km je začel spuščati znake drsenja sklopke (4,5 prestava pri nizkih obratih). Je pa verjetno tudi odvisno kako se avto vozi, vendar predvidevam da vsi večinoma priganjajo dizle pri nizkih obratih. Takrat ima dizel največ navora in sklopka tudi najbolj trpi.
Uporabniški avatar
za

Odgovor Napisal/-a za »

kot si napisal pri naloženem avtu se gre, sedaj ko smo prišlil z dopusta, sem začel razmišljati o tem, čeprav mogoče res nebi bilo potrebno, je pa še vedno fajn če čutiš moč pod havbo :twisted: ali ne ?
Uporabniški avatar
za

Odgovor Napisal/-a za »

a ve kdo koliko je strošek za zamenjavo sklopke?

namreč imel sem do sedaj kar nekaj avtov, nobenega pa dalj od enega leta zato se s tem nisem ukvarjal, ta avto pa imamo plan sedaj nekaj časa imeti.
Uporabniški avatar
za

Odgovor Napisal/-a za »

d_leonit koliko te je stala zamenjava sklopke?
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Računaj na nekje 150-200€ sklopka + 100€ delo. To je tako na pamet. Bi moral pogledat za ceno sklopke.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
za

Odgovor Napisal/-a za »

okvirno je dobro vedeti, sicer pa glede na to koliko kilometrov delam bo še nekaj let sigurno držala, pol pa pač ta denar pozabiš, maš pa avto ki ti je v veselje.
Uporabniški avatar
za

Odgovor Napisal/-a za »

danes sem bil na optimiziranju vozila pri RSR-ju in sem zelo zadovoljen. To je to ko je potrebno se avto prelevi v zverino :twisted:

LP
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

za mi lahko prosim poveš koliko si dal za čipanje in kakšna moč in navor sta prišla ven?
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
za

Odgovor Napisal/-a za »

350€

131KM na 160KM in 360 Nm

poraba sedaj je 0,5l manjša torej iz 6,5l je padla na 6l pri normalni vožnji kot sem vozil prej, ker me najbolj moti ko kdo piše da če pazi mu pije.. :mad:

meriti je potrebno realno.

v bistvu jaz sem zadovoljen. 8)
Uporabniški avatar
M-XXXX

Odgovor Napisal/-a M-XXXX »

Nisem imel ravno 1.9dci 130hp, sem pa imel èipanega cliota 1.5dci iz 65hp(160nm) na 97hp (250nm) pa je sklopka zaèela spušèati duša, tako da sem jo zamenjal. Pri 1.9dci motorju tega problema mogoèe ni ker ni takšne razlike v navoru oz. ima sklopka veè rezerve?
Sicer pozen odgovor, pa vseeno: Jaz sem čipal 130HP megana na 160 in je sklopka zdrsavala, tako, da je blo potrebna menjava s karbonsko.
Laguna Coupe GT
Odgovori