Lepo pozdravljeni!
Eno vprašanje bi mel in sicer,a obstaja pri nas ben.črpalka,kjer bi prodajali etanol.Ker sem skuter peljal na popravilo na madžarsko in z mehanikom sva prišla na debato,da ma svoj avto predelan na etanol in da ma sedaj avto 100 namesto prejšnjih 85km.Kompletna predelava pa bi naj prišla le 30000 forintov(110eur).To z papirji in z meritvami na valjih.Sicer stvar bom še preveril ko se odpeljem na tisto firmo,ki je v Zalaegerszeg-u.Je pa zelo mamljivo.Z 185 na približno 215km...lepo se sliši.
etanol 85
110€ pomoje ziher ni prišla predelava, ker je treba zamenjat kar nekaj stvari okrog motorja.
problemi so z cevmi ter gumicami.
sam sem nalil v svoj avto ko sem imel probleme s cukanjem cca 10% etanola- in to sem bral je max mešanica za navaden motor.
no na moči se ni poznalo čisto nič, je pa spucalo kompleten sistem in ne cuka več.
pogooglaj, ker to je stalna praksa v južni ameriki kjer imajo 95% mešanico, pa boš videl če je res tak majhen vložek.. nisem veliko bral tko da nevem, samo se mi pa zdi da je dražje.
problemi so z cevmi ter gumicami.
sam sem nalil v svoj avto ko sem imel probleme s cukanjem cca 10% etanola- in to sem bral je max mešanica za navaden motor.
no na moči se ni poznalo čisto nič, je pa spucalo kompleten sistem in ne cuka več.
pogooglaj, ker to je stalna praksa v južni ameriki kjer imajo 95% mešanico, pa boš videl če je res tak majhen vložek.. nisem veliko bral tko da nevem, samo se mi pa zdi da je dražje.
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več 
Saj bom v kratkem preveril pa bom poročal.Kolko mi je omenil ta mehanik je treba kot vžiga nastavit na nekje 15 stopinj in neka elektronika pride,ker je količina vbrizga večja in baje je tudi obraba motorja dosti manjša.Ja pa poraba zraste za 15% in moč za 15%.Cena etanola pa je 230 forintov to je nekje med 70 in 80 centov za liter.
Ja ampak pri nas ga ne boš dobil. Sem šel malo pogooglat in ugotovil, da se je zadeva kar prijela v USA (kot pri nas naprimer LPG). Konec koncev ima res večjo oktansko vrednost in ima avto več konjev in navora.
http://www.fuelflexint.com/pages/product1.htm
http://www.fuelflexint.com/pages/product1.htm