Izguba moči v visokih obratih

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
vk9490
Kraj: Velenje

Izguba moči v visokih obratih

Odgovor Napisal/-a vk9490 »

Pozdravljeni!

Imam težave z Renault 19 1.8i letnik 1995. Pri visokih obratih (od cca. 5500RPM naprej) avto izgublja moč/cuka. Včasih samo cuka se pa tudi zgodi, da več časa ostane brez moči (gas seveda do konca :D).
Ne morem povedat, če to zafrkava tudi kadar je hladna mašina, ker nimam srca, da bi to preizkusil :) :roll:

Stvar je pa tudi v tem, da sem vmes mašino menjal, ampak je problem ostal. Torej problem ni vezan direktno na mašino. Sem probal že z drugim motorčkom prostega teka in je nekaj časa bilo v redu, potem je pa začelo nazaj zafrkavat. Kot da je čiščenje sesalnega kolektorja malce pomagalo.

Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo oz. je imel že podobne težave?
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Js bi prvo zamenjal svečke kable, če že nisi, pol pa naprej ugotavljal :wink:
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

+ lamda sonda
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
vk9490

Hvala obema za odgovor.

Svečke so bile menjano, ko se je menjala mašina, kable bi pa mogoče res lahko že bil čas menjati :). To so tak mišljeni kabli iz razdelilne kape na svečke?

Na lamda sondo sem tudi že pomislil, samo takrat ko sem gledal so pravili, da jim zaradi lamde v srednjem območju cuka, pa pol nisem naprej raziskoval... :?:
A če je sonda kriva bi jo lahko odklopil in ne bi smelo biti več simptomov, da se prepričam preden jo zamenjam?
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Preden še karkoli delaš, preveri stanje katalizatorja, ki zna bit zamašen....ali pa je kak luknja na sesalnem/izpušnem kolektorju....

To se je po večini dogajalo s takimi opisanimi simptomi
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
vk9490

Hvala za odgovor Tommy

Katalizator je bil vmes menjan, tako da je sedaj katalizator sigurno v redu. Je pa res, da ko sem pri sesalnem kolektorju malo čistil (sesalni ventil?), ko sem menjal motorček prostega teka, je nekaj časa bil mir (sicer samo nekaj dni/voženj; <500km)... Bom najprej še preveril/prečistil kolektorje, pol pa naprej :)
Odgovori