Včeraj in danes se mi je ved vožnjo večkrat prižgala lučka zagonskega segrevanja (špirala). Vedno se mi je prižgala takrat ko sem spustil gas oz. sekundo za tem ko sem spustil gas, prižge se za sekundo in ugasne. Avto nič ne cuka in normalno laufa. Avto je bil pred tem tankan na Petrolu drugače vedno na OMV. Kaj je lahko problem? Mogoče EGR ventil?
egr je tim motorima stalni problem(2006 su ugradili modifikovani)i senzor gmt na radilici,ali posto ti ne cuka,probaj da ga malo vozis na visim obrtajima i gledaj da li dimi crno iza tebe
Mozno je, da je res EGR kot sem ti rekel. Probaj ga res kdaj mal pritisnit da bi se spucal ali pa ga enkrat ven vzemi pa spucaj (mas na forumu navodila)
Ali pa poskusi ga mal terat v kaksen klanec (pjd na Smarjetno ali pa gor do Cepulj), pa ce je res EGR se ti bo tudi sred klanca lucka prizgala. Meni se obcasno v hud klanc, samo mi tud avto takrat cukne.
Ce ne pa en priklop na tester.
kontrola za grejace ti je pored akumulatora ima na sebi veliki utikac,probaj da ga skines i ponovo vratis(napajanje imas cim ti svetli spirala,ima 2 zice vezane za ecu motora i 4 zice koje idu na grejace),
pomoje je EGR no men se isto prizge spirala pa cukne, pol pa mal spustim gas pa je OK. Sam je predvsem v klance to, no zadnje case ne vec (tok tok).
Daj ga probaj spucat mal, saj se ga enostavno ven dobi.
evo problem rešen tester je pokazov napako na stopalki za gas kokr je [KEKEC] rekel serviser je zmižil kontakte tko da zdej dela... pa še spotoma mi je ugasnil avtomatski vklop luči biu sm pa na ASP Lesce
Deniss napisal/-a:evo problem rešen tester je pokazov napako na stopalki za gas kokr je [KEKEC] rekel serviser je zmižil kontakte tko da zdej dela... pa še spotoma mi je ugasnil avtomatski vklop luči biu sm pa na ASP Lesce
Mene poslušajte vam pomagam rešit probleme!
Samo svojega ne!