Olje diesel

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Roby

Olje diesel

Odgovor Napisal/-a Roby »

A mi lahko kdo pove koliko morem nabaviti olja za menjavo in katero olje priporočate.Imam 1.9 dci z fap filtrom.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

1.9 dci, wau, to pa res dosti pove

drugače pa ELF Evolution 5W40 , do 5 l
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

ma ja kak evolution,ce bi rad dal 1500eur za novi fap pol kr..........drugace pa elf solaris dpf 5w30.
Uporabniški avatar
Roby

Odgovor Napisal/-a Roby »

Hja gre za Renault laguno 1.9 dci 96.kw.Avto imam komaj par mesecev. Dejali so ,da so menjali olje samo nevem kakšno.Kajti kar pogosto se mi prižiga lučka za fap filter.Tako da so mi svetovali naj grem na servis olje zamenjat,ker je možna to napaka.
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

zočno tako kot je Shooter rekel-samo in samo Elf Solaris DPF. Meni je prejšnji kretenski mehanik :mad: dal eno navadno sranje noter in je avto spil liter olja na 15kkm, imel sem težave z dvigovanjem obratov in še kaj bi se našlo. Sedaj imam noter Solaris, avto prede in po 7kkm lahko rečem da ne pije olja :)
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Ja pa še to bi rekel-ti splošni mehaniki so krivi za pol okvar na avtih in potem se folk pritožuje kakšna jajca so kupili... :roll:
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

lucka se prizge skoraj vedno samo zaradi nepravega olja v motorju.Seveda pa nepozabi da tudi fap filter ni vecen.Mislim da ima nekje zivljenske dobe 150.000km,seveda odvisno od same voznje avtocesta vec mesto manj.Sej ni nujno da je tocno elf solaris ce delas pri popoldancu servis ampak da je olje za fap oz. dpf filtre....
Odgovori