Megane Dti

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
-Rossoner-

Megane Dti

Odgovor Napisal/-a -Rossoner- »

Pozdravljeni!

Vozim megana 1.9 dti (98konjev) in imam problem, da avto ne vleče. Za primerjavo sem šel z Berlingom D in je isto, kot da Megane nima turbine :lol:

Torej filtri so vsi novi(menjani pred 2 mesecema). Eden prijatu mi je reku, da bi lahko EGR ventil ostal odprt.
Se komu kaj sanja kaj bi še lahko bilo?
Ima kdo mogoče blizu kaka slika, pravilno lokacijo EGR ventila. Avto sem zdrl in prišel na turbini do take ''palčke'', ki odpira neko loputo. Nisem pa ziher, da je to to. Najlažje bi bilo, če bimi kdo prilepil kako sliko.

Najlepša hvala!

lp, ROSSONER!
RENAULT!!!
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

EGR je označen z rdečo

Slika

preveri (sčisti) še MAF senzor, ta je označen s številko 23

lp
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
-Rossoner-

Najlepša ti hvala!! zelo nazorno, bom poskusil, kar si rekel. nato se pa slišimo 8)
RENAULT!!!
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Haha. sem imel skoraj enaki proplem. Avto ni šel več ko 140 po klancu navzdol, kadil pa bolj kot kaki stari dojc. Krivec za to pa je bila debela gumijasta cev, ki je padla dol iz sesalnega kolektorja. preveri še to.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
-Rossoner-

Evo me...EGR ventil imam doli. Je pa v ohišju. Se ga sploh da vzeti iz ohišja ven oz. kako se ga ščisti, če ne gre ven?
Sebastjan...hvala, bom preveril še to.
RENAULT!!!
-Rossoner-

Zdravo!

Prišel sem do ugotovitve, da na zgornji sliki označen ventil sploh ni EGR ventil. Niti mu ni podoben. Na na ventil prideta 2 cevki mehki gumijasti in v notranjosti ima navitje. TO naj bi bil elektro ventil, ki bi uravnaval podtlak.
Torej, če kdo ve, kje sploh pri Meganu dti letnik 2000 je EGR ventil, naj mi prosim pove.

Hvala!

lp, ROSSONER!
RENAULT!!!
-Rossoner-

Ima kdo izkušnje, ko se pokvari turbina. Na servisu so rekli, da bol ,,švoh,, fila. To so rekli sam po testni vožnji, niso pa nč merli.

Ali je mozno da nefila dovolj? In kaki so simptomi. Meni se samo rahlo bolj kot ponavadi črni kadi iz izpuha. Avto ma pa 150.000 in gre za dti motor v meganu.
RENAULT!!!
Odgovori