pregrevanje ?? klima??
pregrevanje ?? klima??
a je normalno da se voda v avtu v tem vremenu greje ko zmešana?
vožnja v hrib + klima = po števcu skoraj do vrha, pa še rahlo se začne kadit iz ventilacije
enako je tudi pri malo hitrejši vožnji
ko izklopim klimo, temperatura pade pod polovico
ventilator dela normalno, obe stopnji
ko avto stoji je temperatura pod polovico
ko se vozim brez klime, temperatura normalna
je pa to pr laguni 1.9 dci, karavan, 107hp
vožnja v hrib + klima = po števcu skoraj do vrha, pa še rahlo se začne kadit iz ventilacije
enako je tudi pri malo hitrejši vožnji
ko izklopim klimo, temperatura pade pod polovico
ventilator dela normalno, obe stopnji
ko avto stoji je temperatura pod polovico
ko se vozim brez klime, temperatura normalna
je pa to pr laguni 1.9 dci, karavan, 107hp
Jaz bi reku da ni normalno. Nekaj ne funkcionira prav...
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Kaj pa termostikalo? Ma to mogoče kake veze?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Da ne odpiram nove teme.
Avto ima normalno temperaturo pri prižgani klimi, vseeno je če se peljem po avtocesti ali stojim v koloni( dela prva stopnja ventilatorja). Pri ugasnjeni klimi se pa če stojim naraste do vrha in mi ne vklopi ventilatorja.
Kje je problem v temperaturnem senzorju ali računalniku?
Koliko sem gledal navodila naj bi računalnik vklopil ventilator pri 99 stopinjah.
Avto ima normalno temperaturo pri prižgani klimi, vseeno je če se peljem po avtocesti ali stojim v koloni( dela prva stopnja ventilatorja). Pri ugasnjeni klimi se pa če stojim naraste do vrha in mi ne vklopi ventilatorja.
Kje je problem v temperaturnem senzorju ali računalniku?
Koliko sem gledal navodila naj bi računalnik vklopil ventilator pri 99 stopinjah.
Ker imam podobno težavo sprašujem od česa naj bi se hladilnik vode/tekočine zamašil, če imaš v motorju hladilno tekočino, ki ne vsebuje apnenca, preprečuje korozijo itd....skratka original.MARK01 napisal/-a:verjetno je zamašen hladilnik vode
l.p.
Zamašitev hladilnika bi razumel, če bi v sistem prehajale nečistoče, kot recimo puščanje glave, preboja tesnila itd...,
Ali mi laho objasniš primer, ki si ga imel z zamašitvijo hladilnika??
Hvala Aleš
Renault Avntime Privilege 2.2 dci
mislim da tukaj nima veze zamašen hladilnik ampak je kriv termostat ali pa tipalo temperature vode
avto se pelje v hrib, temperatura naraste, ko pa pride avto na ravnino pa začne temperatura padati
primer, peljem se na roglo, temperatura naraste skor do kraja, pridem na vrh, pol minute pa temperatura pade na delovno !!!!!
torej? kaj je laho vzrok tega?
Termostat
tipalo?
avto se pelje v hrib, temperatura naraste, ko pa pride avto na ravnino pa začne temperatura padati
primer, peljem se na roglo, temperatura naraste skor do kraja, pridem na vrh, pol minute pa temperatura pade na delovno !!!!!
torej? kaj je laho vzrok tega?
Termostat
tipalo?
Ker sem po poklicu v elektrostroki menim sledeče:
Tipalo deluje z analogno povratno zanko, torej če ti odčitaš spremembo temperature na armaturki pomeni, da povratna zanka oz. meritev deluje, zato menim, da je problem v termostatu, ki ne odpira pravilno oz. premalo odpre.
Možnost pa je tudi nepravilna odzračenost hladilnega sistema. Odviti čepke po sistemu in pravilno odzračiti. Potrebno pa je paziti, da imaš pravilno zmes hladilne tekočine, kar je zelo pomembno in pomeni, da se ti pri 99°C ne upari in izhlapi. Termostat pa naj bi pri renauldih odprl nekje na 83°C to vidiš na povratku v expanzijsko posodo in z termometrom na vročem delu, ki je lahko vedno malo +,- tolerance.
P.S.: Dobro je tudi malo hladilnike sprati iz kontra smeri (od motorja proti odbijaču z običnim vodnim curkom ne z vapom, da ne poviješ lamel. Pomagaš si lahko tako, da naspricaš z kakšnim odmaščevalcem, počakaš par min. in spereš kot sem ti opisal. Če te zadeve še nisi storil, ne boš vrjel, kaj vse priteče ven...
Tipalo deluje z analogno povratno zanko, torej če ti odčitaš spremembo temperature na armaturki pomeni, da povratna zanka oz. meritev deluje, zato menim, da je problem v termostatu, ki ne odpira pravilno oz. premalo odpre.
Možnost pa je tudi nepravilna odzračenost hladilnega sistema. Odviti čepke po sistemu in pravilno odzračiti. Potrebno pa je paziti, da imaš pravilno zmes hladilne tekočine, kar je zelo pomembno in pomeni, da se ti pri 99°C ne upari in izhlapi. Termostat pa naj bi pri renauldih odprl nekje na 83°C to vidiš na povratku v expanzijsko posodo in z termometrom na vročem delu, ki je lahko vedno malo +,- tolerance.
P.S.: Dobro je tudi malo hladilnike sprati iz kontra smeri (od motorja proti odbijaču z običnim vodnim curkom ne z vapom, da ne poviješ lamel. Pomagaš si lahko tako, da naspricaš z kakšnim odmaščevalcem, počakaš par min. in spereš kot sem ti opisal. Če te zadeve še nisi storil, ne boš vrjel, kaj vse priteče ven...
Renault Avntime Privilege 2.2 dci