Servis novega megana ?
Servis novega megana ?
Lp, novi megani imajo servisni interval na 30.000km oz 2 leti, pa me zanima, kako so do tega prišli. A je blo včasih vse skupaj prenapihnejno in so servise dajali na 10.000km, pa v bistvu sploh ni blo potrebe
Stara šola je pač servis na eno leto oz 10-15k kilometrov, čudno mi je da ni niti menjave olja pri recimo 5.000km
Vprašal sem prodajalca, če bi vseeno prvič zamenjali olje na 15.000km, pa je reku da ni nobene potrebe, lahko pa pridemo in zamenjajo, noben problem
Stara šola je pač servis na eno leto oz 10-15k kilometrov, čudno mi je da ni niti menjave olja pri recimo 5.000km
Vprašal sem prodajalca, če bi vseeno prvič zamenjali olje na 15.000km, pa je reku da ni nobene potrebe, lahko pa pridemo in zamenjajo, noben problem
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Re: Servis novega megana ?
Olja so veliko bolj kvalitetna kot so bila in tudi svoje lastnosti obdržijo bistveno dlje časa kot včasih.yaxo11 napisal/-a:Lp, novi megani imajo servisni interval na 30.000km oz 2 leti, pa me zanima, kako so do tega prišli. A je blo vèasih vse skupaj prenapihnejno in so servise dajali na 10.000km, pa v bistvu sploh ni blo potrebe
Stara šola je paè servis na eno leto oz 10-15k kilometrov, èudno mi je da ni niti menjave olja pri recimo 5.000km
Vprašal sem prodajalca, èe bi vseeno prviè zamenjali olje na 15.000km, pa je reku da ni nobene potrebe, lahko pa pridemo in zamenjajo, noben problem
Za prvi servis je vseeno priporočljivo da se naredi prej, servisni interval so morali pa pred kratkim podaljšati na 2 leti. Kateri motor pa imaš?
Zanimivo je to da olje ne zdrži! Da ne boste mislili da je pa tale ELF neki super duper. Še vedno VSAKO olje zgubi na kvaliteti če se greje in pri telih renojevih motorčkih se olje greje (še vedno) tudi do 120°C (predvsem pri dizlih).RW napisal/-a:To je fajn servis na 30k kilometrov. Ne vem zakaj bi še vedno delal na 10k, če olje zdrži 30k. To je kokr da bi se še vedno peljal z vlakom namesto z avionom, ki je cenejši, ker se bojim, da bo strmoglavu, kokr so 50 let nazaj en za drugim
Ko boste pa enkrat malo bolj kvalitetno olje notri začeli dajat boste pa vidli razliko. Recimo Motul 300V 5w40 je razlika v temperaturi olja tudi do in nad 10° napram tistemu kar priporoča znamka.
Enigma motorsport
Ne vem zakaj potem ribajo ojnični ležaji pri tistih ki se držijo menjave na 30k km, PRIPOROČAM menjavo na 15k km 20k max.
http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;Še enkrat dražji je. Če ga pa kupiš v tujini je pa nekaj cenejši kot pri nas, s poštnino vred da se razume.clio open napisal/-a:Kaka je pa razlika v ceni - elf napram motul? Js sm sicer razmišlju, da bi šaltu na castrola TXT, pa kokr gledam je v tem cenovnem rangu vse en in isti šmorn. Bom menju olje na 10kkm in mam mir. Tistih 50€ za olje in filtr mi ni tok velk strošk
Ostalo v tistem cenovnem rangu, če mene vprašaš, je vse isti šmorn kar se kvalitete tiče.
Pa tako kot je Jaka rekel...zanimivo zakaj potem ribajo ležaji.
Enigma motorsport
Ponavadi gre kaj v maloro ko avtoni več v garanciji. Saj lahko narediš tako kot je clio open napisal na 15k delaš doma sam koje pa 30k pa na servis. No kakor koli jst vem da bi delal in bom delal na 15k, odvisno od vožnje lahko tudi prej.
http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;- Primož Five
- Kraj: Logatec
to da olja bistveno več zdržijo kot pred leti vsekakor drži, se spomnim ko sem bil lastnik r19 (1. lasrnik je bil oče)je bilo olje (vedno nalivali elf) že skoraj črn po 10.000km, avto je imel 200.000km. Sem pa pri svojem stratusu (V6 motor, veliko pritiskanja na gas, avto ima 280.000km)nalil elfa 15W50 narejenih je 10.000km, dolitega je bilo pol litra olja in če pogledam na šipko je olje še vedno rjave barve.
Novi megan predvidevam da ima notri 5W50, in ob normalni uporabi mislim da nebi smel bit problem da olje nebi zdržalo 30.000km
Novi megan predvidevam da ima notri 5W50, in ob normalni uporabi mislim da nebi smel bit problem da olje nebi zdržalo 30.000km