Servis novega megana ?

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
yaxo11

Servis novega megana ?

Odgovor Napisal/-a yaxo11 »

Lp, novi megani imajo servisni interval na 30.000km oz 2 leti, pa me zanima, kako so do tega prišli. A je blo včasih vse skupaj prenapihnejno in so servise dajali na 10.000km, pa v bistvu sploh ni blo potrebe

Stara šola je pač servis na eno leto oz 10-15k kilometrov, čudno mi je da ni niti menjave olja pri recimo 5.000km

Vprašal sem prodajalca, če bi vseeno prvič zamenjali olje na 15.000km, pa je reku da ni nobene potrebe, lahko pa pridemo in zamenjajo, noben problem
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

Olje !!!!!
Vse je v oljih in materialu motorja
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Na tvojem mestu bi se jaz držal stare šole torej servis enkrat na leto. Tistih par 10eur ni tako veliko kot so lahko potem problemi.

Spomni se na prve lagune II dci in njihove okvare turbin. :? :? :?
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Servis novega megana ?

Odgovor Napisal/-a Stupo »

yaxo11 napisal/-a:Lp, novi megani imajo servisni interval na 30.000km oz 2 leti, pa me zanima, kako so do tega prišli. A je blo vèasih vse skupaj prenapihnejno in so servise dajali na 10.000km, pa v bistvu sploh ni blo potrebe

Stara šola je paè servis na eno leto oz 10-15k kilometrov, èudno mi je da ni niti menjave olja pri recimo 5.000km

Vprašal sem prodajalca, èe bi vseeno prviè zamenjali olje na 15.000km, pa je reku da ni nobene potrebe, lahko pa pridemo in zamenjajo, noben problem
Olja so veliko bolj kvalitetna kot so bila in tudi svoje lastnosti obdržijo bistveno dlje časa kot včasih.
Za prvi servis je vseeno priporočljivo da se naredi prej, servisni interval so morali pa pred kratkim podaljšati na 2 leti. Kateri motor pa imaš?
Slika
Uporabniški avatar
yaxo11

1.6 bencin je motor, zakaj pa so morali podaljšati servisni nterval na 2 leti ?
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

hm, zanimivo:roll:
Kolega ima 1.5 dci v meganu III pa ima ravno tako na 30k, tako da ocitno velja za oboje?
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Jaz bi kar menjal na 10k km. Tudi če olje obdrži svoje mazalne sposobnosti dosti dlje kot 20 let nazaj, se v njem nabere toliko svinjarije, da je škoda da se to notri 2 leti paca.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
RW
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a RW »

To je fajn servis na 30k kilometrov. Ne vem zakaj bi še vedno delal na 10k, če olje zdrži 30k. To je kokr da bi se še vedno peljal z vlakom namesto z avionom, ki je cenejši, ker se bojim, da bo strmoglavu, kokr so 50 let nazaj en za drugim :)
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

RW napisal/-a:To je fajn servis na 30k kilometrov. Ne vem zakaj bi še vedno delal na 10k, če olje zdrži 30k. To je kokr da bi se še vedno peljal z vlakom namesto z avionom, ki je cenejši, ker se bojim, da bo strmoglavu, kokr so 50 let nazaj en za drugim :)
Zanimivo je to da olje ne zdrži! Da ne boste mislili da je pa tale ELF neki super duper. Še vedno VSAKO olje zgubi na kvaliteti če se greje in pri telih renojevih motorčkih se olje greje (še vedno) tudi do 120°C (predvsem pri dizlih).

Ko boste pa enkrat malo bolj kvalitetno olje notri začeli dajat boste pa vidli razliko. Recimo Motul 300V 5w40 je razlika v temperaturi olja tudi do in nad 10° napram tistemu kar priporoča znamka. :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

Ne vem zakaj potem ribajo ojnični ležaji pri tistih ki se držijo menjave na 30k km, PRIPOROČAM menjavo na 15k km 20k max.
Slika http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

clio open napisal/-a:Kaka je pa razlika v ceni - elf napram motul? Js sm sicer razmišlju, da bi šaltu na castrola TXT, pa kokr gledam je v tem cenovnem rangu vse en in isti šmorn. Bom menju olje na 10kkm in mam mir. Tistih 50€ za olje in filtr mi ni tok velk strošk :)
Še enkrat dražji je. Če ga pa kupiš v tujini je pa nekaj cenejši kot pri nas, s poštnino vred da se razume.

Ostalo v tistem cenovnem rangu, če mene vprašaš, je vse isti šmorn kar se kvalitete tiče.

Pa tako kot je Jaka rekel...zanimivo zakaj potem ribajo ležaji.
Enigma motorsport
RW
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a RW »

Jah če maš servis za 50€ ni panike, če maš pa avto v garanciji je pa 200€ panika :)

A zaribani ležaji se štejejo v garanciji ? Če se pol ni panike, če pa se ne pa ne vem zakaj majo pol redne servise na 30k km.
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

Ponavadi gre kaj v maloro ko avtoni več v garanciji. Saj lahko narediš tako kot je clio open napisal na 15k delaš doma sam koje pa 30k pa na servis. No kakor koli jst vem da bi delal in bom delal na 15k, odvisno od vožnje lahko tudi prej.
Slika http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Če je 200 € panika si pa kupi financam primeren avto in to je to. Moraš tudi kdaj pogledat avto kot del. stroj, mogoče boš potem razumel zakaj ne menjat olja na 30 K km.

Lp Primož
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
yaxo11

to da olja bistveno več zdržijo kot pred leti vsekakor drži, se spomnim ko sem bil lastnik r19 (1. lasrnik je bil oče)je bilo olje (vedno nalivali elf) že skoraj črn po 10.000km, avto je imel 200.000km. Sem pa pri svojem stratusu (V6 motor, veliko pritiskanja na gas, avto ima 280.000km)nalil elfa 15W50 narejenih je 10.000km, dolitega je bilo pol litra olja in če pogledam na šipko je olje še vedno rjave barve.

Novi megan predvidevam da ima notri 5W50, in ob normalni uporabi mislim da nebi smel bit problem da olje nebi zdržalo 30.000km
Odgovori