CLIO KLIMA
-
zlatizlatko
CLIO KLIMA
Problem ročna klima, clio 1,4, letnik 2001.
Ko želim vklopit klimo, se ta najpogosteje ne vklopi. Kadar imam ob startu vklopljeno klimo, ali jo vklopim takoj po startu, se navadno vklopi, a po nekaj metrih vožnje ugasne. Nato potrebuje kar nekaj kilometrov, preden se spet vklopi. Če je v poziciji vklopljeno, se zažene sama od sebe, ali pa jo vklopim sam.
Kadar pa želim klimo vklopit med vožnjo, spet v pričetku vožnje nič, šele po par kilometrih se vklopi.
V suhem, sončnem vremenu je stanje nekoliko boljše, več sreče z vklopom klime, ob vlagi, dežju pa je vklop klime "mission impossiible".
Kadar uspem klimo vklopit, deluje OK.
Bil na servisu, priklopili na računalnik, pa ne morejo nič diagnosticirat, ker je ročna klima. Zamenjali bi mi vse po vrsti na klimi, najraje prodali nov avto, ampak jaz ne bi rad bil poskusni zajček in plačeval njihovih poiskusov.
Dobil sem indic, da bi morda lahko nagajal konektor, sem malo očistil spoje, je bilo boljše ( ne vem , zaradi čiščenja konektorjev ali zaradi suhega in toplega vremena???). Ampak sedaj, ob zadnjem dežju, spet stara pesem, klima se ne vklopi.
Ima kdo kakšno idejo????
Hvala in LP
Ko želim vklopit klimo, se ta najpogosteje ne vklopi. Kadar imam ob startu vklopljeno klimo, ali jo vklopim takoj po startu, se navadno vklopi, a po nekaj metrih vožnje ugasne. Nato potrebuje kar nekaj kilometrov, preden se spet vklopi. Če je v poziciji vklopljeno, se zažene sama od sebe, ali pa jo vklopim sam.
Kadar pa želim klimo vklopit med vožnjo, spet v pričetku vožnje nič, šele po par kilometrih se vklopi.
V suhem, sončnem vremenu je stanje nekoliko boljše, več sreče z vklopom klime, ob vlagi, dežju pa je vklop klime "mission impossiible".
Kadar uspem klimo vklopit, deluje OK.
Bil na servisu, priklopili na računalnik, pa ne morejo nič diagnosticirat, ker je ročna klima. Zamenjali bi mi vse po vrsti na klimi, najraje prodali nov avto, ampak jaz ne bi rad bil poskusni zajček in plačeval njihovih poiskusov.
Dobil sem indic, da bi morda lahko nagajal konektor, sem malo očistil spoje, je bilo boljše ( ne vem , zaradi čiščenja konektorjev ali zaradi suhega in toplega vremena???). Ampak sedaj, ob zadnjem dežju, spet stara pesem, klima se ne vklopi.
Ima kdo kakšno idejo????
Hvala in LP
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
-
zlatizlatko
Kadar mi uspe vklopit klimo, se prižke lučka za vklop klime ob stikalu in zažene tudi ventilator. Kadar pa ne, pa ne gori ne lučka in tudi ventilator ne dela.
Ko klima deluje, se mi zdi, da kar dobro hladi, tako, da nisem prepričan v plin, bom pa probal dopolnit tudi plin, čeprav nisem prepričan, da bodo težave odpravljene.
Bom videl in sporočil.
Ko klima deluje, se mi zdi, da kar dobro hladi, tako, da nisem prepričan v plin, bom pa probal dopolnit tudi plin, čeprav nisem prepričan, da bodo težave odpravljene.
Bom videl in sporočil.
Meni pa klima dela, vendar se ventilator hlajenja motorja (ki je isti tudi za klimo) ne vklopi. Sem ga premostičil in videl da dela. Sem gnal avto (ClioII 1.5dci 65KM, let.2002) v hribe in nazaj pa ga pustil še 1 uro vžganga pa se ventilator ne vklopi nikoli. Na računalniku ne kaže napake, razen podatek 80 st. C, da je temp vode. Ker mi je klima slabše hladila sem peljal obnovit sistem in majster je tudi ugotovil, da se ventilator motorja res ne vžge, zato pa mi naraste pritisk v klimi takrat pa varnostni ventil spušča del plina in spet hladi slabše... Če se kdo znajde bo vsak namig dobrodošel (preden menjam termostat?, tipalo temp. vode?...)
probaj (u motorskom prostoru imas rele za ukljucenje kompresora klime)da ga izvadis i kontakte(buksne) u koje rele ide naprskas sa wd 40(hoce da korodiraju i buksne i zice koje idu u njih.inace ventilator motora ima 2 relea na istom mestu(jedan je za manju,drugi za vecu brzinu)pa i njima isto uradi,a njima komanduje ecu tako sto dobija potreban otpor od davaca temp.tekucine ili od davaca pritiska freona klime.
-
zlatizlatko
-
zlatizlatko
-
zlatizlatko
-
zlatizlatko
Živijo!p206cc napisal/-a:Pozdravljeni,
nek podoben problem sem imel pri Meganu II. Sicer pa je pri meni bilo tako, da se klima ni hotela prižgati ne glede na vreme, temveč se je zagnala po ene 15 minutah vožnje. Našel sem rabljen presostat (nov je cca 100 EUR) in ga zamenjal. Sedaj zadeva deluje BP. tako da predlagam, da poskusno zamnjate presostat (po mojem mnenju ga ne bi smelo biti problem dobiti na "probo" na servisu).
lp
Kaj pa naj bi to bilo: "presostat"?
sem rešil težavo pri mojmu kliu
Meni je klima zelo švoh delala, zraven pa se ventilator motorja ni in ni hotel vžgati, niti ko sem ga martral ure in ure... se temperatura motorja ni hotela dvignit čez 80'C.
So mi rekli da je lahko svašta al da ni nič, da ne more bit, da se mašina ne segereje čez 80'C...
Jaz sem sumil termostat, da je vedno odprt..., pa sem zvedel za tipalo temperature na motorju. Sem ga zamenjal in po 15min prostega teka je mel motor takoj 92'C in ventilator se je končno vklopil. sedaj tudi klima dela veliko, veliko močneje...
A ja pa še to: Ko sem se na pooblaščenem Reno servisu pozanimal o rezervnem delu, so mi najprej hoteli prodati prazno ohišje termostata!
Ker sem želel preveriti ceno sem nato drugod odkril, da mi je prodajalec ponujal napačen del , jaz sem namreč potreboval samo tipalo, ki se prodaja ločeno od ohišja.
Ps.: pa da jim pol pustim avto v delavnici kaj bi blo pri poračunu...
So mi rekli da je lahko svašta al da ni nič, da ne more bit, da se mašina ne segereje čez 80'C...
Jaz sem sumil termostat, da je vedno odprt..., pa sem zvedel za tipalo temperature na motorju. Sem ga zamenjal in po 15min prostega teka je mel motor takoj 92'C in ventilator se je končno vklopil. sedaj tudi klima dela veliko, veliko močneje...
A ja pa še to: Ko sem se na pooblaščenem Reno servisu pozanimal o rezervnem delu, so mi najprej hoteli prodati prazno ohišje termostata!