zadnji diski in disk ploscice

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
R_laguna
Kraj: trbovlje

zadnji diski in disk ploscice

Odgovor Napisal/-a R_laguna »

zivjo no kot zgoraj navedeno bo treba na moji laguni 2002 letnik 1.9dci menjat zadnje diske in disk ploscice zdaj me pa zanima ce je ze kdo imel ta problem in kolikse je kaj strosek za materijal in ce je kaksna posebnost za mejavo!!!!

l.p
R_laguna
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

diski dražji od sprednjih zaradi vgrajenega ležaja in˝ senzorja ˝ za abs
cena komada okol 100€ dalje
Uporabniški avatar
đaba

Odgovor Napisal/-a đaba »

ufff, tole je pa drago ja :) a to govoriš o original delih ali o replikah?
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Se dobijo tudi diski brez ležaja, ki so cenejši. Seveda niso original. Če dobiš diske brez ležajev potem je potrebno ležaj iz starih preprešat v nove, pri čemer je potrebno paziti da ne zlomiš obroček za ABS. Tega se enostavno pred izstiskovanjem ležaja z izvijačem sname. Pri vračanju zavornega bata v čeljust je pa le tega potrebno vrteti saj drugače ne gre noter v čeljust. Kakšnih drugih posebnosti pa ni. :) :)
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
R_laguna

sabastjan lepo razlozeno danes sem ze kupil diske brez lazajev in disk ploscice a potem je ta senzor za abs na lezaju zmontiran ce sm dobro razumel :? :? a potem ni nobene posebne umetnosti za menjavo kr je disk z lezajem 127 evru eden a js sem pa dobil oba diska brez lezaja za to ceno seveda neoriginal :) :) l.p
R_laguna
Uporabniški avatar
Sebastijan

Senzor za ABS je fiksno zmontiran na obesi in ga ne snameš se mi zdi. snameš samo obroček z diska preden greš ležaj ven prešati.

Bilo bi pa zanimivo se pozanimati koliko pridejo zadnji ležaji posebej. Reno je verjetno predvideval da ko so zanič zadnji diski so tudi ležaji lahko pri koncu in je zato dal diske z ležaji za zamenjati. :? :?
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
R_laguna

lej sebestajn zanimivo je da mi je na levi strani samo disk zanic ker se je kar okrusil od korozacije a desni je pa kot nov pa zdaj se mi ne splaca menat enega sem kr oba kupil in disk ploscice tud nabavil upam da nebo kaj moj mehanik zafrknil pri demontazi in presanju lezajev in montazi nazaj bom pa u ponedeljek menjal pa bom sporocal teb pa hvala za razlago !!!!

l.p
R_laguna
R_laguna

sebestjan oprosti a to mislis un pokrovcek na sprednji strani diska ce sma se prav razumela priblizno zgleda kot pokrovcek za felgo :) :) hvala lepa za odgovor!!!
R_laguna
Uporabniški avatar
Sebastijan

nene ABS obroček je na zadnji strani diska. ta pokrovček na sprednji strani pa bo mogel itak dol uzet ker je tu disk privijačen na os. Ta spreden ni toliko važen ker samo ščiti vijak in ležaj pred umazanijo. Pa se mi zdi da dobiš celo nove zraven nisem pa siguren.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
R_laguna

aha to pomeni da ko uzames dol disk pol devas ta senzor dol za abs a tasprednih za zascito lezaja in sraufa pa nism dobil zraven sej bo pomoje tud tastar dober lej hvala ti upam da nebo kej mehanik zafrknil u ponedeljek bom menjal to da bo potem use tko kokr mora da je
l.p
R_laguna
Uporabniški avatar
Sebastijan

Nima kaj bit narobe če je kolčko kaj mehanika. naj pa preveri če ni kakšno vodilo zaštekalo.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
R_laguna

sma ze gledala glede vodil pa je vse lepo sam je disk kot bi ga kdo z kladivom tolkel cist pobran pa koroziran kr raspada :? :? pa bom poslikal ko bom menjal pa pokazal kak je biu tko da bom sporocal usem pa hvala za odgovore in pomoc!!!!!
l.p
R_laguna
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

sam če že imaš nove diske kupi še nove ležaje, ker nikol se ne deva noter star ležaj, pokvraiš ga lhako ko ga boš ven prešal, pa mislim da morš tudi pazit kako daš ležaj noter, ker ni vseen kako ga obrneš, ko ima nek senzor noter ali neki podobnega za abs
R_laguna

takole danes sem sou menjat zadnje diske za mojo laguno in evoga problem se je pojavil :( :( senzori za abs so uliti na disku tko da negrejo dol z diskov smo poskusali z vsem moznim in ni sans tko da sm vrnil stare diske gor!!!!jutri dobim te z lezajem in z senzorjem aampak moram doplacat se 75eru zraven tko da me bojo sam diski prisli 200 evru :? :? pri meganu se da obroc dol lepo uzet pri laguni pa negre do 2005 letnika,od 2005 pa grejo dol :mad: :mad: sporocim jutri kako in kaj!!!!
l.p
R_laguna
Uporabniški avatar
Sebastijan

A si zihar da do letnika 2005 ne gredo obroči dol. jaz sem na očetovi menjal diske kjer ta obroč gre dol laguna pa letnik 2003.

No ja možno pa je da so diski odvisni od opreme. Sicer malo možnosti.
Vidim pa še eno varianto in to je, da so bili na očetovi laguni kdaj prej zamenjani diski in se je zato dal obroček dol. :? :? :? :? :?
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Odgovori