Težava s prekinjanjem gasa.

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
kregl

Težava s prekinjanjem gasa.

Odgovor Napisal/-a kregl »

Avto je megane 2.0 dci, letnik 07, 165k prevoženih.

Težava se zgodi v 99% primerih v desnih zavojih in sicer tako, da prekine gas za delček sekunde. Je pa čudno, da kadar se to zgodi, mi tudi čisto izklopi tempomat(pa ga ne uporabljam, samo nastavljen je na cruise control) in moram potem dat stikalo za tempomat na na nulo pa nazaj, da ga lahko spet uporabljam.

Isto se tudi dogaja, če imam vklopljen tempomat in grem v desno rido, ga pa izklopi tako, kot da bi stisnil tipko O ali pa sklopko/zavoro.

Občasno se težava pojavlja tudi po ravnini, ampak to zelo redko.

Mi pa tudi izpiše electronic fault ponavadi kadar se prekinjanje pogosteje pojavlja, pa na servisu ne najde kaj na računalniku(to mi je zelo čudno - star mehanik, pa ni ravno za računalnike se mi zdi).

Ima kdo kakšno idejo kje iskat težavo?
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Podoben primer sem mel jaz tudi na cliotu.Pri meni je bil problem natrgana žica pri konektorju,ki gre na stikalo pri pedalu kuplunge.
Uporabniški avatar
aha1

Re: Težava s prekinjanjem gasa.

Odgovor Napisal/-a aha1 »

kregl napisal/-a:Avto je megane 2.0 dci, letnik 07, 165k prevoženih.

Težava se zgodi v 99% primerih v desnih zavojih in sicer tako, da prekine gas za delček sekunde. Je pa čudno, da kadar se to zgodi, mi tudi čisto izklopi tempomat(pa ga ne uporabljam, samo nastavljen je na cruise control) in moram potem dat stikalo za tempomat na na nulo pa nazaj, da ga lahko spet uporabljam.

Isto se tudi dogaja, če imam vklopljen tempomat in grem v desno rido, ga pa izklopi tako, kot da bi stisnil tipko O ali pa sklopko/zavoro.

Občasno se težava pojavlja tudi po ravnini, ampak to zelo redko.

Mi pa tudi izpiše electronic fault ponavadi kadar se prekinjanje pogosteje pojavlja, pa na servisu ne najde kaj na računalniku(to mi je zelo čudno - star mehanik, pa ni ravno za računalnike se mi zdi).

Ima kdo kakšno idejo kje iskat težavo?
A si mogoče že kaj ugotovil?
Prosil bi za povratno ifo.
lp
Renault Avntime Privilege 2.2 dci
Uporabniški avatar
kregl

Odgovor Napisal/-a kregl »

Ja, zadevo sem popravil. Težava je bil tisti senzor(nekakšno potisno stikalo) na zavori, ki pove tempomatu, kdaj je zavora pritisnjena - zgubljalo je stik. Zato sem tisto samo dol vzel, kontakte sčistil in jih "potisnil" v pravilno smer. S tem je težava izginila.

Upam da ti to kaj pomaga.
Odgovori