Varnostni program - Laguna II 1.8 16v

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Varnostni program - Laguna II 1.8 16v

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Pozdravljeni!

Dans se mi je (ponovno) zgodil, da avto super laufa, potem pa ga (po 15 min. vožnje, se prav je dokaj ogret), ga ugasnem za rečmo 10 minut, pa ko hočem štartat, ga nabije v "safety mode", se prav sem totalno omejen z obrati, ga kar sam turira nekje med 2 in 3.000 rpm, kar se vožnje tiče, pa pomeni 5. blokada že nekje cca. 90kmh, skratka komi sem se premiku. :?

Sicer nisem jasnoviden, ampak mislim, da bo isto kokr zadnjič, ko se mi je enkrat to že zgodil. prav tako je bil segret, potem pa par minut ugasnjen, pa ko sm hotu speljat, matr jasno "safety mode", potem pa parkiramo, gremo okol Šmartinskega jezera in zadeva laufa kokr da nikdar ni blo nobenih težav! 8)

No do zdej je bil pač mir, se prav zdej pa sm firbec, kaj za vraga bi to blo, al majo teli Renoji radi uganke pa skrivalnice al kaj za vraga? :roll:

TNX za vse konstruktivne odgovore, pa lep (s čimmejn dežja) dan še nprej!
Uporabniški avatar
Zmaj

Vidm da v skoraj treh mescih nism prejel nobenga konstruktivnega (u bistvu nobenga) odgovora oz. nasveta! :oops: :?

Moje izkušnje od včeraj (težava še vedno ni odpravljana oz. locirana) - oz. z drugimi besedami, kako se peljat v varnostnem režimu celih 15 km razdalje! 8)

Opazil sem da prejšnjih parkrat, ko se mi je to zgodil, sem stiskal gas, ko zmešan, pa sem se komajda premikal in bil totalna ovira. Učeri pa sem (sproščeno) porajtal, da u bistvu avto sam vleče (pač obratuje na cca. 1.500 do 2.500 obratov), vleče pa kakor da imaš tempomat naštiman in potem samo šaltaš, torej nikakor ne gasa dajat, ker je tak efekt kokr da bi bremzo stisku. Brez gasa, pa se zadeva kar nekako premika, razen v klanec je totalna žalost, ker imaš tako malo delovno polje obratov, na voljo. :wink:

Naslednji teden grem do Modrega dirkača, če on ne najde zakaj mi makina hodi v varnostni program, pol res ne vem kdo bi lohk. Sprva je sumil elektronsko loputo (ki je klasična težava novejših 16v Renojcev), ampak tudi ko mi je dal drugo (rabljeno) se težava ni poslovila in me je še naprej morila. :twisted:

Če se je komu porodila kakšna pametna zamisel, kaj bi bila rešitev teh težav, naj napiše!

LP!

Borut
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Kok pa maš km? Iz firbca me zanima, da vidim če bi se men mogoče to dogajal...

Drugače pa meni je samo 1x tko ko sm na pošto skoču, pač pol prižgem in obrati kr sami grejo gor, ga prvo mal čudn gledam pol pa u momentu ugasnem. Ko sem ponovno prižgal je blo vse kul.. To je pa edina stvar do sedaj.. :? :wink:
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Kaj pa tester pravi??

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Da ga nena kaj plinska naprava zeza :) :) :)
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
Zmaj

Kilometrov bo čez 3 tavžnt tok, da bo goden za tadrug velik servis, torej 240! 8)

Je pa tko, da obvezno zahteva koreta, da počije pol urce, pa nima veze al jo vmes ugašaš, prižigaš al karkol, še najraj ma da jo pou ure čist pr mir pstiš, pa je pol to - to! :roll:

Ne LPG inštalacija ga nič ne zeza, ker sm tut že probavu, na benz, pa je zadeva identična! :twisted:

Tko da zdele sm nekako mešanih občutkov, ker če drug tedn Modri dirkač (legenda foruma in Renoja nasploh) ne najde napake, sm precej v ... (zadnjični odprtini). :?
Odgovori