Stikalo za vse 4 žmigavce

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
primc81

Stikalo za vse 4 žmigavce

Odgovor Napisal/-a primc81 »

... pa to ni res.... crknilo mi je stikalo za vse 4 žmigavce v CLIO 2004 dci 82KM. Ko pritisnem gumb, stikalo/gumb normalno skoči malo ven ter se žmigavci normalno vžgejo. Ko pa hoče izklopiti stikalo, le-to noče ostati noter/se zatakniti, ko ga pritisnem za izklop....pol se pa jeb... pol ure in ga pritiskam, da se zahakla nazaj....

Zanima me kako sploh priti do tega stikala v armaturki? Se sprednja ploščica kjer je gumb sname?
cca. koiko stane tole bedno stikalo....?

P.S.
sicer mi ni jasno kako lahko crkne tole stikalo, glede na to, da se uporablja ZELO poredko....Mislim, samo zaradi tega stikala ne bi več kupil RENAULT-a, ker to je že pa višek šlamparije...

lp,Primož
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

Ja tale stikalo se kar pri vseh cliotih pokvari, sem ga jaz tudi ze zamenjal. Zamenja se ga enostavno, tisto celotno ploscico s stikali dol snames, vzames stikalo ven in das novega notr pa das ploscico nazaj.
Stikalo je pa dobrih 30€ :roll:
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Mislim da imata Clio in Laguna enaka stikala. Je pa res to standardni problem pri cliotu.
Najlažje je, če se malo umakne avtoradio in se nato odstrani zgornjo plastiko. Iz tam se samo stisne zobčka od stikala in lepo pade ven.
Slika
Uporabniški avatar
primc81

Odgovor Napisal/-a primc81 »

...ok, hvala za odgovore....

čez vikend se lotim dela.....
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

Stikalo bi moralo enostavno it ven, če ga z malo občutka potegneš in to brez polomljenih zatičev seveda. Potem ga razstaviš in malo porežeš tisto belo plastiko noter (da se na ON poziciji malo bolj pomakne navzven). Če pa je potrebno (če na ON poziciji ne vklopi) pa malo bolj navzven potegneš tudi tisto kontaktno ploščico in zadeva je rešena. Bi bilo potrebno ob slikah to razložit :lol: .
We are forced to act as if we are free...
Uporabniški avatar
đaba

Odgovor Napisal/-a đaba »

uff ja, tud men dela probleme - men pa noče vn skočit k ga prtisnem in pol ga morm pod določen kotam pritisnt da vn skoč... če se mi bo dal bom enkrat razmontiru pa ga zamenu, drgač pa naj ostane tko kokr je in upajmo da ga bom čim manjkrat potreboval :twisted:
Luk3c

Odgovor Napisal/-a Luk3c »

stikalo dobis za 5€ na avtonetu ce mal pogledas po teh oglasih ko ljudje prodajajo karambolirane cliote oz. po delih. Ce si iz okolice Kranja ti lahko dam stevilko od enega tipa iz Šenčurja k jih ma se kr nekaj pa se zamenjal ti bo in to v enih 30s :)
Mam pa tud stevilko od nekoga iz NM tko da ce se kdo rabi naj pove =)
LP
Renault Clio 2002 1.5 dci 82HP dynamik
Sasom

Odgovor Napisal/-a Sasom »

Luk3c napisal/-a:stikalo dobis za 5€ na avtonetu ce mal pogledas po teh oglasih ko ljudje prodajajo karambolirane cliote oz. po delih. Ce si iz okolice Kranja ti lahko dam stevilko od enega tipa iz Šenčurja k jih ma se kr nekaj pa se zamenjal ti bo in to v enih 30s :)
Mam pa tud stevilko od nekoga iz NM tko da ce se kdo rabi naj pove =)
LP
Pa so ta stikala ok (ker če ta stikala v karamboliranih cliotih še niso bila zamenjana, potem se bodo verjetno po zamenjavi kmalu pokvarila, kakor se pokvarijo skoraj pri vsakem cliu)?
Luk3c

Jst sm ga menjal takoj ko sm avto kupil ker je bil prej zagozdwn z enim papirckom. Kupil sem novega prwk avtoneta pa mi zdej cist lepo dela. Lahko das 30€ lahk pa 5, odloci se sam ^^
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

ne kupuj rabljenih ker je to hiba renaultov nasploh, crkuje vse pocrez, in bos tut tizga slej kot prej mogu zamenjat! Pozanimaj se, ce pase iz lagune, ker je od cliota 10€ drazji! Kopij ne isci ker jih ni ;)
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Luk3c

Rajs jih kupm 6 po 5€ kokr enga za 30 =)
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Js moram tudi drugo stikalo dobit za maminega Clia, ker že od nakupa ne dela, zdej bo pa tehnični počasi.. :lol: Ma kdo kej na zalogi? 8)
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

No danes sem ga kupil tule pri enem prodajalcu avto opreme za 21€. Koliko je cena na servisu nevem, še to se mi je zdelo preveč.. ampak nevem če je original, zgleda že identičn, funkcionira pa tut :D
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

kopija ne obstaja, vsaj pri dveh poznanih dealerjih jih niso zvohali
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
euro3000

Živijo vsem!

Odgovor Napisal/-a euro3000 »

Clio II 1.5dci 65KM, let.2002, tudi mi ne dela stikalo za 4 nujne utipalke... Gre lepo notri in gre takoj samo od sebe ven, pa se niti 1x utripalke ne zasvetijo...
Odgovori