clio 1.5dci kadi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
žan
Kraj: maribor

clio 1.5dci kadi

Odgovor Napisal/-a žan »

zdravo! imam cliota 1.5dci l.03, problem pa je ko pospešuješ pri polnem gasu začne avto nad 3000 obratov fejst kadit. pri nižjih obratih lahko pritisneš gas do konca pa do 3000 obratov nebo skadil kak pa pride čez pa začne kadit ali pa če greš z pol gasa čez 3000 obratov nič ne skadi, kak pa pritisneš do konca gas pa začne kadit.
hvala za pomoč.
Mini Me
Clio billabong 1.5dci, RSR predelava 100hp
Laguna 1.9dci 120km
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: clio 1.5dci kadi

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

žan napisal/-a:zdravo! imam cliota 1.5dci l.03, problem pa je ko pospešuješ pri polnem gasu začne avto nad 3000 obratov fejst kadit. pri nižjih obratih lahko pritisneš gas do konca pa do 3000 obratov nebo skadil kak pa pride čez pa začne kadit ali pa če greš z pol gasa čez 3000 obratov nič ne skadi, kak pa pritisneš do konca gas pa začne kadit.
hvala za pomoč.
EGR ventil imaš delno zabit, se pravi ga ne more odpret oziroma zapret do konca.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
žan

Odgovor Napisal/-a žan »

Tommy30 napisal/-a:
žan napisal/-a:zdravo! imam cliota 1.5dci l.03, problem pa je ko pospešuješ pri polnem gasu začne avto nad 3000 obratov fejst kadit. pri nižjih obratih lahko pritisneš gas do konca pa do 3000 obratov nebo skadil kak pa pride čez pa začne kadit ali pa če greš z pol gasa čez 3000 obratov nič ne skadi, kak pa pritisneš do konca gas pa začne kadit.
hvala za pomoč.
EGR ventil imaš delno zabit, se pravi ga ne more odpret oziroma zapret do konca.
to sem tudi sam malo domnevav da bi blo kaj glede tega. ja kaka posebnost glede čiščenja tega ker sem nekaj slišal da moreš na nekaj pazit pri demontaži.
Mini Me
Laguna 1.9dci 120km
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Če še nisi nikoli delal tega oziroma nisi vešč tega posla raje pelji h kakemu popoldancu da ti egr odmontira in očisti, ker sam bi lahko poškodoval ventil in ti potem ne ostane drugo kot nakup novega oziroma blindiranje cevi.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
žan

Odgovor Napisal/-a žan »

ja sem že delav to samo ne na cliotu. sem sčistil ventil pa še avto kr kadi. pa ni bil niti fejst umazan. zdaj sem ugotovil pa mi niti turbine ne odpira. sem pa probal z enekcijo naredit tlak pa se je turbina odprla. kolko sem ugotovil da sem mogo z enekcijo kr vlki tlak naredit da se je sploh kaj zgodlo, tam na cevi pa ni nikoli takega tlaka.
Mini Me
Laguna 1.9dci 120km
kisli

Odgovor Napisal/-a kisli »

enmu frendu je tako delalo na sorentu (mu ni turbine vklaplal in močno kadilo)in mu je en majster povedu, da zarad čipa in nekih premalih cevi (verjetno zabitih) turbo nima pravega pretoka in ga izklopi
Uporabniški avatar
žan

Odgovor Napisal/-a žan »

ja to mi je že negdo reko da naj bi blo to. samo potem pa sem se z enim ko dela na renoju pogovarjal pa je reko da je baje normalo da turbina tak dela bi naj blo to nekaj drugega da kadi. bo kr verjetno nekaj takega kot si reko da so kake cevi.
Mini Me
Laguna 1.9dci 120km
Odgovori