Laguna 3

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
mmneo

Laguna 3

Odgovor Napisal/-a mmneo »

Ker sem na forumu nov, vas najprej lepo pozdravljam in se vam že vnaprej zahvaljujem za pomoč in odgovore.

Sem lastnik lagune 3, letnik 2007, 2.0dci 110 kw in prevoženih 65k km. V službo se vozim iz okolice Ptuja v Lj in Kp, tako da je avto redno "vožen". Pričele pa so se pojavljati težave, za katere vas prosim za pomoč.

1) Ko naletim na kakšno luknjo ali pri vožnji po makadamu (pri zavijanju), slišim v volanu pokanje, občutek pa je, kot bi bil nekje zrak. Na enem servisu mi rečejo, da je serijska napaka in je ful takšnih primerov, ter da se napaka tudi po popravilu ponavlja, na drugem servisu pa mi rečejo, da nič ne čutijo.

2) Pri vzvratni vožnji v klanec, slišim od zadaj škripanje in ne vem ali so krive vzmeti ali amortizerji ali kaj drugega, ker se na to ne spoznam :) ; (prve amortizerje so mi menjali pri 20k km spet zaradi pokov v levem a.). Zelo neprijetna stvar, ko pelješ več oseb in ob vstopu v vozilo zadaj vse škriplje. JAOJ!!! Enako se je zgodilo očetu pri prejšnjem modelu lagune (še ni šel na servis, ker ga kao ne moti). Kot da bi v prve serije novih lagun dali material prejšnjih modelov, kar jim je ostalo - hec.

3) Motor se čudno odziva, kot da turbina ne bi pravilno delovala. Včasih "potegne" FUL, včasih pa nikamor. Če pri prvi prestavi močno pospešim, je zadeva ok, drugače pa ne. Kot da bi se nekaj nekako "zamašilo". Sem pa opazil, da se včasih ob takem pospešku fajn odzadaj zakadi :))

Vem, da sem bil zdaj tečen in dolgovezen, za kar se opravičujem, upam, da ta tema ni bila že kje napisana (pomankanje časa za podrobno prebiranje foruma).
Še enkrat se vam najlepše zahvaljujem za odgovore in upam, da se bo komu sploh dalo to prebrati.

Lep pozdrav!!!
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

LP!
Glede pokanja - sicer dvomim ampak, so slucajno koncniki zanic? Mozno bi blo tut da je volanska letev.
Skripanje zadaj je pri lagunah 2 povzrocala pusa na mostu. tut pri men se dogaja obcasno ampak me teko kot tvojega oceta ne moti. nevem pa kako je pri lagunah 3.
Glede slabih pospeskov in dima....probaj avto malo sterat (seveda na delavni temperaturi) avtocesta v cetrti in peti do konca parkrat pa bos videl ce je kaj boljse.
Kaj bol ti js ne znam svetovat, bo kak macek kej vec povedal ;)
Kar se tecnobe tice - zato so forumi! ;)
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Vidi se, da si nov, ker te je ful sram še :)
Dobrodošel, forum obstaja ravno zato da sprašuješ in zveš kej novega. S časom se boš navadu tut brat obstoječe teme, kjer boš zvedu tut kaj tazga, za kar sploh vedu nisi da te zanima.

Glede vprašanj: najprej preveri, če je kaj od teh problematičnih zadev še v garanciji. Če je, ni debate - menjat zastonj na pooblaščenem servisu.

1) V volanu samo poka al tut čutiš sunke? Mogoče so samo volanski končniki hin. Takšne reči se splača peljat h kakemu privatniku, da naredi diagnozo.

2) Laguna III ima enako zasnovo podvozja kot II, to zna pomenit da ma tut enake hibe. Pri II-ki so to gumice na zadnji premi. 65k je že takšna cifra, ko bi lahko bile razpokane. Posledično pride v zglobe vlaga in začne škripat. Kadar je ful vlažno/mokro običajno škripa manj, kot pa če je nekaj časa suho.

3) Kolk motor potegne je odvisno tut od vremena in goriva. Men II-ka v kakšnem dolgotrajnejšem dežju pri kakih 18 stopinjah zraka ne gre nikamor, totalno zaspan. Pri kakih 25ih stopinjah in suhem vremenu mam pa občutek, da se mi bo motor kr izpod havbe pobegnu, tolk bi rad šel :)

Če opažaš dim, zna bit to kak EGR al pa sloviti DPF in njegovo čiščenje. Si opazoval kaj se dogaja s trenutno porabo? Če ti v trenutkih nemoči stvar kuri kaka 2 litra več kot običajno je definitivno kriva regeneracija DPF.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
kregl

Odgovor Napisal/-a kregl »

Če se ne motim, 2.0 dci nima FAP filtra - vsaj tako je na mojem meganu.

Drugače sem pa sam steral avto 2 tedna nazaj(4. in 5. prestava do konca) in je mašina kot prerojena po tem, še posebej v nizkih obratih je veliko bolj odzivna. Drugače mi pa nikoli ne kadi oz. ni kadila.
mmneo

Odgovor Napisal/-a mmneo »

Najlepša hvala vsem za odgovore in razumevanje !

Umlinar, ko sem steral mašino, je kot prerojena. Vendar, ali je lahko to začetek problemov? Kregl, nima FAP filtra, prav imaš.

WarpedOne. Pri volanu ni čutit nobenih sunkov, samo pokanje oz. kot da bi bil v letvi zrak in bi se nekaj premikalo gor/dol. Glede porabe pa res ne morem verjet. Kot praviš, povečala se je za okoli 2 litra. Gremo na servis :))

Sva pa z ženo šla malo prodajat zijala k novim avtomobilom (malo tudi zato, ker se nama bo družina povečala za novega člana :D ) in naletiva na novega C5 bi turbo exclusive. Seveda nisem mogel mimo testne vožnje in bil tako navdušen, da je malo manjkalo, da bi ga vzel ...
Gledava pa tudi enoprostorce in glede na to, kako hvalijo novega grand scenica, mi je padlo oko nanj. Vse lepo in prav, vendar moram priznati, da mu zaradi lagune nekako ne zaupam najbolj. Ko je l.2007 "prihajala" ven, so ogromno obetali, pa žal ni tako, vsaj prve serije so bolj tako tako.
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

Citroen je zakon! pa buh nedaj da ga brez hidraulike vzames, je prblizn tako kot bi v spyderja 1.2 masino dal :)
Avto je treba obcasno prtisnt ker se enostavno zapaca. tut benciner ce ga dolgo ne teras ne gre nkamer. Yaris od mame, ki ga ne vozim ze 6 let se mi zdi da ma 50 konjev (ma jih 87), nekoc je pa tut polo GTI dol padu :)
kar se pa porabe tice, ne pricakovat neke hudo nizke. so precej pozresne masine 2.0dci.
lp
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Odgovori