Problemcek -> dela, ne dela (zvocnik, radio?)

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Uporabniški avatar
mkonci

Problemcek -> dela, ne dela (zvocnik, radio?)

Odgovor Napisal/-a mkonci »

Zivjo, v Clio 2 mam vgrajen original radio. Ne vem tocno kateri radio je, avto ima opremo RXE (RXT)???
Radio ne mislim menjat, ker mi deluje dobro mislim da ima (2x 45W).
Problem:
1.
Na sredini armature ima display, ki pa je pokvarjen, sicer nekaj kaze, a ne dosti! Sel sem na servis, se pozanimal o ceni in ta je nekaj cez 30000, kar je veliko prevec. Morda veste, kje bi se dalo to cenej dobiti? (kraj, naslov, cena)

2.
Ko poslusam radio, vsake toliko casa levi zvocnik preneha delovati?, preveril sem ze ce je kaj narobe z zvocnikom, pa ni. Kaj bi lahko to bilo?
Aja ko neha delati, ce malo udaris po vratih zacne delovati!
:cry:
Zadnjič spremenil mkonci, dne 08 Mar 2005, 08:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Gr3gA

Odgovor Napisal/-a Gr3gA »

2. kable preveri
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Da ti zvocnik ne dela, je samo kontakt nekje slab....ko udaris, ti malo spet zalaufa.

Za prvo, pa ne vem...
Slika
Uporabniški avatar
FRooTEG

Odgovor Napisal/-a FRooTEG »

ce mas lc pokvarjen .. poskusi, ce se kej pozna, ce pritisnes nanj ! NEZNO !!!
Ce se pozna je varjanta, da so kontakti slabi .. to lahk resis z kontakt sprejem, ali pa ce navadno folijo (npr. za grafoskope) das med LCD in okvir ekrana da bo pritisk na kontakte vecji !

LP FRooT!
Uporabniški avatar
mkonci

Kako naj preverim kable? Na zvocnik so vstekani, nimam pa kljuca, da bi radio snel iz armature!

Pri zaslonu je pa tako, da nekoliko kaze crke in stevilke, ampak to le delno, recimo od 1 vidis samo polovico, medtem ko je 6 vidna v celoti.

Ko sem poliral armaturo in sem se s krpo priblizal zaslonu, je zasvetila desna stran, na levi pa je bila ena crta, od tam naprej pa cista tema. Mislim, da je tam pocen zaslon al nekaj takega!

Vseeno bom probal s folijo!!!

Bom napisal ce bo pomagalo!!!
DognerDJ

Odgovor Napisal/-a DognerDJ »

Ce je display pocen ti bo folija bolj malo pomagala ( moje mnenje ).

Glede avtoradija pa naslednje - ocitno se nisi imel noter kaksnega kvalitetnejsega - potem verjetno nebi vec rekel , da ta dobro igra :?

To je samo moje osebno mnenje !
Uporabniški avatar
mkonci

Ja to mas prav, nisem se imel notr bolsega radia. To ni ravno moja stroka!
Ce pa ves kako dobro varianto, ki ni ravno predraga mi jo pa prosim napisi( kaj se splaca gledat, na kaj morem pri radiu pazit ce ga kupujem???) Seveda, ce bi ze kupoval novega me zanimajo taki z mp3!!!

Kaj pa zvocniki?
Za zdaj so v avto vgrajeni 4 serisko, (vrata in armatura), sem ze razmisljal, da bi jih dal se zadaj, a nebi rad rezal zadnje police. Razmisljal sem, da bi jih dal zadaj tam kjer je narejen prostor zato, a je tam zelo zelo malo prostora, kablov ki bi po moje ze morali biti potegnjeni pa jih nisem nasel!!!

No kaj predlagas?

Aja kaj pa bi po vasem mnenju naredil tam, kjer je sedaj display?
:idea:
Odgovori