Megane Coupé 1998 1.6e - malce obsežnejši "servis"

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
vBoy08

Megane Coupé 1998 1.6e - malce obsežnejši "servis"

Odgovor Napisal/-a vBoy08 »

Torej kupil sem megana 1.6e, modre barve, 155.000 prevoženih kilometrov :) 8) ... sedaj pa me zanima, kaj se priporoča za menjavo (avto je stal 6 mescev)?

Potrebujem komplet nove zavore, nove gume, seveda menjavo olja in filtrov. Kaj še?

Katero olje? :)

Aja, ko avto vžgem, mi pod prevoženimi kilometri piše (če se ne motim) OIL, pa znakec za olje zraven. To verjetno pomeni, da je potrebna menjava olja ali kaj drugega?

Katera dimenzija pnevmatik je najboljša? 195 / 50 / R15 ?
Konkretno katere letne pnevmatike bi dal gor? Gledam sem Goodrich g-Force Profiler?

Hvala zaenkrat in lep pozdrav, Boris :wink:
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

letnik ???

a je bil veliki servis narejen?
jermeni, napejnjalci, olje, filtri (oljni, kabinski)
olje ELF
znakec pomeni da je potrebno narediti servis, to je olje in filtri

dimenzija gum, hehe, se pravi da je to megane 1 , imel sem na svojem meganu 2 Bf Goodrich 215/45 r 17, zame so bile gume odlične, kot po dežju in po suhem, z prvimi naredil 30000km, za to dimenzijo pa težko rečem, mislim pa da nebi smelo bit problema in jih lahko kr vzameš, kakšna je pa sploh cena ?
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

ce je sistem isti kot pri cliotu, znakec OIL pomen da je premalo olja. Ce ga je dovolj napise OIL OK.
Drugace pa ko zalaufas in ta cas ko pise OIL pritisni gumb za reset stevca, pa ti pokaze krogce in crtice. Ce je 6 (?) krogcev je polno, ce je na desni kaksna crtica, pol ga ze tok manjka.

Za vsak slucaj pa preveri se pri masini, oz. bos tko ali tko olje menjal zdaj s servisom.

Gume mislim, da so te tudi OK, drugace pa dobis recimo v a3m v Ljubljani Uniroyal rainsport 2 za 45€. :wink:
Zadnjič spremenil jurre, dne 20 Apr 2010, 20:57, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
vBoy08

Odgovor Napisal/-a vBoy08 »

Letnik je 1998, kot piše v naslovu :) . Ne vem, če je bil veliki servis narejen ... :roll: Teče pa motor zelo gladko, vozi pa se pod tako nizkimi obrati, da sem mislil, da je dizel :lol: :)
Gume so pa okrog 55€ po komadu, verjetno se najdejo kje tut ceneje :)
@jurre, veš, da ne vem :lol: preden sem ga odpeljal, sem dolil liter olja zraven za vsak slučaj :P ... ko pritisneš tipko za resetirat kilometre, pa mislim, da ne pokaže nobenih krogcev (je pa res nekaj v vrstici nad OIL napisano še, pa se nisem preveč ubadal s tem).... ko pritisnem gumbek, se pokažejo prevoženi km.
Odgovori