fab filter

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Roby

fab filter

Odgovor Napisal/-a Roby »

Pozdravljeni

Danes sem opazil da se mi je prižgala lučka za fab filter.Mislim da je ta lučka (Levo zgoraj in ima kao neko špiralo in je oranžne barve)Imam laguno 1.9 dci kaj nardit ali more it avto na servis

:cry: :cry: :cry:
Uporabniški avatar
seba

Odgovor Napisal/-a seba »

S segretim motorjem na avtocesto in najmanj 20 minut vozit brez ustavljanja, da se zgorijo saje in se regenerira fap filter.
Uporabniški avatar
seba

Odgovor Napisal/-a seba »

Sm pozabu, da boš moral zatem najbrž avto peljat na tester, da ti zbrišejo napako. Vsaj pri meni je bilo tako (espace 2.o dci 110kw). Prižgala pa se je oranžna špirala in napis check injection, nekaj dni pred tem pa regenerate fap
Uporabniški avatar
Roby

filter

Odgovor Napisal/-a Roby »

Evo danes sem bil na avtocesti in gremo.Po nekaj kilometrih divje vožnje se je lučka ugasnila in zdaj se ne prižge več.
doliy

Težave z FAP filtrom

Odgovor Napisal/-a doliy »

Imam Scenica, l.06 130 km (FAP). Avto ima prevoženih 180000 km in avto mi začne nad 2000 obr/min gubit moč, da se o kakšni eksplozivnosti ne menimo ter se mi prižge lučka SERVICE ter napiše CHECK INJECTION. Ok, grem na uradni servis, mi povedo da imam zabit FAP filter ter da naj grem na avtocesto in se peljem vsaj 20 min na 100 km/h ( :P ). Pol grem k enemu mehaniku, ki ima doma računalnik, mi pove da je FAP filter čist zabit in da ga treba zamenjat. Nov pride okrog 800€. Slučajno zvem od enega kolega da imajo na avtoodpadu razbitega Scenica z 80000 km prevoženim in tam dobim "rabljen" FAP filter. Ko ga mehanik pogleda pravi da je še v redu in da ga bova zamenjala z mojim "zabitim", pol bo pa OK. Zamenjava FAP filter in avto kr vleče in naredim približno ~150 km pa se spet prižge tista SERVICE lučka in CHECK INJECTION. :evil: Pa grem nazaj k mehaniku pa pravi, da je potrebno resitirat FAP filter in naredit prisilno regeneracijo. To naredima, avto res veliko boljše kot je bil naredim ~100 km spet lučka SERVICE lučka in CHECK INJECTION. Grem na pooblaščeni servis in mi reče da imam zabit FAP filter :mad: in naj grem na avtocesto. Zdej me pa zanima če mogoče ve kdo v čem je fora?
Razmišljam da me mogoče "jebe" kakšen senzor ali celo ERG ventil, ki se pa se jih ne da preverit, ali pač?
Odgovori