žvižganje (piskanje) pri nizkih obratih
žvižganje (piskanje) pri nizkih obratih
Ali je kdo imel podobn problem, torej avto (1.9dci 88kw laguna2) piska pri zlo nizkih obratih, torej nekje med 1000 in 1600rpm, ponavadi ko je avto mrzel in po zimi malo bol izrazito.
imel kdo podobne težave in kaj sploh pogledat? Kje začet iskat težave?
imel kdo podobne težave in kaj sploh pogledat? Kje začet iskat težave?
Imam laguno 2 1.9dCi s 96kW motorjem in mi zapiska ko se zjutraj odpeljem, se pravi preden prvič prestavim v 2. potem pa ne več tako da se niti ne posvečam temu dosti, če ti pa konstantno piska dokler ni segret pa ne vem. Sem se pa peljal z novo laguno in piska turbina petkrat bolj pa ni važno al je ogret al mrzel zato včasih ni vsako piskanje že kritično
lp
lp
evo meni je začelo pred kakim mesecem lepo piskati , kot da nekje uhaja zrak, zdej sem pa opazil da izpušni plini nekje pri egr ventilu ven pihajo saj je vse okoli mastno - in to ni od olja ampak prav od izpušnih plinov. Mehanik mi je po telefonu rek,u da gre rado neko tesnilo, bo pa komaj po praznikih lahko pogledal. Mi je že en lep flek šmira na steno med kabino in motorjem umazalo. Piska pa kot da vozim kakšno staro Rabo kamion. Turbina pa ni, ker to ni isti zvok , pa tudi olja mi ni nič spilo.
Zanima me, če se mogoče, da to tesnilo tudi samo doma menjat, a je kdo že mel tak problem. Nisem prav siguren katero naj bi to bilo!!
lp.
Zanima me, če se mogoče, da to tesnilo tudi samo doma menjat, a je kdo že mel tak problem. Nisem prav siguren katero naj bi to bilo!!
lp.
zivjo sligi a si ze ugotovil kaj bi lahko blo da ti zvizga ker pri mojem kolegu to tud pocne(zvizga)ko je mrzla laguna pol ko se segreje pa ni vec tega zvoka pa ze isce najmanj 1 mesec kaj bi lahk blo pa mu noben ne najde napake tko da ce si kaj pogruntam bi prav prisle korisne informacije!!
l.p
l.p
R_laguna
tkole je, kak mesec nazaj sem jaz isto spraševal tukaj na forumu. pa ni nihče nič vedel.sligi napisal/-a:evo meni je začelo pred kakim mesecem lepo piskati , kot da nekje uhaja zrak, zdej sem pa opazil da izpušni plini nekje pri egr ventilu ven pihajo saj je vse okoli mastno - in to ni od olja ampak prav od izpušnih plinov. Mehanik mi je po telefonu rek,u da gre rado neko tesnilo, bo pa komaj po praznikih lahko pogledal. Mi je že en lep flek šmira na steno med kabino in motorjem umazalo. Piska pa kot da vozim kakšno staro Rabo kamion. Turbina pa ni, ker to ni isti zvok , pa tudi olja mi ni nič spilo.
lp.
Tko da sem se zadeve lotil z mojim mehanikom in sva ugotovila da je motor potreben generalne obnove .Potrebno je zamenjati obročke in silene, ker olje tiši nazaj v sesalni konektor in pri erg ventilu,ter cevi iz interkolerja teče ven ,značilen je že smrad ko je avto ogret,ker teče na katalizator.
jaz sem zadevo sicer rešil teko,da sem notri dal nov motor in od takrat avto deluje bp.
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
POLANC
ja ok lej ce j to to kar ti pravis da je bilo pri tebi!!kako to da pol sam piska ko je avto mrzel pa sam ko ga prestavis iz prve u drugo pol pa tega zvaka ni vec moj kolega nima nc masno in avto nc ne kadi ampak mu sam zazvizga pa je tak da mu je use napoto
zdej pa ugotavlja kaj bi lahk blo pa mu tudi reno servis nezna povedat
tko da ce je se kdo imel kaksen podoben problem naj sporoci!
l.p
l.p
R_laguna