Tresenje voznikovega zunanjega ogledala

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Tresenje voznikovega zunanjega ogledala

Odgovor Napisal/-a robertp »

Na Scenicu mi trese med vožnjo (nekako vibrira) ogledalo, tako da se slabo vidi vanj. To počne levo ogledalo, desno je v redu.
So mi že zamenjali celotno ogledalo, a ni nič bolje... Lepljenje žvečilk na steklo ogledala iz notranje strani tudi ne pomaga... :) Kaj bi še lahko preveril...
Muči pa me tudi šum okoli karoserije, ki se pojavlja nad 120km/h in je identičen šumu, ki ga povzroča vožnja z za prst odprto voznikovo šipo pri takih hitrostih... Šipe so dobro zaprte, vetrobransko steklo še ni bilo menjano... To mi precej najeda živce. Avto sem imel pri kleparju, pa ni našel anomalij na karoseriji... Šum preglasi hrup motorja (bencinc), pa tudi pogovarjati se ne da več normalno v kabini. Je pa šum močnejši na voznikovi strani (na sovoznikovi strani ni slišati šumenja)
A še komu tako šumi (GrandScenic)... Kakšne ideje kje naj se lotim zadeve?
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Ugibam čisto na pamet: bi reku da sta šum in tresenje ogledala povezana.

A mogoče čutiš kakšne sumljive vibracije vrat al pa kake obloge?
Maš na vratih kakšno švoh pritrjeno plastično okrasje?
Maš na prednjem kolesu zavesice? Mogoče mal slabše pritrjene da čudno stojijo al pa oscilirajo?
Laguna Coupe GT dci 180
ferenc

Odgovor Napisal/-a ferenc »

Živjo,
sam sem imel podobne težave s šumenjem vetra-Scenic 2003. Problem je bil v blendah na kljukah-tam kjer je senzor za pametno kartico.Plastika je minimalno vibrirala pri brzini.
Moj nasvet:prelepi z izolir trakom tiste pokrovčke,da lahko izločiš ta problem.Sam sem jih zasilikonov in je OK.
LP :P
Odgovori