Prodajalec mi je nekaj omenil, da ima moj scenic senzor za kvaliteto olja - - računalnik kaže do naslednega servsa (primer) 24mesecev in 30.000 km, vendar če ne delaš veliko kilometrov in če ta senzor recimo sporoči da je olje slabše - napiše da moraš prej na servis ?
zakaj sprašujem ?
ker moram avto peljat najmanj 1x na 2 leti na original servis, zaradi garancije
ker pa delam malo kilometrov, mislim narest 1. servis (ko bo avto 1leto star) pri kolegu ki ima servis, seveda mislim dati original filtre in pravo olje notr, samo skrbi me, da bo menjavo olja zaznal računalnik in da bi to opazili na pooblaščenem servisu - mi tako zavrnili garancijo ?
Senzor za kvaliteto olja
ja drži da ma senzor za "obrabljenost" olja, če avto fjakas samo na kratke razdalje se olje kao prej "zjebe" kar ti pove senzor da je treba olje prej menjat kot pa je po intervalu, meni se je to ravno te dni zgodlo, 3000 km prej ko to je servis po intrevalu, to če boš pa ti prej menjal kot po intervalu in kjer drugje, seveda ob predpostavki da bos dal identične komponente nazaj gor se ne bo nikjer vidlo, ne vem pa če je filter ki ti ga dajo na servisu gor enak prvemu filtru ko avto pride iz tovarne, za olje pa je tudi tako, če ma olje 5000 km ali pa 15000 km sepa tudi vidi, po barvi in viskoznosti katero je bolj zjahano, tako da če hočeš da se ne vidi da je blo olje menjano to naredi malo prej, računalnik pa razen tega da je pameten za to da je olje čisto zanič, ne ve kdaj je olje novo, samo pač opopzorila ne pise da je zanič
po moji logiki
po moji logiki
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Brez problema zamenjaš sam prej olje in filtre. Ne bo nič narobe z garancijo. Sam sem pri novem menjal olje & filter pri 7500 saj nisem hotel čakati 1 leto oz. 30.000 za prvo menjavo olja. Pa tudi vmes zamenjam najkasneje na 15kkm in potem na vsakega drugega peljem "pooblaščenim mačkom". 
We are forced to act as if we are free...
Re: Senzor za kvaliteto olja
Kakor je meni znano nima nobenega senzorja za kakovost olja.
Ima pa pametni računalnik, kateri si zapisuje koliko ur in koliko kilometrov je bilo narejenih od servisa.
Če se število "predvidenih" ur poveča, kar pomeni da je avto vožen zelo počasi, oziroma da je veliko mestne vožnje, potem ti skrajša servisni interval.
Ima pa pametni računalnik, kateri si zapisuje koliko ur in koliko kilometrov je bilo narejenih od servisa.
Če se število "predvidenih" ur poveča, kar pomeni da je avto vožen zelo počasi, oziroma da je veliko mestne vožnje, potem ti skrajša servisni interval.
Se mi zdi da je ta še najbolj ziher jaShusuglao napisal/-a:aja sem že mislil da je kaj vesoljskega in/ali koristnega
jaz imam tudi tak pameten računalnik, reče se mu možgan
deluje na principu pogleda na števec prevoženih km in tehnologiji koledarja
Sam kaj ko dostim ne deluje prav
Deli R5/GT turbo- 041687548
Deli R5/GT turbo- 041687548