Ugotavljanje vzroka za cukanje motorja
Ugotavljanje vzroka za cukanje motorja
Prosim za razmišljanja, kako naj ugotovim vzrok za cukanje motorja. V R Scenicu 1.6e, 1998, bencin, prevoženih 205.000 km, je motor pred pol leta začel občasno pri nižjih vrtljajih ( < 1000) cukati. V začetku je bilo to zelo redko, tako da ni bilo moteče. Sedaj je postalo tako pogosto, da je moteče. Vmes je bil opravljen veliki servis.
Sumim, da je nekaj v zvezi z vžigalnim sistemom.
Hvaležen bi bil za vsak nasvet, glede načina ugotavljanja/odprave vzroka doma in tudi, če domača diagnostika/popravilo odpade, kam naj avto peljem v Ljubljani.
Lp
Sumim, da je nekaj v zvezi z vžigalnim sistemom.
Hvaležen bi bil za vsak nasvet, glede načina ugotavljanja/odprave vzroka doma in tudi, če domača diagnostika/popravilo odpade, kam naj avto peljem v Ljubljani.
Lp
Poglej vžigalne kable, da kje ne prebijajo; ponoči oz. v temi odpri pokrov motorja in opazuj, če se bo kje iskrilo. V takem primeru zamenjaj kable in vozi dalje.
Drugače pa je lahko napaka na eni izmed vžigalnih tuljav, tako kot je bilo pri mojem scenicu. Menjaš tuljavo in imaš mir.
Drugače pa je lahko napaka na eni izmed vžigalnih tuljav, tako kot je bilo pri mojem scenicu. Menjaš tuljavo in imaš mir.
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
Hvala vsem za konstruktivna razmišljanja. Napako sem odpravil. Potek dogodkov je bil naslednji. Poleg tega, da je avto cukal, se je med vožno prižgala še lučka za napako v elektroniki (pravokotnik s cik-cak krivuljo). Ob naslednjem zagonu motorja je ugasnila in se ni več prižgala. Poraba goriva se je z običajnih 8 litrov povečala na 11 l / 100 km.
Najprej sem pregledal cevke in našel razpoko na cevki za zrak od sesalnega kolektorja do nekega regulatorja pred vezno steno. Razpoko sem odkril na otip, ker je bila cevka skrita, razpoka pa v zavoju cevke. Po zamenjavi cevke avto ne cuka več. Upam, da bo tudi poraba šla nazaj na običajno.
Najprej sem pregledal cevke in našel razpoko na cevki za zrak od sesalnega kolektorja do nekega regulatorja pred vezno steno. Razpoko sem odkril na otip, ker je bila cevka skrita, razpoka pa v zavoju cevke. Po zamenjavi cevke avto ne cuka več. Upam, da bo tudi poraba šla nazaj na običajno.
Vakum cevka za MAP senzor.....kr pogosta napaka na starejših renojih.senik napisal/-a:Hvala vsem za konstruktivna razmišljanja. Napako sem odpravil. Potek dogodkov je bil naslednji. Poleg tega, da je avto cukal, se je med vožno prižgala še lučka za napako v elektroniki (pravokotnik s cik-cak krivuljo). Ob naslednjem zagonu motorja je ugasnila in se ni več prižgala. Poraba goriva se je z običajnih 8 litrov povečala na 11 l / 100 km.