BAS zaviranje
- SebastjanM
- Kraj: Celje
BAS zaviranje
A imajo to res naši renoji ali ne, ko kupuješ povsod piše da ima, ampak govorim o avtonetu..
Če ja, se tudi vsi 4 je smerniki vključijo avtomatsko?
Audi A6 2.4 Quattro Limo LPG
Re: BAS zaviranje
Preverjeno na:SebastjanM napisal/-a:A imajo to res naši renoji ali ne, ko kupuješ povsod piše da ima, ampak govorim o avtonetu..
- Megane II ph1: BAS in 4 smerniki delujejo,
- Clio II ph2: BAS da, 4 smerniki ne
- SebastjanM
Ko sunkovito pohodiš zavoro na vso moč proti koncu občutiš, kot da pedal noter pade in če malo popustiš z nogo, je pedal čisto rahel. Če nogo odmakneš iz pedala ta počasi zleze nazaj, če traja zaviranje dolgo (sneg), popusti predno se ustaviš.SebastjanM napisal/-a:Ok, kako pa to preizkusim, elektronika baje preverja kako pritiskaš zavoro in ko jo pritisneš hitreje kot ponavadi prime BAS. A potem drži dokler se ne zaustaviš, ali popusti že prej?
Fora sistema BAS je, da pri nenadnem sunkovitem zaviranju ni potrebno pedala držati na vso moč, pa če ti recimo noga zdrsne s pedala, zavore ne popustijo takoj.
Tkole, modus k je meu še ESP se je ful hit ustavu (nism pa biu pozorn na stopalko) pa pržgau je use 4 smernike, s tem da sta zadnji dve kolesi zablokirali proti koncu (ostane črta). Od punce clio (III ph1) ma pa zadi bobne, pa ob maksimum zaviranju se ne pržgejo vsi 4 smerniki, pa nism čist zihr, če ma BAS, sam hudičevo dobr pobremza (za moj okus).
PS: spisal clio open
PS: spisal clio open
Non omne quod nitet aurum est
- SebastjanM
- SebastjanM
Sem pravkar poskusil tam do 70 km/h, sicer na mokri cesti ni bilo čutit ojačanja zaviranja, se mi zdi da ma laguna že itak zelo močne in dobre zavore, so se pa hitro vklopili žmigavci, pa tudi na zaslonu se je nekaj zelo na hitro izpisalo (nisem videl kaj), v rdeči barvi. Skratka dobra stvar, moram poskusit še na suhem in večji hitrosti.
Audi A6 2.4 Quattro Limo LPG
Lahko pa probaš tudi tk da gas držiš in ga naenkrat spustiš in takoj stopiš na zavoro (kot da te nekaj preseneti) in še preden boš ti pohodil do konca bo avto že bremzal na maximumu.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG