reno expres problem
-
ales30
reno expres problem
pozdravljeni.
imam reno expres letnik 99 1.9 dizel
grelne svečke sem zamenjal.
akumolator je ok
avto pa še vedno neužiga.
včasih po dolgem času vžge sam takoj ogasne,ali pa nekaj časa laufa pa ugasne.ko pa mi uspe da laufa pol dokler je topel motor pa normalno vžiga.
med nafto se vidi zrak.
zanima me a je mogoče v rezervarju še kakšen dodatni filter?
pa če mogoče kdo ve kako se odpre rezervar tam pri plovcu
lp aleš
imam reno expres letnik 99 1.9 dizel
grelne svečke sem zamenjal.
akumolator je ok
avto pa še vedno neužiga.
včasih po dolgem času vžge sam takoj ogasne,ali pa nekaj časa laufa pa ugasne.ko pa mi uspe da laufa pol dokler je topel motor pa normalno vžiga.
med nafto se vidi zrak.
zanima me a je mogoče v rezervarju še kakšen dodatni filter?
pa če mogoče kdo ve kako se odpre rezervar tam pri plovcu
lp aleš
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
- Sebastijan
Nepovratni ventil če je je pomoje v rezervoarju, ki pa ne bi smel biti problem v tem primeru, ker iz rezervoarja ne more črpat zraka, razen če je prazen. Zrak potegne nekje na poti iz rezervoarja do črpalke. Meni se je zgodilo da sem pri menjavi vložka naftnega filtra slabo namestil tesnilo in mi je tam vleklo zrak.
Preveri vse gumjaste cevi ki gredo od rezervoarja do črpalke.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Nepovratni ventil se nahaja v filtru.... oz. ohišju le tega....Sebastijan napisal/-a:Nepovratni ventil če je je pomoje v rezervoarju, ki pa ne bi smel biti problem v tem primeru, ker iz rezervoarja ne more črpat zraka, razen če je prazen. Zrak potegne nekje na poti iz rezervoarja do črpalke. Meni se je zgodilo da sem pri menjavi vložka naftnega filtra slabo namestil tesnilo in mi je tam vleklo zrak.
Zrak pa potegne preko povratnega voda katerega cevka je v tanku v zraku....
Sistem zvite natege ...zdej pa razmišljajte...
Zraka v napeljavi ali bencinski ali naftni ne sme bit.
možno, da maš pumpo v keslu bogo in ti ne pošilja enakomerno nafto in zato nastaja zrak, lani smo mel tak problem pri bmw-ju, ena od dveh pump v keslu je bla zanič pa neenakomerno delala, pa avto ni hotel delat normaln,vžigat tud ne, večkrat med delovanjem kr ugasnu,smo zamenjel pa je pol vse delal.
-
ales30
nima črpalke v rezervoarjuwily napisal/-a:možno, da maš pumpo v keslu bogo in ti ne pošilja enakomerno nafto in zato nastaja zrak, lani smo mel tak problem pri bmw-ju, ena od dveh pump v keslu je bla zanič pa neenakomerno delala, pa avto ni hotel delat normaln,vžigat tud ne, večkrat med delovanjem kr ugasnu,smo zamenjel pa je pol vse delal.
kako nima črpalke v rezervarju, naša stara fiesta L91 1.8D je jo mela, zdej boš pa reku da tak avto nima! 99letnik nima črpalke, odkoder pa vleče nafto pol??ales30 napisal/-a:nima črpalke v rezervoarjuwily napisal/-a:možno, da maš pumpo v keslu bogo in ti ne pošilja enakomerno nafto in zato nastaja zrak, lani smo mel tak problem pri bmw-ju, ena od dveh pump v keslu je bla zanič pa neenakomerno delala, pa avto ni hotel delat normaln,vžigat tud ne, večkrat med delovanjem kr ugasnu,smo zamenjel pa je pol vse delal.
-
ales30
a se grema stavit da je nima?wily napisal/-a:kako nima črpalke v rezervarju, naša stara fiesta L91 1.8D je jo mela, zdej boš pa reku da tak avto nima! 99letnik nima črpalke, odkoder pa vleče nafto pol??ales30 napisal/-a:nima črpalke v rezervoarjuwily napisal/-a:možno, da maš pumpo v keslu bogo in ti ne pošilja enakomerno nafto in zato nastaja zrak, lani smo mel tak problem pri bmw-ju, ena od dveh pump v keslu je bla zanič pa neenakomerno delala, pa avto ni hotel delat normaln,vžigat tud ne, večkrat med delovanjem kr ugasnu,smo zamenjel pa je pol vse delal.
fiesta ni renault!!!!!!!!
- Sebastijan
še en express z težavami
Živijo!
tudi jaz imam express 1.9D, 40kW, letnik '99(revoz), 145000km. Vžge kar solidno, ko se pa spelje, ne gre bog ve kam. Ko želim v drugi prestavi pospešit, se oglasijo ventili (ali nekaj podobnega njim?) in motor ne da moči. Enako v tretji, v četrto pa nisem več niti prestavljal...
Motor v prostem teku dela normalno, tudi ko ga v prostem teku nažgem se lepo odzove. Ne kadi sumljivih izpušnih plinov (npr. moder ali bel dim...), nima nenavadnih tresljajev, ventili se ne oglašajo, bp...
Menjal sem filtre, nalil aditiv, na Bosch servisu obnovil injektorje, pa se nadaljuje enaka motnja.
En mehanik mi je svetoval ščistiti še katalizator in preveriti EGR. Drugi mehanik pa me je opozoril še na možnost izpada faze na odmični, oz. na pumpi (Lucas) ali vztrajniku...
Poleg vsega pa nikjer ne najdem priključka za tester (data link connector)??
če ima kdo izkušnje ali nasvet mi bo v tolažbo.
lp
tudi jaz imam express 1.9D, 40kW, letnik '99(revoz), 145000km. Vžge kar solidno, ko se pa spelje, ne gre bog ve kam. Ko želim v drugi prestavi pospešit, se oglasijo ventili (ali nekaj podobnega njim?) in motor ne da moči. Enako v tretji, v četrto pa nisem več niti prestavljal...
Motor v prostem teku dela normalno, tudi ko ga v prostem teku nažgem se lepo odzove. Ne kadi sumljivih izpušnih plinov (npr. moder ali bel dim...), nima nenavadnih tresljajev, ventili se ne oglašajo, bp...
Menjal sem filtre, nalil aditiv, na Bosch servisu obnovil injektorje, pa se nadaljuje enaka motnja.
En mehanik mi je svetoval ščistiti še katalizator in preveriti EGR. Drugi mehanik pa me je opozoril še na možnost izpada faze na odmični, oz. na pumpi (Lucas) ali vztrajniku...
če ima kdo izkušnje ali nasvet mi bo v tolažbo.
lp
Re: še en express z težavami
Pozdravljenieuro3000 napisal/-a:Živijo!
lp
12 pinski connector je na levi strani med kolotekom in požarno steno
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja, sem snel pokrove in na pumpi ni v fazi. Kajle so pa vse tri cele. Ne vem kaj bi ga bilo vrglo iz faze.lisko napisal/-a:Znala bi bit faza.....vendar če ti na odmični sfali en zob se motor začne obnašat kot turbo motor....opazna je "luknja" pomankanja moči.
KAk je pa predvbrizg? si preveru?
Sem nabavil danes še jermene in natezalce, WP... in odkril 4 vijake z povsem uničenima glavama...(kdor je zadnji menjal jermen na tem avtu pa je celo pustil svojo vizitko