problem clio 16v ali 19ka 16v

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

problem clio 16v ali 19ka 16v

Odgovor Napisal/-a wily »

kot piše me zanima, zakaj imajo cloioti ali 19ke 16v take probleme pri vžigu, ko ga hočeš štartat kr kot da bi se matral anlaser, videl sem že več takih avtov, tudi pri nas ali po celju ko kej 16v stoji in nato hoče vžgat.
evo dajem primer na kaj mislim, čisto na začetku posnetka je vžig.

http://www.youtube.com/watch?v=MoLGA-2q ... re=related
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Moj clio nima nobenga problema pri vžigu... kar se tiče elektronke ima nov aku, alternator in štarter sta pa obnovljena... mi je pa podobno delal, ko sem imel krtačke pri koncu

svašta... al je aku bolj švoh (premalo zagonskega toka) al je prestar... lahko je pa kaj narobe s štarterjem (krtače, navitje)...
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Vročina jih zj. Nevem ce je kak F7P ko nebi mel tega problema. Lahko so krtacke v nulo pa bo se vseeno delal isto, verjetno se navitje toliko pregreje in rahlo prebija. Pri meni je bila problematicna tudi tista spula, ki potegne einlaser noter in naredi stik. Ko se je zagrel ni vec dala stika, zobnik je porinal na vztrajnik ampak ni dal kontakta naprej in ga ni obrnal. Jst mam zdej notr en ajnlaser, ki ma not reduktor (mislim da je od lagune). Pa dobr sem ga zascitu, s tremi plastmi neke negorljive tkanine, ki drzi toploto.
Zaenkrat dela (tok tok), je pa res da se ne vozim velik.
No to zascito so mel ze original gor, ampak jih je vecina ko so kaj sraufal dol pometala. Mislim da brez tiste zascite cez ajnlaser je brezveze karkoli rihtat, ker se bo prej ko slej spet pregrelo vse skup od kolektorja in bo zacelo zezat.
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

ja videl sem velik teh avtpv tk na cesti pa ko je mogel nekdo vžgat se je čulo isto kot na posnetku, čudno mi je bilo za skor vsak ta drug na začetku take zvoke pušča, sem prvo mislil da ni kej narobe z motorjem, ampak pol ko pa vžgejo pa dela kot urca
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

Pejt pomert akumulator, če j še dobr pa mase preglej :wink:
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
B-Stard
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a B-Stard »

Blokada mrzlega reši problem
Odgovori