Vgradnja turbine v R19 16V

Kotiček renojevih starodobnikov
mikias
Kraj: Kranj

Vgradnja turbine v R19 16V

Odgovor Napisal/-a mikias »

Živjo!Kot vidite sm nov tuki tko da mam par vprašanj.Vem da stane mau čez 3000 eur sam me zanima kako bi jst ugradiu turbino in kje bi lahko dobil poceni dele sam ne take da po 50 km crkne use.In kaj use bi mogu ojačat da mi nebi raztegnil šasije in ali je to potrebno?Hvala za odg.LP :wink:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Če maš 3.000€ in veš kaj bi rad ok, če ne, več sreče prihodnjič :lol:

Samo tako za primerjavo, iz R19 1.8 16V v 1.7 8V turbo,

beri od tu dalje:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... c&start=45

Te še vedno mika?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Evo, pa maš odgovor več kot nazoren! :wink:

Za kej več informacij smo ti na voljo:

- Marko16V (kot lastnik in sponzor)
- urosr (kot izvršni organ)
- in pa moja malenkost (kot postrešček) :lol:

Če bi pa rad naredu 1.8 16V turbo, pa tudi prav! 8)
Slika
Uporabniški avatar
Marko16V

Odgovor Napisal/-a Marko16V »

1.8 16V pride veliko več kot 3000eur če hočeš met vredu narejeno da bo delalo. 1.7 turbo pa se da za tako ceno naredit
mikias

To sm slišu da se da dat od volvota motor not pa da se lah napil do 270 Hp baje,to mi je mehanik reku ko mi je rihtov mašino na 19-ki,to se prav da je še najbol poceni in najboljše od volvota motor not nažgat kokr se da pa je.Ker volvo pa je to?Hvala za odg. in nasvete fantje če bom še kj rabu bom uprašu?Lp
mikias

To je volvo 440 460 480 turbo,a to ni vazno ker serija je?Jst bi še neki prašu jst mam na 19-ki vso opremo (ne glih uso) klimo abs servo pa me zanima a to lah ostane not tud k zamenjam mašino al je treba še to menjat?
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Če pa ti ni pogoj, da je avto R19, pa ti svetujem da avto prodaš in kupiš novejšega. Glede na to, da si pripravljen plačati za predelavo 3000€ ti svetujem nakup Megana (ki je po karoseriji boljši kot R19) in se tam lotiš predelave. Če pa se slučajno odločiš za takšno pot pa ti lahko zaupam, da sploh ne rabiš zabijati časa in denarja za predelavo, ampak imaš trenutno možnost kupiti že tako predelanega (nikoli karamboliranega) Megana z Volvotovim turbo motorjem. Avto ima že "ojačane" 280mm zavore in nastavljivo Koni podvozje in kar je najlepše cena je pod 5000€ :wink:. Če te zanima (ali koga drugega) kaj več pa naj vpraša.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Če menjaš motor in bi rad klimo obdržal bo moral tudi nov motor met kompresor za klimo gor.
Uporabniški avatar
Waxxx

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Na tej 19ki ko smo jo mi delali je vse ostalo! Klima in električni servo! ;)
Slika
Uporabniški avatar
schik

Waxxx napisal/-a:Na tej 19ki ko smo jo mi delali je vse ostalo! Klima in električni servo! ;)
to pa nisem vedel da paše not
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

schik napisal/-a:
Waxxx napisal/-a:Na tej 19ki ko smo jo mi delali je vse ostalo! Klima in električni servo! ;)
sej ni pasalo :P
Uporabniški avatar
schik

urosr napisal/-a:
schik napisal/-a:
sej ni pasalo :P
Hehe, se mi je zdelo. Itak je pa skoraj vse možno pri taki ekipi kot ste vi, ki znate vse pripasat not.
Uporabniški avatar
Marko16V

Odgovor Napisal/-a Marko16V »

Pa ta o 270km je tud mal lovska :) edino če zamenjaš še komplet elektroniko in bate pa še kaj...s tem da je cena mnogo mnogo višja :D
mikias

schkorc napisal/-a:Če pa ti ni pogoj, da je avto R19, pa ti svetujem da avto prodaš in kupiš novejšega. Glede na to, da si pripravljen plačati za predelavo 3000€ ti svetujem nakup Megana (ki je po karoseriji boljši kot R19) in se tam lotiš predelave. Če pa se slučajno odločiš za takšno pot pa ti lahko zaupam, da sploh ne rabiš zabijati časa in denarja za predelavo, ampak imaš trenutno možnost kupiti že tako predelanega (nikoli karamboliranega) Megana z Volvotovim turbo motorjem. Avto ima že "ojačane" 280mm zavore in nastavljivo Koni podvozje in kar je najlepše cena je pod 5000€ :wink:. Če te zanima (ali koga drugega) kaj več pa naj vpraša.

LP, Primož
Sj u tem je fora k jst hočm met obliko 19-ke.Bom stem projektom začeu sam ne takoj ubistvu mašino bom nabavu.Drgač pa sm računu tm do poletja, da bi počas zrihtov,zato k zdj še stanovanje pedenam tko da negre use naenkrat ni plača glih 2500eue amak 2300eur hecam se dragč pa res finančno neznese use skp, da bi naenkrat u dve mescih naredu tko k npr.marko.
mikias

Pa še neki me zanima ke bi več konjev pa moči potegnu vn a če dam v 16V motor turbino al če dam 1.7 T motor not?Lp
Odgovori