Renault Laguna II / problem z števcem-potovalni pc

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
smes

Renault Laguna II / problem z števcem-potovalni pc

Odgovor Napisal/-a smes »

Pozdravljeni.
Imam Renault Laguno II, letnik 2001. Imam problem z števcem oz. potovalnim računalnik. Ko vstavim kartico(prvič) se mi ne prižge potovalni računalnik oz. števec se ne osvetli. Potem zmaknem kartico ven in jo vstavim spet ter se prižge osvetlitev števca in pokažejo se podatki na potovalnem računalniku. Včasih ko prvič dam kartico not se osvetli števec samo ni podatkov na potovalnem računalniku oz. je vse prazno samo osvetljeno.
In še nekaj me zanima. Tekočina za zadnji brisalec ima posebaj posodico ali se črpa iz enake posodice kot je za prednja dva brisalca?
Hvala za pomoč :wink:
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pri mojem je iz ene posodice. Verjetno je tudi pri tebi tako.
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

ena posoda za vse- sprednjo, zanjo sipo in za luci pri xenonskih zarometih.
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
smes

Aha ok, hvala za informacijo. Kaj pa bi potem lahko bilo narobe, da voda ne pride do zadnjega brisalca?
Glede napake na števcu pa ni nikomur nič jasno? :?
Uporabniški avatar
schik

Za števec verjetno najbolje priklopit avto na tester pa se vidi kje javlja napako. Za vodo zadaj je pa možnih več dejavnikov.
Lahko da imaš zaštopano šobo zadaj ko šprica na steklo, lahko da je cevka kje preščipnjena ali ti je pa motorček za zamenjat. Imaš verjetno en motorček za oba stekla in notri je batek ki se prestavlja ali špricaš na sprednjo ali zadnjo šipo. Ko pa ta zariba se pa vidi tk da če vklopiš pranje zadaj ti spredaj šprica. Ti to dela? če imaš pa dva motorčka pol je pa en hin.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

glede šajbe je res isti motorček. Na cliotu sem ga vzel ven in fajn prepihal, spucal in je spet normalno delal.
smes

Ok, glede števca bom peljal nekomu, da mi priklopi na tester. Ja, ko dam za špricanje zadnje šajbe mi spredaj šprica zadaj pa ne.
lament

Odgovor Napisal/-a lament »

Nova (neoriginalna) pumpa za vodo je ~16E, imajo pa isto vsi trije francozi. Ne vem sicer kako ima Laguna pozicionirano posodo, ampak na Clio3 se da z malo truda zamenjati direktno od spodaj brez odstranjevanja odbijaca in zarometa (pac avto dvignes na dvigalko, da malo lazje delas, stara ven, nova notr in to je to).

LP
smes

Ok, hvala.
Uporabniški avatar
schik

Pri mojem je posodica pri desnem blatniku in od spodaj odstraniš protisolno zaščito in maš motorček in posodico pred sabo. Kk imaš pa ti pa ne vem.
Drugače je pa v tvojem primeru sigurno tisti batek notri zaribal in ne premika naprej nazaj. Lahko probaš prepihat, odvisno kako je zagrabil.
Lazy

Odgovor Napisal/-a Lazy »

smes napisal/-a:Ok, glede števca bom peljal nekomu, da mi priklopi na tester. Ja, ko dam za špricanje zadnje šajbe mi spredaj šprica zadaj pa ne.
Za vodo spredaj potisneš ročico k sebi,za zadnjo šipo pa moraš obrnit gumb v smeri urnega kazalca. :lol:

Drugač pa podri pri el.motorčku in očisti(sem imel isti primer pri L.1).
na zadnju havbi stakni cevko,da vidiš če priteče drugače je zamešena šoba
Uporabniški avatar
schik

Lazy napisal/-a:
smes napisal/-a:Ok, glede števca bom peljal nekomu, da mi priklopi na tester. Ja, ko dam za špricanje zadnje šajbe mi spredaj šprica zadaj pa ne.
Za vodo spredaj potisneš ročico k sebi,za zadnjo šipo pa moraš obrnit gumb v smeri urnega kazalca. :lol:

Drugač pa podri pri el.motorčku in očisti(sem imel isti primer pri L.1).
na zadnju havbi stakni cevko,da vidiš če priteče drugače je zamešena šoba
Če vklopi pranje zadaj in mu šprica spredaj pol je ribnil tist batek. Probat treba edino če se da prepihat motorček ali pa ga menjat.
Odgovori