Pozdravljeni.
Imam Renault Laguno II, letnik 2001. Imam problem z števcem oz. potovalnim računalnik. Ko vstavim kartico(prvič) se mi ne prižge potovalni računalnik oz. števec se ne osvetli. Potem zmaknem kartico ven in jo vstavim spet ter se prižge osvetlitev števca in pokažejo se podatki na potovalnem računalniku. Včasih ko prvič dam kartico not se osvetli števec samo ni podatkov na potovalnem računalniku oz. je vse prazno samo osvetljeno.
In še nekaj me zanima. Tekočina za zadnji brisalec ima posebaj posodico ali se črpa iz enake posodice kot je za prednja dva brisalca?
Hvala za pomoč
Aha ok, hvala za informacijo. Kaj pa bi potem lahko bilo narobe, da voda ne pride do zadnjega brisalca?
Glede napake na števcu pa ni nikomur nič jasno?
Za števec verjetno najbolje priklopit avto na tester pa se vidi kje javlja napako. Za vodo zadaj je pa možnih več dejavnikov.
Lahko da imaš zaštopano šobo zadaj ko šprica na steklo, lahko da je cevka kje preščipnjena ali ti je pa motorček za zamenjat. Imaš verjetno en motorček za oba stekla in notri je batek ki se prestavlja ali špricaš na sprednjo ali zadnjo šipo. Ko pa ta zariba se pa vidi tk da če vklopiš pranje zadaj ti spredaj šprica. Ti to dela? če imaš pa dva motorčka pol je pa en hin.
Nova (neoriginalna) pumpa za vodo je ~16E, imajo pa isto vsi trije francozi. Ne vem sicer kako ima Laguna pozicionirano posodo, ampak na Clio3 se da z malo truda zamenjati direktno od spodaj brez odstranjevanja odbijaca in zarometa (pac avto dvignes na dvigalko, da malo lazje delas, stara ven, nova notr in to je to).
Pri mojem je posodica pri desnem blatniku in od spodaj odstraniš protisolno zaščito in maš motorček in posodico pred sabo. Kk imaš pa ti pa ne vem.
Drugače je pa v tvojem primeru sigurno tisti batek notri zaribal in ne premika naprej nazaj. Lahko probaš prepihat, odvisno kako je zagrabil.