Zdravo imam Laguno 1 phasa2 2.0 16v 99 letnik In moram menjati zadnje diske ker so obrabljeni . Ker prvic kupujem diske ne vem kje zaceti ker trg ponuja mnogo razlicnih vrst ne vem kere izbrat ???
Razmisljal sem o sportnih diskih pa ne vem ce si mi splaca glede na to da nisem dirkac ampak imam bolj dinamicno voznjo . Denarno pa tudi nism kj prevec taki casi so u mejah normale.
stari malo dnara malo muzike, se pravi sportni diski odpadejo če nimas dnarja, sicer pa si jih probal podrejat? Razen če so debeline 1mm pol so pa res novi potrebni
No lih tok spet nism brez dnarja ane sam tok velik ga pa tud nimam da bi po nepotrebnem razsipal okrog . Glede brusenja diskov je mozno sam me skrbi da bi se disk pregreval ali da bi pri zaviranju zacel tresti.
Pa je kdo tuki v okolici Domzal ki brusi diske ??
Če so zanič so zanič, če brusiš ne brusiš pod minimum in ostanejo dobri... Če potrebuješ nove greš v trgovino z avto deli priložiš prometno oz. stare diske vzameš nove in NE kompliciraš Predvsem NE zaradi tvoje dinamične vožje in ker so zadnji diski
stari moj, prvo vprašaj za ceno za diske, jaz sem jih vzel in so bli pod 50€ skupaj s ploščicami, diski so 264mm zato se ne sekiraj za neko kvalitetno robo, zadaj itak bremze ne rabijo takega dela kot jih opravljajo spredaj tako da ti bo tud poceni roba dobro služila. Sem jih menjal 3000km nazaj in ročna zapne tud pri 60-70 km/h.
potem se vprašaj ali se splača razdirat in dajat drejat?
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Sej zto se tudi nism postopil it drejat ker ceneje pride da nove kupim diski me pridejo okrog 50 evrov pa ploscice 40 pa neki popusta bo vsaj upam pa sem zmagu vsi srecni;). Lezaje sem pa ze menjal pred 3 leti. tko da zaenkat bo to to. Hvala vsem za pomoc Super ste
P.S Croma pohvale za lepo laguno dobr si jo zrihtal upam da bo kj update kmal.