Hupa na Laguni 1 crknila - kje je??

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
VARLEC
Kraj: Ljubljana

Hupa na Laguni 1 crknila - kje je??

Odgovor Napisal/-a VARLEC »

Torej že lepi čas nazal mi je hupa prenehala delovati, varovalka je ok je pa crknila postopoma (učasih je še sposila kak glasek sedaj pa nič več).
Zanima me kje se nahaja hupa , je pa dci motor 1.9 79kw, namreč približuje se mi tehnični pregled in zna to mojstra motit.

LP Hvala
:-)
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Dialogys pokaže tole:

Slika

Torej glede na skico je hupa nekje med znakom in desno lučjo, najbrž v višini meglenk.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
VARLEC

Hvala, sem našel v odbijaču pod desno lučjo. Ali ima gdo kako trobljo za prodat, po možnosti od lagune ??

Hvala oorosh za slikco
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

VARLEC napisal/-a:Hvala, sem našel v odbijaču pod desno lučjo. Ali ima gdo kako trobljo za prodat, po možnosti od lagune ??
Kaj je čisto fuč? Največkrat so krivi oksidirani kontakti, malo kontakt spreja in par potegov z "šmirgl" papirjem po jezičkih na konektorjih ponavadi zaleže.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Emilo
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a Emilo »

Tud sam sem jo menjal v petek na isti Laguni. Zamenjal sem jo pa z neko brezvezno kopijo za 10 EUR v kateri sta bili dve hupi, ena kao nizki druga pa visoki ton. Konektor sicer ni pasal, zato sem ga odrezal in prilotal kable na hupo, ter obvil z izolirnim trakom.
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Pri meni na Cliotu je bila kriva masa kakor je rekel oorosh mal šmirgla pa bo. :wink:
Uporabniški avatar
VARLEC

OK ju3 sprobam. Emilo ali si jo menjal od odspodaj gor ali obratno?
Emilo
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a Emilo »

Sam sem ravno menjal še olje, zato sem bil v kanalu in je bilo dosti lažje. Glede na to, da zaščitno pastiko pod hupo držijo samo trije vijaki, menim da bi lahko uporabil dvigalko in se nekoliko pomučil v ležečem položaju. Aja nisem pa siguren, če te bo ovirala še spodnja zaščitna plastika od motorja, tako da prej preveri še to...
Uporabniški avatar
VARLEC

Hvala , se spravim šraufat ko bo kaj lepše vreme.
Odgovori