megane coupe
megane coupe
Lep pozdrav usem na forumu.Imam problem namreč na mojem meganu imam v homologaciskem kartončku upisano samo eno dimenzijo gum namreč 225/45/17.Rad bi mel oz. mam pa se doma original jeklena platisca dimenzij 205/55/16.Kako naj dam te platisca homologirat.Namrec zajebavajo me eno in drugi prodajalec pravi da original platisca jeklena nimajo tuv papirja, ker je pac zadeva originalna,na homologaciji pa mi pravjo da moram dobiti ta papir.Avto ima pa original rezervno gumo dimenzij 205/55/16 tako da mi ni vec nic jasno.
Zna kdo pomagat kako in kaj naprej,gre namrec za novega megana coupe.
Zna kdo pomagat kako in kaj naprej,gre namrec za novega megana coupe.
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
Postopek je sledec:
1. poklici g. Kastelica (telefonsko dobis na Renault Info liniji) in ga povprasaj, katere dimenzije gum so pri nas dovoljene za ta model avtomobila (pri roki imej prometno/homologacijo, ker mu bos moral povedati tocen model avtomobila)
2. ce je dimenzija, ki jo omenjas, dovoljena, ga prosi za potrdilo
3. s potrdilom (dobis ga v parih dneh) se oglasis na homologacijah, placas, pokazes rezervo in cez 1 teden dobis priporoceno po posti homologacijski karton z vpisano dimenzijo (vsaj pri LPP-ju je trajalo en teden oz. 14 dni od dneva oddaje vloge do prejema kartona)
LP
1. poklici g. Kastelica (telefonsko dobis na Renault Info liniji) in ga povprasaj, katere dimenzije gum so pri nas dovoljene za ta model avtomobila (pri roki imej prometno/homologacijo, ker mu bos moral povedati tocen model avtomobila)
2. ce je dimenzija, ki jo omenjas, dovoljena, ga prosi za potrdilo
3. s potrdilom (dobis ga v parih dneh) se oglasis na homologacijah, placas, pokazes rezervo in cez 1 teden dobis priporoceno po posti homologacijski karton z vpisano dimenzijo (vsaj pri LPP-ju je trajalo en teden oz. 14 dni od dneva oddaje vloge do prejema kartona)
LP
Ampak lament, to je skrajno nedopustno da bi se moral sedaj Shooter ubadati-plačevati z homologacijo platišč, ki so že originalno vgrajene v vozilo.
Menim isto kot gagi, ta dimenzija mora biti nekje zabeležena!
Menim isto kot gagi, ta dimenzija mora biti nekje zabeležena!
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Tudi sam imam novega megana in tudi jaz imam samo to dimenzijo homologirano. Mislim da bo treba upisat nove dimenzije. Stane pa to cca 31 ojrov (na LPP). Pa imaš ta prave feltne (114.3x5)? Hmolgacijo opravljajo tudi pri Španu (Za homologacije vozil (vpisi predelav) se bodo vpisi izvajali enkrat tedensko ob predhodnemu naročilu
in sicer ob četrtkih od 14.00 -18.00 ure. ) in seveda LPP.
in sicer ob četrtkih od 14.00 -18.00 ure. ) in seveda LPP.
Pomoje bi ti tudi na podlagi navodil za uporabo ki so za ta avto vpisali ostale dimenzije ki ti manjkajo.
Vprašaj na Renault Slovenija, in povej svojo situacijo. Verjetno je še kak tak primer pa ti bojo svetovali.
Vprašaj na Renault Slovenija, in povej svojo situacijo. Verjetno je še kak tak primer pa ti bojo svetovali.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
fantje se enkrat.v homologaciskem kartoncku imam vpisano samo eno dimenzijo in sicer 225/45/17
rezervno kolo je dimenzij 205/55/16 in vseposod na vratih so oznake za pnevmatike dimenzij 225/45/17 ali 205/55/16
Torej uprasanje.kako naj najlazje jeklena platisca 16col ki jih imam z novimi zimskimi gumami homologiram.
Ker gre za original renaultova platisca oz.za megana baje ne obstaja tuv potrdilo.ker je pac stvar originalna,tako so mi rekli........
Torej ma kdo kak predlog kako naprej
rezervno kolo je dimenzij 205/55/16 in vseposod na vratih so oznake za pnevmatike dimenzij 225/45/17 ali 205/55/16
Torej uprasanje.kako naj najlazje jeklena platisca 16col ki jih imam z novimi zimskimi gumami homologiram.
Ker gre za original renaultova platisca oz.za megana baje ne obstaja tuv potrdilo.ker je pac stvar originalna,tako so mi rekli........
Torej ma kdo kak predlog kako naprej
Pokliči najprej na kakšen uradni Renaultov servis da ti povedo za zihr, ali so to uradne dimenzije za Megana ali ne. Potem pa še poklič na LPP pa jih isto vprašaj. Ker če je navadna rezerva, potem to more bit tud homologirana dimenzija. Če pa je tamala rezerva pa je drugo. Torej ker imaš ti normalno rezervo, more bit to tud homologirana dimenzija. Na servis vprašaj 
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Ce ti je g. Kastelic (saj si ga poklical, ne?) dal negativen odgovor ti ne preostane drugega, kot da na Googlu najdes TUV za to dimenzijo gum/felg/avta ter gres z njim probas sreco. Baje so zadovoljni s katerimkoli TUV-om, samo da se dimenzije na njem in na pnevmatiki/felgi ujemajo. Isci za "205/55R16 megane gutachten" oz. cem podobnim.
LP
LP