Nateg kupca / zmota prodajalca
Nateg kupca / zmota prodajalca
Pred pol leta sem kupila 4 nove diske in ploščice, v upanju, da se bom lahko varno vozila. Ker nimam pojma o avtomobilih, se odpravim po dele v trgovino GMT, kjer mi na podlagi prometnega dovoljenja prodajo zavore za okoli 500€. Srečna da sem dobila kar sem hotela, odnesem skupaj k lokalnemu mehaniku- ker nikjer v roku 14 dni ne pridem na vrsto in sem zaradi službe odvisna od avtomobila, da mi čimprej zamenja stare za nove. In se do prejšnjega tedna vozim normalno, nakar mi začne tresti volan, zavore slabše primejo...peljem avtomobil na letni servis, kjer mi ugotovijo, da sem kupila premajhne diske...posledično načenja volansko letev, menjati je bilo potrebno končnike, z. ploščice so zanič, trese volan....KAJ? Potem se začne zgodba odvijati... Kličem v trgovino, kjer se delajo malce neumne in valijo krivdo na mehanika, češ zakaj pri montaži ni opazil, da so diski premajhni?! Seveda nisem bila pozorna, ker sem nujno potrebovala avtomobil- pa niti nimam pojma o tem...Potem mi nekaj natolcujejo, da za moj tip avtomobila obstajata dva tipa diskov....Pa se hočem prepričati in kličem na Renault Nissan Slovenija, kjer mi na podlagi prometnega dovoljenja povedo, da za moj tip avtomobila obstajajo samo eni diski...KAJ? Kličem nazaj v GMT in povem, da so se pri prodaji zmotili, ker prodajalec ni vnesel vseh potrebnih podatkov/ ali pa o avtomobilih ve še manj kot jaz...In mi odvrne, da je problem ker so diski že montirani in rabljeni. Seveda se razburim, ker me ne zanima kaj so delali/ kaj niso, da so mi prodali napačne zavore. Še sreča, da se nisem kam zaletela, saj sem bila zaradi slabih zavor izpostavljena veliki nevarnosti na cesti...in oni seveda zopet odvračajo pozornost od priznanja krivde in poudarjajo, da moram kupiti nove zavore. Jaz pa želim, da priznajo krivdo, vzamejo diske nazaj in mi dajo druge...lahko tudi za minimalno doplačilo...Oni pa seveda nočejo nič slišati o tem! PRODALI SO MI DISKE ZA TIP DRUG TIP VOZILA....aja, še to: diski so za 15'', za moj avto pa je kompatibilnost le 16'' in 17''...
Kaj narediti? Ali naj se obrnem na urad RS za varstvo potrošnikov? Ne mislim ponovno plačevati 500€ za nove zavore, če pa je evidentno, da so prodajalci naredili napako...nisem premožna in ne mislim metati denarja skozi okno, ker ga težko služim!!!
Kaj narediti? Ali naj se obrnem na urad RS za varstvo potrošnikov? Ne mislim ponovno plačevati 500€ za nove zavore, če pa je evidentno, da so prodajalci naredili napako...nisem premožna in ne mislim metati denarja skozi okno, ker ga težko služim!!!
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Ja tukaj bi jaz dal bolj krivdo mehaniku kot trgovini. Ta je bil res pravi šalabajzer.. Po mojih izkušnjah je z rezervnimi deli res velikokrat "preveč" možnih kombinacij, da preprosto (sploh v trgovinah z neoriginalnimi deli) ni vedno možnno brez vzorca dobit tapravi del
Ampak v vsakem primeru se to reši pred vgradnjo in s preprosto primarjavo toločenega rez. dela. V takih primerih se potem preprosto gre do prodajalca in se še nov del zamenja in nikoli ni težav. Rabljenega dela pa res ne bo noben nazaj vzel. Tako da moje mnenje je vse na strani tega opasnega mehanika ki ni ali ni hotel videt da preprosto dej deli niso bili pravi za ta tip avtomobila!
Deli R5/GT turbo- 041687548
Mehanik je operativec, se strinjam kako to da ni opazil ampak je res včasih tako majhna razlika in če paše luknja na luknjo je tiste diske montiral. Sicer pa tudi če bi si sama doma servis nardila, še vedno si imela napačen del, za kar je kriv trgovec.
Cepci v trgovini, se opravičujem, imajo pa zgleda napačen katalog in na podlagi številke šasije nima kaj zafrknit in prodat napačen del. Kriv je trgovec.
Poglejte tole temo, a gre za isto stvar http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=24607
Zgleda da preprosto ne znajo kataloga brat.
Cepci v trgovini, se opravičujem, imajo pa zgleda napačen katalog in na podlagi številke šasije nima kaj zafrknit in prodat napačen del. Kriv je trgovec.
Poglejte tole temo, a gre za isto stvar http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=24607
Zgleda da preprosto ne znajo kataloga brat.
Če je trgovina opazila da ima tvoj tip vozila 2 različna tipa bi moral on tudi ugotovit kater je pravi za tvoj avto ali pa ti oba pokazat da se ti oz. tvoj mehanik odloči katere dat. Delno je pa krivda tudi na mehaniku da ni opazil razlike med deli. Jaz sem imel podoben primer ampak je šlo samo za ploščice. Sem opazil da niso iste. Po katalogu je dal pa prave. Prinesel sem stare zraven in smo našli prave. Pol so samo spredaj zavore hin ali tudi zadaj?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
??
Vsi moramo odgovarjati za napake...če delaš napake, letiš iz službe...da pa danes ne smeš zaupati nikomur več, to pa je višek!!!
Ne vidim, zakaj bi bil kriv mehanik...če pogledamo objektivno, je opravil delo, saj je namestil zavore, ki sem jih sama kupila- torej sem prišla k njemu z namenom, da mi menja zavore-KER ME V ROKU 14 DNI NE BI NIKJER SPREJELI- kar je tudi storil...jaz pa sem vsak dan odvisna od avtomobila. Tukaj je zame edini krivec trgovec/trgovina, ki mi je prodala napačne zavore in s tem povzročila val neprijetnosti in nevarnosti!!!PRVI KRIVEC SO GMT, kjer se je vse tudi začelo!!! Najlažje pa je krivdo zvaliti na računalnik (kot ponavadi)...
Ne vidim, zakaj bi bil kriv mehanik...če pogledamo objektivno, je opravil delo, saj je namestil zavore, ki sem jih sama kupila- torej sem prišla k njemu z namenom, da mi menja zavore-KER ME V ROKU 14 DNI NE BI NIKJER SPREJELI- kar je tudi storil...jaz pa sem vsak dan odvisna od avtomobila. Tukaj je zame edini krivec trgovec/trgovina, ki mi je prodala napačne zavore in s tem povzročila val neprijetnosti in nevarnosti!!!PRVI KRIVEC SO GMT, kjer se je vse tudi začelo!!! Najlažje pa je krivdo zvaliti na računalnik (kot ponavadi)...
Sej dejansko imaš prav. Mehanik je opravil svoje delo.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Ne razumem vašega razmišljanja res. Nisem niti mehanik in niti trgovec, posredno imam pa dolgoletne izkušnje s temi zadevami in vam lahko povem, da je vaše razmišljanje povsem laično!
Ampak prav, vsak ima pravico po svoje si tolmačit stvari in v bistvu ti kot najvažnejše želim, da zadevo rešiš v prid sebi
Osebno bi pa jaz, v primeru, da se v mehaniko ne bi razumel svoj avto v primeru okvare ali rednega vzdrževanja peljal nekam, kjer bi mi komplet storitev opravili na istem mestu(z deli vred) in bi v primeru nezadovoljstva ali neprofesionalno opravljene storitve lahko preprosto reklamiral le njim! Pol pa naj iščejo krivca med sabo
Ampak prav, vsak ima pravico po svoje si tolmačit stvari in v bistvu ti kot najvažnejše želim, da zadevo rešiš v prid sebi
Osebno bi pa jaz, v primeru, da se v mehaniko ne bi razumel svoj avto v primeru okvare ali rednega vzdrževanja peljal nekam, kjer bi mi komplet storitev opravili na istem mestu(z deli vred) in bi v primeru nezadovoljstva ali neprofesionalno opravljene storitve lahko preprosto reklamiral le njim! Pol pa naj iščejo krivca med sabo
???
Kaj ti pomagajo pooblaščeni servisi, če je naročanje približno za 14 dni vnaprej. Jaz pa sem rabila avtomobil še isti dan, ker sem odvisna od njega...Ne vem zakaj bi se morali prepirati, ko pa je evidentno, da je glavni krivec trgovec- ki priznava napako, ampak se zgovarja na računalniški program...in ne misli popraviti svoje napake...in tako počne večina trgovcev. Blago in storive so razvrednotene, saj posredništva poberejo največ smetane od izdelave do kupca. Kje je tu logika? Turbokapitalistom kot je GMT, predstavlja takšna napaka- glede na kapital- le pljunek v morje. In očitno raje zastavijo svoj renome, namesto, da bi bilo zadovoljstvo na obeh stvareh...VSAK NAJ ODGOVARJA ZA SVOJE DELO: Mehanik za montažo, GMT pa za zavore- in kdo je tukaj krivec, če so zavore montirane- a napačne?!
KRIV JE MEHANIK, zakaj? zato ker te ni opozoril da so zavore napačne, to da je disk premajhen se vidi takoj ko dobro preveriš kako je zmontirano.
prodajalec ima "slab" katalog in res vidi za tvoj tip dve ali več možnih velikosti -tipov, tukaj je pa pol naloga mehanika da pove kateri tip je potrebno kupit...
prodajalec bi ti brez problema zamenjal nove zavore če nebi bile prave.
sam poraja se pa uprašanje, kaj bi se zgodilo z zavorami tudi če bi dobila pravo velikost zavor, ker tukaj mislim da je vecji problem v sami kvaliteti zavor.
glede na to da se na te zadeve ne spoznaš, vrjetno tudi ne veš, da se zavore ZELO razlikujejo med seboj po kvaliteti, in ko prideš v trgovine z neorginalnimi rezervnimi deli, in rečeš da bi pač rad pocei rezervni del, ti ponudijo najslabši-beri najcenejši rezervni del, in tako je tudi z zavorami.
prodajalec ima "slab" katalog in res vidi za tvoj tip dve ali več možnih velikosti -tipov, tukaj je pa pol naloga mehanika da pove kateri tip je potrebno kupit...
prodajalec bi ti brez problema zamenjal nove zavore če nebi bile prave.
sam poraja se pa uprašanje, kaj bi se zgodilo z zavorami tudi če bi dobila pravo velikost zavor, ker tukaj mislim da je vecji problem v sami kvaliteti zavor.
glede na to da se na te zadeve ne spoznaš, vrjetno tudi ne veš, da se zavore ZELO razlikujejo med seboj po kvaliteti, in ko prideš v trgovine z neorginalnimi rezervnimi deli, in rečeš da bi pač rad pocei rezervni del, ti ponudijo najslabši-beri najcenejši rezervni del, in tako je tudi z zavorami.
ajde recmo uredu, sam še vedno je pa tuki zadni strokovnjak predno se da avto nazaj u promet mehanik.dolenc napisal/-a:Katalogi so dovolj natančni in če prodajalec ima kaj pojma o stvari ki jo prodaja ne more zajebat. Mene so v treh trgovinah vprašali ali imam 17" ali 16" col felge gor. In bolj je problem če je disk prevelik.
In za 500 EUR, kolikor je dala, je kvalitetna roba.