2001 Scenic - par vprašanj

Vse ostale teme
Odgovori
Anubis161

2001 Scenic - par vprašanj

Odgovor Napisal/-a Anubis161 »

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem dobil 2001 letnik Renault Scenic 1.6..
Prejšnji lastnik je bil stric, zato tudi več ali manj vem kaj se je z avtom dogajalo, ter v kakšnem stanju je.
Zaenkrat zadovoljen z njim, če glih je mel par felung, ampak ok..

Bi pa imel par vprašanj.
Ker mi je priletel kamenček v prednjo steklo, sem se seveda obrnil na zavarovalnico, kjer so zadevo poslikali, itd.. Avto sem včeraj peljaj na servis, je bil kar hitro gotov, danes pa sem opazil da steklo ni enako.
Original, oziroma prejšnje steklo (nevem če je že bilo menjano ali ne) je imelo nad/za vzvratnim ogledalom rahlo zasenčitev.
Novo steklo ki so mi ga montirali tega nima..
Serviser mi je zatrjeval da se teh stekel z "zasenčitvijo za vzvratnim ogledalom" ne da dobiti, in je to edino ki so mi ga lahko montirali.
Zdaj pa neven ali je to res, ali so me po domače povedano "nategnili".
Prav tako se mi zdi da je rahlo svetlejše, torej da prepušča več svetlobe, ampak možno da se mi to le zdi, nisem ziher..

Druga stvar je pa naslednja:
Avto ima spredaj električni pomik, zadaj ne.
Me pa zanima ali je to možno dograditi, ter kakšna bi bila okvirna cena za to.

LP, Mitja
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

očitmno si prej mel atermično steklo, tisti predel ki je polepljen je namenjen za razne cestninske kartice kot so npr ABC, zdaj pa so ti zgleda namontirali navadno sajbo, atermično če ga pogledaš od spredaj malo vleče na vijola
elektrika seveda se da, original pomoje draga ko pes razen če dobiš kje kakega razbitega pa premontiras, obstaja pa tudi kaki aftermarkt
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Lepo pozdravljen na forumu,

Kar se tiče stekla sem mnenja, da so te prinesli naokoli. Pred enim letom je znanec menjal steklo na trafficu in je dobil takšno kot ga je imel pred nezgodo, torej z zatemnjenim pasom zgoraj.

El. pomik stekel zadaj lahko narediš sam, če je v tebi vsaj malo električarja. Lahko kupiš "univerzalne" motorčke, ali pa poiščeš na kakšnem odpadu scenica, ki je imel v orginalu el. pomik stekel zadaj in pobereš dele ven.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Anubis161

To glih nevem če je vleklo na violičasto, mislim da bolj ne kot ja, vem pa da je bilo nad vzvratnim ogledalom prelepljeno oz prebarvano z tistimi črnimi pikicami.
A mi mogoče lahk kdo prilima slike kjer se lepo vidi razlika med atermičnim in navadnim?
Pa mogoče tudi kataloško številko?

Čudno pa bi mi bilo zakaj bi me okoli prinesli, saj je itak njim v interes da prodajo dražje, je pa itak zavarovalnica plačala, tako da nevem no..
Mi pa gre blazno na živce ker sem mi zdaj blešči ko pr***** nad ogledalom.

Glede el. pomika pa že iščem če bi kje našel kakega razbitega ki je imel že to original, ker novo bo po moje res drago ko žafran..
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Čudno pa bi mi bilo zakaj bi me okoli prinesli, saj je itak njim v interes da prodajo dražje, je pa itak zavarovalnica plačala, tako da nevem no..

Saj v tem je problem, da oni so prodali dražje-vgradili pa cenejše.
Razlika je pa šla njim v žep.
Nebi bil prvi ne zadnji :roll:
Škoda, da nisi poslikal pred vgradnjo, ker ti bo teško za nazaj dokazovat
Anubis161

bobo napisal/-a:Čudno pa bi mi bilo zakaj bi me okoli prinesli, saj je itak njim v interes da prodajo dražje, je pa itak zavarovalnica plačala, tako da nevem no..

Saj v tem je problem, da oni so prodali dražje-vgradili pa cenejše.
Razlika je pa šla njim v žep.
Nebi bil prvi ne zadnji :roll:
Škoda, da nisi poslikal pred vgradnjo, ker ti bo teško za nazaj dokazovat
Glede slik ni problem, ker se ziher kakšna najde kjer se steklo vidi, kot drugo pa je cenilec slikal steklo, je pa glih na tem "zasenčenem" delu kamen not priletel, tako da je glih to na sliki.
Kasirali so cca. 180€ za steklo če se ne motim (+delo, letvica in lepilo), bom jutri pogledal pa javim.
Mi je pa dejansko čudno da kao teh stekel več nebi proizvajali (z zasenčenim delom za vzr. ogledalom namreč)
Uporabniški avatar
pluty

Odgovor Napisal/-a pluty »

Tebi je dal navadno steklo, zavarovalnica pa mu je plačala zatemnjeno :wink:
Odgovori