Snežne verige

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
sikn

Snežne verige

Odgovor Napisal/-a sikn »

Najprej pozdrav vsem forumašem - ker sem nov na forumu.

Zanima me pa sledeče, kje bi se dalo kupiti snežne verige dimenzije 195/40/17?
Ker zimske gume take dimenzije, mi je brezveze kupovati.
Uporabniški avatar
sikn

Brezveze se mi zdi zato, ker za tistih 7 dni zasneženih cest, se mi zdi brezveze kupovati zimske pnevmatike v meri 195/40/17, ker za 7 dni se zlahka odrežem avtu- se mi zdi bolj rentabilno, da bi imel verige v pritljažniku.
No...še kdo ve, mogoče kakšna ponudba na netu za verige?
Slika
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pa tudi na bencinskih jih majo.
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Sej se ne reče zimskim gumam zimske samo zaradi snega... :roll:

No sej, kakorkoli češ... Glede verig so ti že tako rekli. Greš po kruh, pa sproti še verige vzameš! ;)
Slika
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Sam šele zdej vidim kako je z letnimi gumami voziti ob takih temperaturah.Ne rečem da kar drsim iz ovinkou vendar oprijem pa vseno ni pravi.Letna guma ko s temperatura spusti pod 7°C svojega dela ne opravlja več tako kot bi mogla in oprijem ni več maximalen.
Tud sam ne kupujem zimskih gum ker jih resnično ne potrebujem za tistih 7 dni ko je na cesti sneg vendar moraš potem temu prilagoditi način vožnje da ne boš kdaj presenečen končal v jarku.

Bom pa letos kupil easywinter katere ne poškodujejo platišč,če bi se slučajno kdaj zgodilo da bi jih moral nataknit na avto.Pa tud razpona je za dost več dimenzij.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ne vem, kot je že Waxx napisal, zimske gume niso samo za sneg. Računaj da bo pozimi cesta veliko časa mokra in zmrznjena. Tako da je fajn met malo mehkejše gume ki imajo dobro odtekanje vode. Ker tudi če bo lep sončen dan in bo mokra cesta, ti verigne ne bojo nič pomagale, ko boš pa zapelou v lužo...? Ne vem no, največja bedarija je pa šparanje na gumah! Dat ne vemkolk tisoč € za avto in pol 300€ prišparat na gumah, izvoli :wink: Samo da se ne boš potem po glavi tolku :lol:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
sikn

Hvala za odgovore, očitno bom moral po trgovinah, ker na netu jih omenjajo samo na dveh koncih. Ene za 50€ in ene za 280€.

In ja, brez veze mi je dajati od 600-800€ za zimske gume, ker z njimi ne bom naredil 3000 km čez zimo.
Slika
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Kle jih lahko naroćiš za 36 ojrov
http://caraudioempire.com/Snezne-verige-c1049
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

jst sm lansko zime brez problema prezveu z letnimi gumami in verigami v prtlazniku(17"), jst sm jih kupu pr spanu, mislm da so ble okol 20eur z oznako TUV, jih pa tudi prodajam ker bom zamenjal platisca
Uporabniški avatar
sikn

Hvala @clio open za odg.
Ja, druga možna dimenzija je 195/45/16, ponovno kar nekaj, tako da bom kar šel po trgovinah za ketnami.
Drugače se bom pa malo vozil pozimi.
Glede zimskih in pa letnih gum. Na avto lahko nataknem 15" feltne, ter kupim sava eskimo S3, ali vozim obstoječe continentalke 17" grem stavit da se bom v vsakem primeru na mokri cesti prej ustavil z letnimi.
Slika
Uporabniški avatar
Figo
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Figo »

sikn napisal/-a:Hvala @clio open za odg.
Ja, druga možna dimenzija je 195/45/16, ponovno kar nekaj, tako da bom kar šel po trgovinah za ketnami.
Drugače se bom pa malo vozil pozimi.
Glede zimskih in pa letnih gum. Na avto lahko nataknem 15" feltne, ter kupim sava eskimo S3, ali vozim obstoječe continentalke 17" grem stavit da se bom v vsakem primeru na mokri cesti prej ustavil z letnimi.
Itaq itaq....se posebej ko bo to ponoci, pa bo kakih -5 stopinj ti bo res nor filing peljat z letnimi valjerji okoli....se po sreci koga imeti not.
spica si :lol:
lament

Odgovor Napisal/-a lament »

Ce mislis, da je 195/45R16 kar nekaj, si poglej cene/ponudbo gum 195/50R16. :)

LP
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Če že navajatne mokre in zmrznjene ceste.V tem primeru ti tudi zimska guma nič ne pomaga.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Itak da pomaga. Eden izmed testov zimskih gum je tudi test na ledu. Rezultati letnih gum so primerljivi kot če bi se vozil po feltni.
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

Zaradi vprašanja Zanima me pa sledeče, kje bi se dalo kupiti snežne verige dimenzije 195/40/17? boste sedaj odkrili kaj?Pač človek nebo kupo zimskih gum,njegov problem, ;) zato sprašuje kje naj dobi ketne!Nekateri tu mu pa nabijate z moralci........ :twisted: :twisted:
Odgovori